Pokud motor zatížíš, tak Ti samozřejmě vzroste proud. Ale neměl bys ho zatěžovat přeci více, než je proud jmenovitý, který je na štítku. Zláště když s ním frézuješ několik hodin v kuse. Poté je třeba zvolit silnější. Nějaké to přetížení samozřejmě zvládně.
Spoušť Ti vypne při výpadku jedné fáze, ale ne proto že nejde jedna fáze, ale proto, že ostatní dvě berou daleko větší proud než je jmenovitý.
Příklad - pokud protéká motorem proud 5A a přeruší se jedno vinutí, tak můžou ostatní dvě brát třeba 10A. Určitě je na to nějaký vzorec.
Tak spoušť vypne proto, že je přetížená a ne proto, že odpojíš jednu fázi.
Proudová ochrana vřetena
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Už jsem se mrknul do datasheetu motorové spouště a opravu jsem žil v mírně mylné představě 
A odpověď na otázku proč prosmyčkovat všechny jištěné póly do série bude znít nejspíš následovně: Protože je tam pouze jeden bimetal, který je dimenzován na trojnásobek nastaveného proudu a proto je potřeba jej ohřívat třikrát stejnou fází, aby vypnul tak jak má.
Tomáš

A odpověď na otázku proč prosmyčkovat všechny jištěné póly do série bude znít nejspíš následovně: Protože je tam pouze jeden bimetal, který je dimenzován na trojnásobek nastaveného proudu a proto je potřeba jej ohřívat třikrát stejnou fází, aby vypnul tak jak má.
Tomáš
Ono dost zalezi na vyrobci a konkretnim modelu. Ale jinak pro me je to jasny, budu se vzdy drzet doporuceneho zapojeni.
Kdo nic nedela ,nic nesku...
Tak dnes jsem v práci "kuchnul" motorovou spoušť od Schneider-electric GZ1M a bimetal je na všech třech fázích a není mezi fázemi nijak propojen.
Když nad tím tak přemýšlím, tak jeden bimetal je opravdu asi blbost, protože by se musely odporové dráty elektricky izolovat na nemalé napětí. Tak aspoň už máme jasno, díky za rozborku. To prosmyčkování jednotlivých pólů je snad nakonec jenom doporučení?
Tomáš
Tomáš
A myslíš, že tohle tam bude psané?
Jasneze jo.V manualu mas doporuceny zapojeni pro vsechny varianty napajeni motoru.
Tenhle odkaz sem uz daval na tohle vlakno
http://www.oez.cz/viewDocument.asp?document=18131
Nekde na druhy strance je doporucene zapojeni. Vyrobce OEZ.

http://www.oez.cz/viewDocument.asp?document=18131
Nekde na druhy strance je doporucene zapojeni. Vyrobce OEZ.