martasg1 píše:Tak přemejšlím - jak je asi velkej funkční rozdíl "flekování" a "půlměsíce"? Dokázal by jste někdo říct ze zkušenosti?
funkční žádný ty půlměsíce i to flekování jsou na ozdobu, ručně se to dělá jinak než když škrabeš ty půlměsíce, pokud ti jde o funkční plochy, tak je i jedno jakým stylem, hlavně aby to bylo ve výsledku symetricky, já jsem teď třeba škrabal desku na brusku co byla do kopce a dával jsem tomu biaxem šponu na hovado, prostě aby ten materiál odlítával v co největším množství tam kde jsem potřeboval, až to začalo být po nějakém třicátém opisu symetrické, tak už jsem dělal ručně do kříže, protože žádný ten ele škrabák i sebelíp nabroušená destička ti neudělá ruční sloh a pohyb jedním tahem

, vždycky tam budou vidět ty "poskoky" a ty jsou na hovno...
naflekovat ti to je akorát k tomu abys někde pak viděl lokální opotřebení, musel bys to rozkreslit fixou a to je piplačka...já třeba zdobit neumím, jsem na to línej si s tím hrát a k čemu? důležité je aby to bylo funkční a aby jsi hlavně věděl, které plochy mají být škrabané a které ne