Centrální kontrolka poruch
čekám, díky Ti.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Tak přece to už hned v začátku padlo, ze všech přívodů k jednotlivým kontrolkám (220 V AC) anodou diody, katodama spojit do uzlu, za tím srážecí odpor a signalizační LED spojit do země. Z uzlu možno nepojit ovládání poplachové sirény na náměstí, či linku signalizace do putyky ke stolu údržbáře. Prosté.
Měl jsem za to, že dioda bude fungovat jen na DC??
Doporučíš mi nějakou diodu? PLS
potřebuji signalizaci posunout asi o 20 metrů dále kabílkem
Jakákoliv usměrňovací na 400 V a víc, stačí na 1A. Katalog nemám po ruce a chci jít na kutě, už nehledám, promiň, ale v každém krámku něco koupíš, když řekneš usměrňovací 400 V a 1A, tak najde určitě. Tak a jdu chrnět.
Díky, zkusím:idea:
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Nad tím jsem přemýšlel i já, ale nevěděl jsem jak se budou chovat originální kontrolky jen s jednou půlvlnou... u klasických žárovek to jde, jen trošku mrkají....Josef píše:Samozřejmě i na AC, jenom ti zůstane jen jedna půlvlna a bude to DC (nevyfiltrované), ale pro tvůj účel je to jedno. Bude to levné, takže ti z částky na úpravu zbude i na pivko.
JInak diody třeba 1N5399 1000V 1,5A cena 1,30 podle katalogu GME a můžeš se v hospodě rožšoupnout

5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Originální kontrolky s touto větví nemají nic společného, zapojit se to musí před mima, to znamená paralelně s orig. kontrolkou. Pokud by se zdálo, že to nepříjemně mrká, tak není nic jednoduššího, než tam dát vyhlazovací kond. Hotové, vyřízené.
Díky za info zítra mám v Praze školení a GM obchod je vidět z okna.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na tohle existujou specialni relata na sber poruch. Priklad: v rozvadeci je 25 tepelnych ochran od 25ti pohonu, kazda ochrana ma svoji kontrolku na tablu, ale zaroven musi kterakoliv z nich spoustet jeste houkacku. Existovalo to uz za komunistu a delaly to ZPA Trutnov. Kdybych hodne hledal tak se tady nekde 2 takova relata valeji.
Vím o čem píšeš, ale myslím, že na počet 20 kontrolek se nic nedělá. A cena bude zřejmě vysoká. Už mám koupené diody. uvidím v pondělí v práci jak budou pracovat.