iMachining CNC
Thomeeque píše:Zkusil jsem nějaký online kalkulačky, všechny doporučujou podobný otáčky, jako ti spočet CAM..
No to jo. I dokonce pokud použijí zakladni vzorečky pro vypočet otáček a posuvu tak to vychazi podobně. Jen je rozdil pokud použijí pro výpočet třeba řeznou rychlost pro hlinik 150. Tak jsou ty posuvy vyšší a otáčky taky. Pri konkrétním výpočtu ktery udělal solidcam tak pro ten výpočet použije nižší řeznou rychlost. Tim pádem i otacky jdou a posuvy jsou trochu menší. Což dává logiku.
Jen pociťově a uchu se zdá že by ty otačky mohli bejt vyšší.
Druhá a to zajimavá věc je. Že pokud v solidcamu nastavim materiál tak též AL ale jiny typ. Tak ty hodnoty vyskočí směrem na horu.
Ale pokud v solidcamu nemám typ materiálu který používám ja tak potom nevím co je správné.
Ja používám od Gleichu G AL C250 a jeho označení HBW pro tvrdost v solidkamu neni.
A teď co dál. ?????
Každá rada zlatá.

Slitina: EN AW 5083, to tam taky neni?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque píše:Slitina: EN AW 5083, to tam taky neni?
Hele omlouvám se. Neklikl jsem na ten tvůj odkaz.
Ta má otázka. Byla dos zbytečná.
Ještě jednou velka omluva.
kouknul sem se do chytré knihy a je uváděno na hss řezná rychlost 159m, tzn 5061 ot/m. Dal bych tam tak 6500ot/m a 0,05 posuv na zub na plnou výšku břitu. na přednastavený parametry a na různý kalkulačky bych se vysral. chce to zkoušet zkoušet zkoušet
Tady je ale řeč o stroji, který 12mm frézu nejspíš neohne, uvědomuješ si to? Máš nějaký zkušenosti i s lehčími stroji, než vidíme na tvym blogu?
Nicméně k A mám to vubec zkoušet? - rozhodně, kdyžtak to včas stopneš, no
Nicméně k A mám to vubec zkoušet? - rozhodně, kdyžtak to včas stopneš, no

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
ono to hlavně musíš vyzkoušet sám.. těžko budeš zkoušet moje nastavení nebo Hovězovo, když máme několika tunové stroje.. při tomto nastavení se ti ta mašina spolehlivě rozskočí..
já osobně už dneska HSSkama nedělám vůbec nic.. jinak na HSS ty otáčky asi tak nějak seděj.. ale ani TK není jako TK některé dám spolehlivě hloubku 15mm (10ka fréza) a jedu do plna a druhá se klepe při 5mm .. záleží na geometrii povlaku atd.. takže pokud chceš radu tak kup leštěnou TK frézu na hliník nějakou 3zubou a zkoušej co to dá.. obecně je lepší brát na celý záběr menší šponu než to šudlat po 0,5mm.. nicméně to je vždy na stroji/upnutí/materiálu a musíš si to odladit sám..
já osobně už dneska HSSkama nedělám vůbec nic.. jinak na HSS ty otáčky asi tak nějak seděj.. ale ani TK není jako TK některé dám spolehlivě hloubku 15mm (10ka fréza) a jedu do plna a druhá se klepe při 5mm .. záleží na geometrii povlaku atd.. takže pokud chceš radu tak kup leštěnou TK frézu na hliník nějakou 3zubou a zkoušej co to dá.. obecně je lepší brát na celý záběr menší šponu než to šudlat po 0,5mm.. nicméně to je vždy na stroji/upnutí/materiálu a musíš si to odladit sám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tak že. Hotovo. Bylo to o poznáni lepší. Mnohem lepší.
Posuv byl v průměru tak kolem 1500 mm/min. Otáčky se pohybovali tak kolem 6000 až 6800. Boční krok jsme dali 1.27 mm. A hloubka byla max co zbylo pro poslední vrstvu a to 4 mm. A jelo to jak hrom.
Až na to že jsme měli v kodu malou chybičku. A do dna nám to udělalo po vnitřní kontuře podel bočních stěn o desetinu hlouběji.
Jinak vysledek je alespoň pro nás hodně uspokojivý. A když vezmu v potaz že iMachinining jsem skoušel s bráchou poprvé tak jseme radi že to dopadlo takhle.skvěle.
V reálu to vyoada mnohém líp.
Video přidám zítra.
Posuv byl v průměru tak kolem 1500 mm/min. Otáčky se pohybovali tak kolem 6000 až 6800. Boční krok jsme dali 1.27 mm. A hloubka byla max co zbylo pro poslední vrstvu a to 4 mm. A jelo to jak hrom.
Až na to že jsme měli v kodu malou chybičku. A do dna nám to udělalo po vnitřní kontuře podel bočních stěn o desetinu hlouběji.
Jinak vysledek je alespoň pro nás hodně uspokojivý. A když vezmu v potaz že iMachinining jsem skoušel s bráchou poprvé tak jseme radi že to dopadlo takhle.skvěle.
V reálu to vyoada mnohém líp.

Video přidám zítra.
haloooo Tak je to tady kuk
Nutno dodat, že byla u toho i sranda. Co jsem zapomněl nahrát je vrtání. ale o videa nebude jistě ještě nouze.
https://www.youtube.com/watch?v=51tLQnQjPD8" onclick="window.open(this.href);return false;
Nutno dodat, že byla u toho i sranda. Co jsem zapomněl nahrát je vrtání. ale o videa nebude jistě ještě nouze.
https://www.youtube.com/watch?v=51tLQnQjPD8" onclick="window.open(this.href);return false;
- Přílohy