Čištění vany od chladící emulze

lopollopol

8. 8. 2016, 6:06

OK, díky za tipy. Než se rozjela tato diskuse, objednal jsem TRIM WHAMEX ( http://www.tlab.cz/index.php?menu=145" onclick="window.open(this.href);return false; ). S výsledkem jsem spokojený tak na půl. Ve špatně dostupných zákoutí vany sliz zůstává. Problém je, že některá místa jsou i nedostupná pro mechanický vyčištění. :-( Každopádně na dočištění zkusím ještě použít ten STAR jak doporučuje ROBOKOP.
elbarto

8. 8. 2016, 10:19

Zdar. Toto tema uz tady bylo dopodrobna probirane, ale obcas mi taky dela problem hledat starsi vlakna. Zkousel jsem ruzne chemie a rucni prace te stejne nemine. Staci obycejne ruzne kartacky z drogerky za par korun. Upajznu je a pridelam na silny ohebny drat. Zakouti pucuju stetkama, plochy skrabkou, coz je zase kus nerezoveho plechu (ala pluh) a tim shrnuju bordel dopredu, ven bagruju ojnutou kuchynskou lzici. Nejdriv docista vyskrabat co jde, potom chemie idealne v kombinaci s varici vodou. Zkousel jsem louh, potom moderni eco i NEeco chemie a prijde mi ze vsechno funguje docela podobne, vcetne jaru ve varici vode. Hlavni je to rucne vyskravat, vcetne odlupujiciho se rezu.
Vysledkem jsou vany tak cistounke, ze uz do nich nic nepoustim a radeji mam bednu s cerpadlem solo vedle stroje. Idealni to maji soudruzi, kteri maji moznost stroj vylakat nekam ven a tuhle hnusnou praci spachat Wapkou za 5 minut.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 8. 2016, 12:15

Jestli se tam potom už emulze nebude dávat znova, tak též lze nacpat dovnitř piliny a pak je zase vyhrabat. Ale vždycky tam nějaká ta pilinka zbyde, což by emulzi vadilo.
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“