Frézka BF 20 Vario - prodáno
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Chci li neco prodat a "vyvarit" maximum urcite to nedavam na forum. Naivni jitrnicka se najde spis na Bazosi ci Sbazaru. Mistni soudruzi uz dobre vi "jak se sedi na lopate"
Je to proste forum, neco nabidnes, slusne se zeptam na cenu, kdyz mi prijde vysoka podekuju a popreju uspesny prodej. Zadne drama, nemusis narikat, je to proste realita.

K tvorbě cen ....
Zkuste si představit že nesete svoje zboží do kamené prodejny =bazar=
a ještě další level že bazarník to má od Vás vykoupit

Tím nikterak neznevažuj Vás osobně ,
jen komentuji Barta a RaSe a souhlasím tak jak píší je to fakt .
Zkuste si představit že nesete svoje zboží do kamené prodejny =bazar=

a ještě další level že bazarník to má od Vás vykoupit

Tím nikterak neznevažuj Vás osobně ,
jen komentuji Barta a RaSe a souhlasím tak jak píší je to fakt .
To zní rozumně a bylo by to fajn. Ale bohužel za tvým přáním "... to nepujde ... prodeji zdar." následuje dalších deset (ne jen tvých) zbytečných OT komentářů typu "už je vybalený, vyzkoušený.." nebo "... Tohle nikdo dusevne zdravy NEkoupi mistre ..." atd. V pravidlech prodeje jasně stojí "Zakazujeme: Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce." Ano cena je vysoká ale předpokládám, že to prodejce pochopí sám poté, co o jeho zboží nebude za tuto cenu zájem.elbarto píše:... neco nabidnes, slusne se zeptam na cenu, kdyz mi prijde vysoka podekuju a popreju uspesny prodej. Zadne drama, nemusis narikat, je to proste realita.
No ja se mu jen snazil vysvetlit proc to nikdy nekoupi clovek ktery podnika ani kdyz cenu snizi na 1/2. Neni to zadne "nenazrane hovado" jak si spousta lidi mysli. Je to jen jednoducha matematika, ale ne kazdy si to hned uvedomi. Proto ten nevalny zajem, byl bych asi vul kdybych pouzitou vec kupoval draz nez novou.
-
To máš pravdu, ale pre pár stabilných členov miestnej dievčenskej školy to neplatí a je ich koníčkom oprdieť čokoľvek a za každú cenu. Taký miestny kolorit. Ale nakoniec je to tu hobby fórum a každý máme nejaké hobby, nie?V pravidlech prodeje jasně stojí "Zakazujeme: Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce." Ano cena je vysoká ale předpokládám, že to prodejce pochopí sám poté, co o jeho zboží nebude za tuto cenu zájem.

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Ta frézka je z kategorie hobby.t256 píše:No ja se mu jen snazil vysvetlit proc to nikdy nekoupi clovek ktery podnika ani kdyz cenu snizi na 1/2. Neni to zadne "nenazrane hovado" jak si spousta lidi mysli. Je to jen jednoducha matematika, ale ne kazdy si to hned uvedomi. Proto ten nevalny zajem, byl bych asi vul kdybych pouzitou vec kupoval draz nez novou.
Pokud si to někdo koupí na podnikání, tak je víc mímo než já se svou cenou.
A pokud by někdo z místních prudičů opravdu chtěl nakupovat, tak by neprudil, ale nabídl by nějakou cenu.
mám to v profilu.. chceš mi něco nabídnout?Balloo píše:Vidím,že co inzerát,tak se tu porušují pravidla,že? Ras atd...ať si to každý nabízí za cenu za jakou chce ne?!! Ras nechceš se někde potkat? Odkud jsi?
náhodou ta diskuze je obrovská služba.. jinak by ten inzerát už dávno zapadl.. a až se budou dodržovat pravidla, tak já nikdy nebudu první kdo je poruší.. lidi berte to s nadhledem.. naštvaný můžete být sami na sebe, že jste ten šunt koupili ne na nás, že to nechceme koupit..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Připomínaš mi jednoho známýho, co říkal, že na kole pod 40 tisíc nemá cenu jezdit.RaS píše:mám to v profilu.. chceš mi něco nabídnout?Balloo píše:Vidím,že co inzerát,tak se tu porušují pravidla,že? Ras atd...ať si to každý nabízí za cenu za jakou chce ne?!! Ras nechceš se někde potkat? Odkud jsi?
náhodou ta diskuze je obrovská služba.. jinak by ten inzerát už dávno zapadl.. a až se budou dodržovat pravidla, tak já nikdy nebudu první kdo je poruší.. lidi berte to s nadhledem.. naštvaný můžete být sami na sebe, že jste ten šunt koupili ne na nás, že to nechceme koupit..
Pravděpodobně máš všechno nejdražší, nejlepší a největší.

