a to mas jeste stesti ze se ti nestalo to ze nestihas zakazky, konkurence je neschopna, vezmes si tedy uver, zaplatis nove stroje, prostory, zamestnas lidi a pak tve konkurenci poslou dotaci v obdobne vysi, takze si nakoupi stroje ktere nemusi rozpocitat do ceny a muze podrazit ceny a pretahne zakazniky.martasg1 píše:Mě tohle prostě hlava nebere...
...
Za tu dobu na mě neseděla ani jedna dotace a nikdo mi na nic nepřispěl.
Jen těm kolem mě co nic neuměli a byly dlouho na úřadě práce tak jim stát nasypal a co z toho?
Nikdo z nich o kterých vím to v podnikání nevydrželi - vyhozené peníze.
A já bohužel pracuji celou tu dobu a odvádím na ně dost vysoké daně!!!
Našetřil jsem relativně dost peněz na stroje a dílnu - při práci!
Většina peněz je několikrát zdaněná a použité stroje nemám ani v nákladech.
...
Dotace na modernizaci strojního parku
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Nechcete mi někdo finančně přispět na rozjezd podnikání? posílejte kapříky...filla píše:nic ti nebrani mi financne prispivat, bude to mit vegsi uzitek, nez sypani tvych penez ve forme dani do cerne diry, zvane prerozdelovani verejnych penez parazitum, kteri si svoji praci jinak nevydelaji, coz je opravdu velmi uzitecneBalloo píše:To martasg1: Máš pravdu taky mi to vadí, pořád se platí lidi kteří fyzicky nic nevytvářejí, ale zase je to možnost jak něco pořídit a někdo ti na to alespoň něco přispěje.

Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík 

Proto si neberu úvěr jak mi tady v jiném vlákně bylo doporučenovvitty píše:a to mas jeste stesti ze se ti nestalo to ze nestihas zakazky, konkurence je neschopna, vezmes si tedy uver, zaplatis nove stroje, prostory, zamestnas lidi a pak tve konkurenci poslou dotaci v obdobne vysi, takze si nakoupi stroje ktere nemusi rozpocitat do ceny a muze podrazit ceny a pretahne zakazniky.

Musím bejt prostě trpělivej a střádat a střádat a střádat a investovat... doufám že se jednou dožiju toho, že budu pracovat ve vlastní prosperující firmě bez strachu z bank apod. - prostě bez zatížení úvěrů a s dostatečným finančním zajištěním.

