Neaktuální

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
bobik

19. 4. 2016, 1:57

SZ na nožová pravítka.
brutal

19. 4. 2016, 3:24

jenom se zeptám, nic ve zlém - proč ten Somet mikrometr 75-100 stojí 1000,- když nový stojí 871,- vč.DPH? Je tam nějaký výrazný rozdíl v kvalitě?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 4. 2016, 3:36

brutal píše:jenom se zeptám, nic ve zlém - proč ten Somet mikrometr 75-100 stojí 1000,- když nový stojí 871,- vč.DPH? Je tam nějaký výrazný rozdíl v kvalitě?
Protože tenhle už je zaběhnutej a prošel několika rukama mistrů svého řemesla. :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
karelsklo

19. 4. 2016, 5:18

brutal píše:jenom se zeptám, nic ve zlém - proč ten Somet mikrometr 75-100 stojí 1000,- když nový stojí 871,- vč.DPH? Je tam nějaký výrazný rozdíl v kvalitě?
Já bych po zkušenostech s novodobým Sometem koupil radši ten starý a o pár korun dráž... :)
Somet teďka jede typickým stylem-koupit v číně,narazit 400% a hotovo.Mám od nich šupléru (není špatná) za 1000,-kč.Tu samou jako noname jsem viděl za 175,-kaček někde v unimaxu nebo kde... :)
David85

19. 4. 2016, 6:34

Karel má pravdu, kvalita takřka všech původních tradičních značek se posunula, bohužel ne k dobrému...
Josef
Sponzor fora

19. 4. 2016, 8:31

karelsklo píše:
Já bych po zkušenostech s novodobým Sometem koupil radši ten starý a o pár korun dráž... :)
Somet teďka jede typickým stylem-koupit v číně,narazit 400% a hotovo.Mám od nich šupléru (není špatná) za 1000,-kč.Tu samou jako noname jsem viděl za 175,-kaček někde v unimaxu nebo kde... :)
Tak si vem pár johansonek a dojdi si do toho unimaxu a zkus si tu jejich šupleru a pak zkus i ten drahý Somet. Rozdíl je nejen v ceně, ale i v přesnosti. Somet prodává i druhou jakost v cenách cca 1mm za jednu korunu a snad plus DPH (nechce se mi to ověřovat) a taky je to výrazný rozdíl k ceně prvojakostní. No a v tom ..maxu to bude možná jakost třetí. Já si kdysi koupil lídlovku, že ji použiju na pinolu vrtačky. Provedení strašné, přesnost jsem raději nezkoumal a hlavně usínala velmi brzy a po zapnutí bylo nutno znovu nulovat. Tak jsem ji daroval a bylo to pořešené. Na orientační měření používám dvojkové sometky, pamatují si kalibraci, stačí po usnutí popojet a správně se nahodí.
elbarto

19. 4. 2016, 10:56

Lidlovka lezi mnoha lidem v zbytecne v zaludku. Kazdy nastroj ma svoje misto. Lidlovka bydli ve sponach vedle sveraku a svoji praci odvadi dobre. Josef ma pravdu, skutecne trosku drhne a vypina se. Lidl prodava hracky a nijak se s tim netaji. Daleko horsi je UniMax, ten se snazi lidem namlouvat, ze prodava profi naradi. Vysledek je hruza. Uni uz nikdy. Po zakoupeni prvnich Johansonek to byla prvni vec, co jsem pomeril a vysledek nebyl zase nijak hrozivy. Musim si koupit alespon jednu Mitutoyjku at poznam konecne poradny nastroj a rozdil :-)
PnSn

20. 4. 2016, 8:10

Že Vám do toho vstupuju, ale je třeba rozlišovat SOMET a SOMETCZ. Jsou to dva rozdílné subjekty, které až na bývalého zaměstnance, nemájí nic společného. Kdysi tenhle paskvil naše legislativa umožnovala a věřím, že nejednoho člověka to mate.
milan584

20. 4. 2016, 10:10

Protože ten na tom wobrázku je ten původní komunistický, udělaný velice slušně, kdežto ty současný z ricelandu jsou za 871,- :shock: leda na vystřelení prakem :D
Rozdíl je v šroubu (originál je mj. 14 109, nový je nějaká poloměkká truchlohra), stupnici (originál starý je gravírovaný, nový jsou pouze vypálený laserem, takže po půl roce na dílně jsou naprosto nečitelný :twisted: ), nemluvě o tom, že současný noname "měřidla" z číny si stačí zkusit rozebrat - co díl, to prasárna :roll: - bývalá produkce měřidel v lidodemo (ČSSR, NDR....) je proti tomu naprostý kvalitativní zázrak.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2016, 11:12

Protože máme možnost svobodné volby ... :lol: Cenu určuje prodávající a my ji buď akceptujeme nebo ne. :wink:
Jestli je přiměřená či nikoliv nebudu posuzovat ale doplním info, že skutečně dnešní Sometcz už není ten somet co jsme znali ... dělají to patrně jako mnoho jiných, tedy koupit, označkovat, prodat. Chceme levný věci, tak je máme levný .... a s odpovídající kvalitou. :?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2016, 3:01

Ono ani mitutoyo neni co to bejvalo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

20. 4. 2016, 4:10

kdyby aspoň člověk věděl, že něco drahého je dobré.. jenže dneska i drahé firmy nakupujou levné šmejdy takže je ve finále v podstatě jedno co člověk koupí :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2016, 4:26

RaS píše:kdyby aspoň člověk věděl, že něco drahého je dobré.. jenže dneska i drahé firmy nakupujou levné šmejdy takže je ve finále v podstatě jedno co člověk koupí :D
jj smutná pravda .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Grad

20. 4. 2016, 4:58

měl bych zájem o pravítka viz. SZ
Odpovědět

Zpět na „Prodej“