david.1 píše:Když tady čtu ty kraviny s deseti vrstvami barev nebo tlakovými zásobníky,tak protože mám dneska dobrou náladu vám praozradím,jak to dělali lakýrníci tady u nás v Kovosvitu.Je to docela jednoduchý( polyuretan Barvy-laky): Namíchali odstín a množství barvy,které potřebovali+ natužili.Odlili z toho množství třetinu a dali stranou.Tím zbytkem nastříkali celou mašinu,maximálně dvěma vrstvami ,podle toho,jak byla velká a jak barva kryla- do leskla a najednou.Nechali přischnout-to je podle teploty okolí 1-6 hodin. Pak vzali tu odlitou třetinu (možná i míň) a mašinu s ní rychle přestříkli,asi i při stejně seřízené pistoli.Vtip je v tom,že barva na stroji není ještě úplně suchá,ta odlitá začíná vytvrzovat,takže zhoustla-a výsledek je jako na obrázku-barvy se spojily a vytvořilo to ten zaprskaný efekt.Není to bzhledné,hezčí je to do leskla a špatně se to čistí,ale dělalo se to rychleji,protože se pod to nemusí tolik kytovat-ta barva toho dost schová. Proto se to taky používá v generálkách.Pistole normální Kovofiniš,tryska 1,8 nebo větší-podle toho co měli.unclebaker píše:Mám tu dotaz na nějakého lakýrníka, který se zde jistě najde. Jakým způsobem docílit tohoto povrchu ? http://s327.photobucket.com/user/deckel ... 9.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false; Co jsem se o tom bavil s prodejcem barev, údajně to není v barvě, ale v technologii stříkání, údajně se barva musí nanášet stříkací pistolí s tlakovou nádobou, ale blíže se mi k tomu již nevyjádřil. Myslím, že toto nezajímá pouze mě, jelikož zřejmě nejsem jediný komu se hladký povrch laku na strojích nelíbí....
Díky za tvojí dobrou náladu ( nemyslím to zle