Velička byl větší, ale už je mrtvej
každý si musí prošlapat svoji cestičku sám.. kdyby tyhle strojky byly tak perfektní, tak se jich každej nezbavuje..
a s tím kolem to bude podobné.. ono je jet a jet.. dej Kreuzigerovi favorita a uvidíš jestli dojede 10tej na Tour.. a dej jeho kolo mě, nebo tomu tvému známému a 10tí taky nedojedem

každý si musí prošlapat svoji cestičku sám.. kdyby tyhle strojky byly tak perfektní, tak se jich každej nezbavuje..
a s tím kolem to bude podobné.. ono je jet a jet.. dej Kreuzigerovi favorita a uvidíš jestli dojede 10tej na Tour.. a dej jeho kolo mě, nebo tomu tvému známému a 10tí taky nedojedem

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Ja o necem podobnem jednu dobu taky uvazoval a podnikam. Samozrejme zadnou vyrobu jsem na tom delat v umyslu nemel. Chtel jsem stroj do udrzby na kterem se jednou za tyden neco vyvrta nebo v pripade velke krize ofrezuje. Ale myslenka na frezovani oceli je pry na takovych strojich spis zbozne prani prodejce nez realita a naskytla se mi moznost koupit vrtacku VS20 za 5000,- . Takze jsem se na cele frezovani vykaslal, koupil aspon poradnou vrtacku a obcasne frezovani si nechavam udelat.jurak píše: ...Ta frézka je z kategorie hobby.
Pokud si to někdo koupí na podnikání, tak je víc mímo než já se svou cenou.
To Ras Všechno je o kompromisu myslím,že každý by chtěl velkou mašinu,aby uměla všechno,ale když jsi tak chytrej a všechny jak říkáš strojky tu komentuješ,že je všechno na hovno,tak mi řekni jak by jsi řešil třeba mou situaci.Vyrábím díly většinou pro modeláře,primárně náhradní díly a speciální díly pro závodní modely aut.Všechny díly jsou malé až drobné můžeš mi dát nějaký tip na cnc frézku podle tvých představ?Uvědom si že obrábím třeba rameno nápravy který má rozměry 50x23x5mm z duralu.Myslíš,že je ekonomický to dělat na FN32 cnc?Sám mám upravenou ,,čínskou" frézku s 2f krokovýma motorama,válcovanýma šroubama a navíc řízenou pojebaným machem a ejhle vyrábím a nikdo si na kvalitu nestěžoval.Chci udělat díru na ložisko 20.0mm a ono mi to udělá díru 20.0mm.
Počkám si na nějaký tip frézky pro moje účely (mimochodem frézka mě vyšla v materiálu na 130000,- a práci jsem spočítal tak kolem 60000,-) jo a musíš projít 80cm futrama.
Počkám si na nějaký tip frézky pro moje účely (mimochodem frézka mě vyšla v materiálu na 130000,- a práci jsem spočítal tak kolem 60000,-) jo a musíš projít 80cm futrama.
samozřejmě je nesmysl dělat malé díly na velkém stroji a efektivnější je stroj malý, ale já se tě zeptám jinak.. kolik těch náprav děláš? kolikrát vyměníš nástroj na jednom obrobku? a jaký je třeba styl tvé práce ve smyslu.něco jako: A: nandám nástroj 1, vyhrubuju 2minuty, nástroj 2 dohrubuju 2minuty nástroj 3 vrtání děr vrták 1 1minutu atd..
a nebo B: hodím kostku hliníku a jedním nástrojem frézuju třeba hodinu pak vyměním kostku a jedu zase hodinu.. ??
BF20ka má podle manuálu 3000otáček - příjde ti to efektivní na obrábění hliníku?
pokud odpovíš, že obrábíš jednu nápravu měsíčně, otáčky ti příjdou OK a obrábíš stylem B a máš dost času a neživí tě to.. tak asi můžeš být spokojený a nevíš nic o efektivním obrábění.. resp nepotřebuješ vědět..
pokud ovšem chceš obrábět efektivně, musíš mít na takovéto malé díly otáčky, což prostě BFka nemá.. osobně si myslím, že obrábění takových malých tvarových dílů je spíš podle scénáře A tedy dost výměn a není moc efektivní věčně ručně přehazovat nástroje.. a hlavně neustále stát u stroje, jistě mi dáš za pravdu, že je lepší upnout 4 kostky materiálu a přijít si za hodinu pro 4 nápravy a hodit tam další 4 kostky bez jakékoliv další "práce" a děláš-li to na kšeft nebo i pro radost pro sebe tak to je o té efektivitě.. stroj ti dělá a můžeš diskutovat o ničem na fóru, a ne stát a čekat na výměnu nástroje..
takže abych to shrnul: hodně lidí začne na BFce protože je v základu levná - logický krok laika, až příjde na to, o čem to je tak vymyslí co dál, předělá to na CNC doplní vřeteno atd.. je v tom třeba za 150-200 jako ty a nebo prodá a jde o level dál, nebo uplně od obrábění, protože mu to ten stroj zprotivil..
a co bych doporučil? to je o penězích, prostě rozumná cnc frézka něco stojí a i když toho sem číňan chrlí kamiony tak se to nezmění.. já jen tvrdím, že je dnes plnej svět použitejch dospělejch strojů (i v mikro velikosti - nemusí to být 5ti tunová mašina, ale klidně 800kg, která má ATC, projde 80kama dveřma, rychlé vřeteno, krytování, chlazení emulzí atd..) a to za kolikrát za cenu té nové BFky.. stroj se rozebere, vymění šrouby, vedení, ložiska elektornika.. dá se do toho 100-150 + spoustu práce a je nový stroj s podobným množstvím práce jako to tvoje, za podobnou cenu,ale někde jinde.. a když pak zjistíš, že místo stání u stroje, ruční výměnu nástrojů a "pomalém frézování" díky pomalému vřetenu můžeš udělat jednu nápravu ve finále klidně za 10-20% času, tedy můžeš mít třeba 5ti násobný zisk, tak se takový stroj zaplatí podstatně rychleji..
ale uznávám.. na otázku jaké hotové cnc za 50 nebo 100 nebo 200000 poradit neumím..
a nebo B: hodím kostku hliníku a jedním nástrojem frézuju třeba hodinu pak vyměním kostku a jedu zase hodinu.. ??
BF20ka má podle manuálu 3000otáček - příjde ti to efektivní na obrábění hliníku?
pokud odpovíš, že obrábíš jednu nápravu měsíčně, otáčky ti příjdou OK a obrábíš stylem B a máš dost času a neživí tě to.. tak asi můžeš být spokojený a nevíš nic o efektivním obrábění.. resp nepotřebuješ vědět..
pokud ovšem chceš obrábět efektivně, musíš mít na takovéto malé díly otáčky, což prostě BFka nemá.. osobně si myslím, že obrábění takových malých tvarových dílů je spíš podle scénáře A tedy dost výměn a není moc efektivní věčně ručně přehazovat nástroje.. a hlavně neustále stát u stroje, jistě mi dáš za pravdu, že je lepší upnout 4 kostky materiálu a přijít si za hodinu pro 4 nápravy a hodit tam další 4 kostky bez jakékoliv další "práce" a děláš-li to na kšeft nebo i pro radost pro sebe tak to je o té efektivitě.. stroj ti dělá a můžeš diskutovat o ničem na fóru, a ne stát a čekat na výměnu nástroje..

takže abych to shrnul: hodně lidí začne na BFce protože je v základu levná - logický krok laika, až příjde na to, o čem to je tak vymyslí co dál, předělá to na CNC doplní vřeteno atd.. je v tom třeba za 150-200 jako ty a nebo prodá a jde o level dál, nebo uplně od obrábění, protože mu to ten stroj zprotivil..
a co bych doporučil? to je o penězích, prostě rozumná cnc frézka něco stojí a i když toho sem číňan chrlí kamiony tak se to nezmění.. já jen tvrdím, že je dnes plnej svět použitejch dospělejch strojů (i v mikro velikosti - nemusí to být 5ti tunová mašina, ale klidně 800kg, která má ATC, projde 80kama dveřma, rychlé vřeteno, krytování, chlazení emulzí atd..) a to za kolikrát za cenu té nové BFky.. stroj se rozebere, vymění šrouby, vedení, ložiska elektornika.. dá se do toho 100-150 + spoustu práce a je nový stroj s podobným množstvím práce jako to tvoje, za podobnou cenu,ale někde jinde.. a když pak zjistíš, že místo stání u stroje, ruční výměnu nástrojů a "pomalém frézování" díky pomalému vřetenu můžeš udělat jednu nápravu ve finále klidně za 10-20% času, tedy můžeš mít třeba 5ti násobný zisk, tak se takový stroj zaplatí podstatně rychleji..
ale uznávám.. na otázku jaké hotové cnc za 50 nebo 100 nebo 200000 poradit neumím..
Řeším to systémem v bodě A akorát nemám automatickou výměnu,takže musím zoptimalizovat výrobu na dva maximálně tři nástroje(jinak obrábím 8000-18000ot./min a žívý mě to).Jen jsem tím chtěl poukázat,že ať si každej kupuje co chce a prodává za kolik chce mimochodem byl jsi první kdo tu porušil pravidla přečti si to po sobě.Už to tady sere víc lidí.
máš pravdu.. ať si každý koupí co chce.. mě jen trošku vadí, že tady pak lidi fňukaj když to nemůžou prodat.. a já pak klidně jízlivě řeknu, já to říkal..
první jsem byl, ale až jako reakce na Bartův příspěvek.. přišlo mi to jako vtipná reakce na tu cenu
... ono to možná někoho naštve, ale dost často dojde na moje slova.. ale lidi nechtěj slyšet pravdu a dlouho jim trvá, než na to příjdou..
první jsem byl, ale až jako reakce na Bartův příspěvek.. přišlo mi to jako vtipná reakce na tu cenu