skusim odpovedat postupne na uvedene otazky...
-ked sa lepsie pozries na fotky dutiny trnu, slabo videt zmodrale stopy po obvodu dutiny. Je to sposobene od modrej tusirovaci barvy, ktorou som prave skusal tesnost kuzela. Na moje prekvapenie, barva bola na novem trnu po celom obvode otlacena. Urobil som novy vtahovaci srob trnu, nakolko povodne bol iba obycajna zavitova tyc s maticou

-volu vretena som skusal iba napriec, tak, ze som medzi zverak a vreteno vlozil kus dreva, posuvom dotlacil na vreteno. Hodinky mi neukazali ziadnu vychylku.
-ano, medzikus medzi hlavou a stojan frezky je svarenec, podla mna dostatocne silny, mozno aj tuhy. Plocha toho medzikusu je 20mm platna.
- plotna, kteru si spravne postrehol na fotke, ktora sa montuje na stojan frezky ma hrubku 20mm, na kazdej strane 3xM10 sroby. Plotna sa montuje na stojan frezky tak, ze z celnej (prednej) strany doseda na plochu stojana frezky, srobami M10 skrz plotnu, pritahuje 20mm hruby material zezadu o rybiny stojana frezky. Samozrejme pritlacaci material je sfrezovany do uhla rybiny.
- samotna plotna nebola obrobena.
-nakolko plotna nebola obrobena, hlava vykazovala odchylku v smeru x 0,8mm. Rovnal sem to hodinkama tak, ze som vysunul vreteno, hodinky oprel na vysunute vreteno, stolem jezdil hore, dole. Samozrejme to zrovnat neslo, musel som hlavu demontovat, drazky (ovalny diry)na sroby pilnikom zvacsit, aby som mohol hlavu pootocit o 0,8mm. Priecne som hlavu (medzi hlavu a plotni)vypodlozil planzetou 0,3mm, meranie som robil tak isto, samozrejme, dotyk hodiniek som mal o 90 stupnu.
- nevim si dobre predstavit dodelavat unaseci kameny na vreteno, ktore ma podla mna tenku stenu. Ale ten unasaci krouzek by mohol byt zaujimavy, prinosny. Doposial som taky krouzek nevidel, vis mi poradit kde to sehnat?
snazil som sa odpovedat srozumitelne, aj ked samozrejme, clovek co nevidel, neni do konkretnej problematiky zasvecen je nekedy tezko vysvetlit psanim, aby spravne porozumel jak to myslim jak to v skutecnosti je:-) Pokud je neco zle napisane, rad vysvetlim...
joo...som zabudol..hlava je upevena na plotnu 4 sroby M12
ano, dobre chapes, ta hlava je vystrcena na tej deske co je vidiet na foto. Ja vim, tam bude problem.. bohuzel, tak sem to kupil, snazim se to dat do nejakeho provozuschopniho stavu.