Pánové bohužel máte pravdu. Já jsem od 15 zavřený po dílnách, celej život jsem se zdokonaloval v práci jako automechanik, vyšlapal jsem si cestu od nuly a vybudoval moderní autoservis se špičkovým vybavením ( splátky v té době 78000,- + výplaty 155000,- včetně zbylých nákladů měsíčně = každého 1. v měsíci -233000,- ) do vybavení jsem investoval přes 4000000,- .
Byl jsem každý den v práci od rána do noci. Když jsem byl přes noc v práci chvilku jsem se natáhl v zákazníkově autě a šup zpátky na značky. Když jsem začínal bral jsem na 220,- bez DPH na hodinu když jsem končil bral jsem 320,- bez DPH na hodinu, ale náklady úplně jinde. Daně jsem odváděl, odvody, neustále kontroly ze socky z BOZP, se životního atd.
Samozřejmě každý garážník byl levnější než já a tak jsem poslouchal "vy jste drahej, vám to trvá (měli jsme přes tisíc zakázek ročně) vy jste takovej a makovej.
A čemu to všechno? K ničemu odneslo to moje zdraví a já jsem musel skončit protože by mě to zabilo. Teď mám v podstatě chronický kašel ( přechodil jsem dvakrát zápal plic ) kterého se nejspíš nikdy nezbavým.
Holt by si většina z nás měla uvědomit, že jsme v ostatních očích jen lopaťáci ( i když podle mého názoru je strojírenství stejně jako autoservis vysoce odborné zaměstnání u kterého je potřeba jak sebevzdělávání po celý život, tak neskutečné investice do vybavení.) a lopaťáky zůstaneme. Až to nebude mít kdo dělat a garážníci vymřou, tak pak budeme dobře placení jinak se to nezmění.
Největší problém dnešní doby je, že firma s pěti zaměstnanci (ti kteří to chcou někam dotáhnout a chtějí být vyjmeční ) nemůže konkurovat borcovi co to dělá po práci,který si nakrade materiál, nástroje a kdoví co ještě v práci nebo si šolych udělá přímo v práci.
Byl jsem každý den v práci od rána do noci. Když jsem byl přes noc v práci chvilku jsem se natáhl v zákazníkově autě a šup zpátky na značky. Když jsem začínal bral jsem na 220,- bez DPH na hodinu když jsem končil bral jsem 320,- bez DPH na hodinu, ale náklady úplně jinde. Daně jsem odváděl, odvody, neustále kontroly ze socky z BOZP, se životního atd.
Samozřejmě každý garážník byl levnější než já a tak jsem poslouchal "vy jste drahej, vám to trvá (měli jsme přes tisíc zakázek ročně) vy jste takovej a makovej.
A čemu to všechno? K ničemu odneslo to moje zdraví a já jsem musel skončit protože by mě to zabilo. Teď mám v podstatě chronický kašel ( přechodil jsem dvakrát zápal plic ) kterého se nejspíš nikdy nezbavým.
Holt by si většina z nás měla uvědomit, že jsme v ostatních očích jen lopaťáci ( i když podle mého názoru je strojírenství stejně jako autoservis vysoce odborné zaměstnání u kterého je potřeba jak sebevzdělávání po celý život, tak neskutečné investice do vybavení.) a lopaťáky zůstaneme. Až to nebude mít kdo dělat a garážníci vymřou, tak pak budeme dobře placení jinak se to nezmění.
Největší problém dnešní doby je, že firma s pěti zaměstnanci (ti kteří to chcou někam dotáhnout a chtějí být vyjmeční ) nemůže konkurovat borcovi co to dělá po práci,který si nakrade materiál, nástroje a kdoví co ještě v práci nebo si šolych udělá přímo v práci.
muzem na tebe sbirat vrsky od petlahvi, kdy je to jediny zpusob jak lecit Nase! nemocne deti, tak to muzem zkusit aplikovat i na strojirenstvi, jako protivahu zkurvenym dotacimmartasg1 píše:Nechcete mi někdo finančně přispět na rozjezd podnikání? posílejte kapříky...filla píše:nic ti nebrani mi financne prispivat, bude to mit vegsi uzitek, nez sypani tvych penez ve forme dani do cerne diry, zvane prerozdelovani verejnych penez parazitum, kteri si svoji praci jinak nevydelaji, coz je opravdu velmi uzitecneBalloo píše:To martasg1: Máš pravdu taky mi to vadí, pořád se platí lidi kteří fyzicky nic nevytvářejí, ale zase je to možnost jak něco pořídit a někdo ti na to alespoň něco přispěje.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
filla píše:muzem na tebe sbirat vrsky od petlahvi, kdy je to jediny zpusob jak lecit Nase! nemocne deti, tak to muzem zkusit aplikovat i na strojirenstvi, jako protivahu zkurvenym dotacim

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
taky mam ten pocit
ty prachy by sli vyuzit lepe pro verejne blaho nez pro par vybranych podnikatelu
a to netvrdim ze bych nevzal dotaci kdybych k tomu mel prilezitost
vzal protoze kde co dnes clovek dostane zadarmo
ale ty prilezitosti jaksi nejsou pro vsechny stejne jak jsem zjistil
ty prachy by sli vyuzit lepe pro verejne blaho nez pro par vybranych podnikatelu
a to netvrdim ze bych nevzal dotaci kdybych k tomu mel prilezitost
vzal protoze kde co dnes clovek dostane zadarmo
ale ty prilezitosti jaksi nejsou pro vsechny stejne jak jsem zjistil
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
to už tady přece bylo ... když to nářadí z národního podniku nečmajznu já, tak jej stejně znárodní někdo jiný ...
a dnes někoho napadlo, že se dají lidé korumpovat dotacemi - nebo fakt věříte, že to nějak přispěje rozvoji ?
Dotace se vypisují, protože jimi jde krásně ovládat poslušné ovečky ... a jak jsou šťastné, když hezky v předklonu dostanou část toho, co jsme jim před chvílí vzali.
a dnes někoho napadlo, že se dají lidé korumpovat dotacemi - nebo fakt věříte, že to nějak přispěje rozvoji ?
Dotace se vypisují, protože jimi jde krásně ovládat poslušné ovečky ... a jak jsou šťastné, když hezky v předklonu dostanou část toho, co jsme jim před chvílí vzali.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
chlapci, trochu Vám nerozumím ... vyznívá to jako, že chcete proti dotacím bojovat stylem, že je vyberete, aby je někdo jiný nevyčerpal na něco jiného ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů