poznáte kde je chyba ?

fotky našich strojů, aneb co máme doma
packa

25. 12. 2015, 7:17

a ten driver někdo parametroval ? třeba i drivery pro kroáče co mají tuning přez pc tak se taky po připojení motor ani nehne a je potřeba provést alespoň autotuning
Maryss

25. 12. 2015, 8:56

Hojky všem jsem rád že reagujete,ale byl bych raději kdyby se naŠel někdo kdo by řekl jsem od Znojma nebo z Brna a není problém to dát do kupy
Elektriku jsem skládal já vzhledem k tomu že jsem to dělal poprvé tak mně těší Vaše napadaní a jak co je tažené,to znamená že to dokážete lépe a tak by mne zajímalo kdo z kritiků to zvládne předělat
CNC jsem koupil asi před 2-3 lety neměl jsem v tu dobu ani ponětí co to vůbec dokáže, podnikal jsem s klukem ten chtěl abych ho vzal,že to umí.nakonec skončilo v garáži,něco se na něm udělalo a od té doby stálo
chtěl jsem ho spustit po té době a schořel driver a motor proto jsem to předělal aby to bylo na LAN,aby to bylo snažší na ovládání a pořád mně to nechce poslouchat driver svítí zeleně a občas v průběhu chodu začne blikat
červená dioda 4x jenže podle propípání je vše zapojené jak má být proto hledám pomoc popřípadě předělat.

Na kamaráda se už nemůžu spoléhat ze zdravotních důvodů odpočívá 1 rok v koma ve špitále,proto mne nezajímají hloupé názory,ale jen jsem prosil o pomoc

DĚKUJI VŠEM ZA POCHOPENI KAŽDÝ SE NĚJAK UČÍ
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2015, 8:58

realne opravdu kdyby nekdo dojel a rozpletl to
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Maryss

25. 12. 2015, 8:59

robokop píše:vzdyt je to krokovej motor, jakej encoder?

Z je krokový motor
Y je servomotor
X je servomotor
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2015, 9:04

jojo
uz jsem si vsimnul ze jsem koukal na blbou fotku
tak nejak bych ani nepredpokladal ze jsou to ruzne drivery to je mimochodem taky celkem spatne a bude to v budoucnu zdrojem ruznych problemu
Maryss

25. 12. 2015, 9:11

sulekb píše:Než se začne hledat chyba tak by ten mrdnik měl někdo přetahat, stíněný kabely stojí pár korun (asi na ně nezbylo :mrgreen: ) a místo na oddělení silovejch a datovejch vedení je tam dost.

Mě vždycky fascinuje jak lidi (obecně) utratěj x tisíc za elektroniku a pak to takhle našmudlaj do starý, špatně stíněný bedny od PC.

Super ten mrdník jak říkáš a stiněné kabely,můžu počítat s tebou že bych se otočil?takových to názoru a napadání druhých naseru přes noc kýbl.ale po každé když dojde na věc tak každý hnedka
odpoví nemám čas,nerozumím tomu adt..v mém okolí jsem hledal někoho kdo se vyzná.vzhledem k tomu že jsem nikoho nenašel ačkoli jsem původně nechtěl ale dal jsem to jsem tak jsem počítal s tím
že mi někdo poradí nebo pomůže.a né že mě hned začne někdo napadat jakej v tom mám mrdník.Tak to jsem si to natáhl pro sebe jen jsem okopíroval káble který kam vedl abych to mohl odzkoušet.
až by to fungovalo tak bych si to stejně předělal jinak(ty káble),je to smutné že tu jsou lidé co hned napadají.takových je mi líto.
Maryss

25. 12. 2015, 9:14

robokop píše:jojo
uz jsem si vsimnul ze jsem koukal na blbou fotku
tak nejak bych ani nepredpokladal ze jsou to ruzne drivery to je mimochodem taky celkem spatne a bude to v budoucnu zdrojem ruznych problemu

Vadí když by byly časem 2 stejný drivery,servo a třetí zůstal krok?nebo je lepší aby byli všechny 3 stejný?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2015, 9:16

nemichat krokace se servama

ja klidne prijedu ale mam velke naklady
Maryss

25. 12. 2015, 9:17

robokop píše:realne opravdu kdyby nekdo dojel a rozpletl to

Robocop popravdě nemáš představu co bych za to dal kdyby mě to pomohl někdo dát dohromady.jenže sám čteš odpovědi a recenzi.namísto aby řekli já ti s tím pomůžu
sulekb

25. 12. 2015, 9:22

Maryss píše: ... tak mně těší Vaše napadaní...
tak tohle bylo asi na mě. No jo, občas vyjadřuju trochu expresivně a jestli něco z toho co jsem napsal bylo bráno jako urážka tak se omlouvám, myšleno to tak nebylo.

*edit: koukám že mezitim něco přibylo, pročtu si to
sulekb

26. 12. 2015, 12:03

OK, k věci. Narychlo jsem si pročetl manuál k DCS810, taky I/O desce a znovu kouknul na fotky vestavby. Z toho co vidim, tak propojení I/O s driverem vypadá OK, připojení napájecího napětí a motoru (pokud sedí barvy vodičů) taky OK. Připojení enkodéru je špatně vidět, ale vypadá to na single ended encoder. Ten by měl dle manuálu mít alespoň 200 PPR, odběr max. 50mA a stíněný připojení. První dvě neznáme, třetí není. Nastavení odporů R31/32/33/37 DCS810 taktéž neznáme. Tady nelze s jistotou říct že je to OK. Můžeš teda zkusit udělat diagnostiku jak psal výše Tomáš Svoboda.

Tady je návod na propojovací kabel: http://www.leadshine.com/UploadFile/Dow ... cation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
A tady software pro přístup z PC: http://www.leadshine.com/UploadFile/Dow ... -11-21.zip" onclick="window.open(this.href);return false;

Ke kabeláži jen ve zkratce, Silové komponenty (zdroje, filtry,...) by měly být co nejdál od datových komponent (I/O, drivery, ...), silové a datové vodiče vést taky co nejdál od sebe a odděleně, používat stíněné kabely, uzemňovat dle předpisu výrobců, atd. Určitě mě někdo doplní. Na webu je toho mraky a základní pokyny jsou snad v každym manuálu k driveru neasijskýho výrobce, např. výcuc http://leteckaposta.cz/951769701" onclick="window.open(this.href);return false; . Nejde jen o vzhled, ale o to že se pak na to člověk může stoprocentně spolehnout, a o bezpečnost. Přecijen tady už jsou nebezpečný napětí, náhoda je blbec a když už nejde o zdraví, tak třeba o majetek.
Maryss

26. 12. 2015, 8:07

Prosím našel by se tu někdo kdo by si udělal čas a pomohl mi to přeskládat aby to vše fungovalo jak má?
packa

26. 12. 2015, 10:52

měl jsi ten driver už spojen s pc a nastavil jsi parametry ? pokudne tak to asi nepojede
Maryss

26. 12. 2015, 11:15

packa píše:měl jsi ten driver už spojen s pc a nastavil jsi parametry ? pokudne tak to asi nepojede

Právě že ne nemám doma žádné PC co má podobnou koncovku,
Proto žádám o pomoc S předěláním už se začínám bát na to sahat po pár SZ s některými členy fora jsem usoudil že na to sám nemam a tak ji raději přestanu předělávat než se najde někdo kdo mi s tím pomůže
Bob
Kontaktovat uživatele:

27. 12. 2015, 3:44

Na 2 fotce zhora nevidím na diodovém můstku připojení z vývodu mínus na žádný káblík. A stejně se divím že můstek není aspoň na kusu hliníku.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“