Pro robokopa o páře

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 1:11

no znam spoustu lidi co se parou zabyvaji profesionalne a rozhodne pan sedy se mezi ne prilis nehodi ackoliv je zapaleny pro vec nema k ni takovy pristup aby neco prevratneho vymyslel
rotacni ventily nejsou zadnym prevratnym vynalezem ale u parnich stroju se pouzivali jiz pred zhruba sto lety
zadny zavratny prinos k efektivite v podobe mnohosetnasobneho zvyseni ucinnosti se nekona stejne jako zazrak kde vzal 2 kw se strojem ktery ma zdroj tepla kolem kilowaty
i kdyby mel nakrasne 100% ucinnost tak z jedne kw 2kw neudela :)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Avenger

17. 3. 2009, 1:32

Ten pán zřejmě naakumuluje několik kilovatů do kotle a pak je naráz uvolní :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 1:38

v tom pripade se nejedna o kontinualni trvalou vyrobu energie
ja taky umim vyrobit megawaty kdyz vybiju dratem kondik :)

nehlede na to ze to ta konstrukce nemuze evidentne dat trvale
pavlaxy

17. 3. 2009, 2:55

Přátelé ,oni jsou ti dva bratři oba každý jeden ,trochu z jiné galaxie :twisted: ,oba se výborně baví ,hrají si ,nezlobí a nepláčou... :P
Pro praktický život se příliš nehodí :lol:
Někdy je legrace... a mají pak téma na knihu...
TimeCop

17. 3. 2009, 4:57

Ale no né, mi to přišlo jako posmívat se nemocnýmu, ale jak říkám - neznám pány a jejich pohnutky už vůbec ne.
Pokud si dělají šoufky z lidí, poslal bych je taky asi do řiti, pokud jsou jen zapálení a věří tomu, jejich věc, nechal bych je žít. :)

Na druhé straně je mi jasné, že když na sporáku spálím 1m3 plynu za 12,- a vyrobím, 0,1 kW elektriky za 0,50,- je někde zrada a tudy cesta nevede ...
TimeCop

17. 3. 2009, 5:14

robokop píše:no znam spoustu lidi co se parou zabyvaji profesionalne
Teď mě napadá - napdlo Tě třeba někdy do ohniska dostatečně světelné paraboly (ale ne z auta - téměř astronomické třebas) umístit vyvíječ páry, dát tam nějaký rozumný dženeratore a celej den to třeba blbýma dvěma hodinovýma strojkama natáčet proti slunci ?
To už by byl tuším v tom ohnisku pěkný hukot ! :wink:

Parabola z TV popiplaná alobalem Ti uvaří oběd, či kafe a elektrárny tohoto typu existujou rovněž.
Josef
Sponzor fora

17. 3. 2009, 6:00

To mi připomělo dřívější povídání o (patrně tepelném čerpadlu) PERPETUS, který měl vužívat jakousi "volnou" energii. Převratná to věc, která vytopí barák za kačku. Vzpomínám na fotky, jak to prý měřily akreditované zkušebny. Svitek Cu trubky, na něm teploměr, co se dával za komančů na palubky aut, to vše někde venku na zemi. Kdo někdy navštívil metrologický ústav musel být v Jiříkově vidění. Dnes tam jsou nějaké obecné žvásty o atomech, ale konkrétní údaje o výkone a příkonu ani ze srandy. Takových exotů je na světě povícero.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 7:04

s tou parabolou to funguje ale pouzivaji se stirlingovy motory protoze para nema takovou efektivitu je tam problem s mazivem a bezpecnosti
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 8:03

Na druhé straně je mi jasné, že když na sporáku spálím 1m3 plynu za 12,- a vyrobím, 0,1 kW elektriky za 0,50,- je někde zrada a tudy cesta nevede ...
No už jsem se dočkal pochopení věci, raději jsme byl ticho. :wink:
Ten člověk staví celý život na iluzích. Co vymýšlel pomalu celý život mi trvalo postavit jeden večer a ten dopis je jen ujištění, že na svých iluzích triskně trvá! Je potřeba vidět věci v Pravdě, - přesně tak, jak se na to díval Tesla, který se nikdy nenechal svést z cesty at si říkal kdo chtěl co chtěl a měl titul jaký chtěl.. Pohon párou to je prostě únik energie do vzduchu, babičky říkaly topit Bohu do oken.. nic víc.. Efektivita o ničem.... A neboj že to byl poslední dopis - lámal mě na svou iluzorní cestu ještě několikrát a když po několikáté nedostal odpověd, tak se na to vykašlal..
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 8:14

Zadej googlu Parabolic Cooker a nebudeš se stačit divit jak je tohle už daleko. Chromovaný paraboly a vykládaný malýma zdrdcátkama vedou
- mam Ti vyfotit mojí??
Tady pečou vejce http://www.youtube.com/watch?v=cVosClqnVF0
a daší videa v menu vedle "parabolic solar cooker"
Tady chormovaná - ten chlap má celkem odvahu strčit ruku do ohniska
http://www.youtube.com/watch?v=7ltqFtX7NkQ
Solární trouby maj tady http://solarovens.net/ a jak je vidět, zdaleka to nemusí být parabola..
TimeCop

17. 3. 2009, 8:58

Jen mi jej přišlo trochu spíše líto a taky vím, že jsi zkoušel i jiné věci a teď si tak trochu nejsem jist, zda i to byla prdel či nikoliv ...

Docela by mě zajímalo, jestli třeba nějaký e-dženeratore o určitém výkonu motoru dokáže vyrobit elektrolýzou tolik vodíkové směsi ke svojemu pohonu a napájení vyvíječe a ještě nějaký ten Watík přebyde.
Jenže lidi kvůli hoaxu dnes vylepí na inet ledacos a tak dlouho zase nežiju abych to všecko stavěl a prověřoval jestli nekecají.

Parabolické kuchyně - samože znám ! :wink: pěkné !
O svojí jsi někde psal, to vím - dotáhnul jsi to do konce a používals to ? To by mě docela zajímalo. Až budeš něco cvakat foťákem tak si vzpomeň, rád ji skouknu.

Ale na tuhle myšlenku mě naved kdysi dááávno před Youtube a inetem jeden starej chlápek, co jsem se u něj učil brousit a leštit optiku, to je prdel, co ?
Že prý jej to napadlo, když stavěl dalekohled - dát do ohniska zrcadla cosi se zpětným ventilem, přivádět do toho vodu a zadara by tryskala pára a poháněla cokoli, to už je fuk.
Ať už fouká pára nadarmo kam chce, je to od pána Boha zadara za všech okolností.
Co s ním je dnes netuším, ale zato je plnej svět lidiček se solar cooker, proto jsem se soudy "pošuků a homemade vynálezců" poněkud opatrný, tož asi tak. :wink:

P.S. Jj, lidi jsou pošuci - jsem někde zahlídl i video jak mu to ošlehlo kštici když před parabolou pozoval pro kameru, trouba... :lol:
TimeCop

17. 3. 2009, 9:16

To je mimo ohnisko, neboj, on ví co dělá, i když to není úplně oticky přesná parabola a ohnisko bude poněkud rozplizlé tak nic neriskuje.

Tady je to o čem mluvím - a taky to není přímo parabola, jen to soustředuje paprsky z více míst na jedno místo dopadu na věži - laicky řečeno "skládá se světlo a teplo x-násobně na sebe".
http://www.youtube.com/watch?gl=CZ&v=Q9vkkFNkE44 není ta záře úžasná na té věži ? Tam je i vyvíječ páry i ta turbína ( jestli taky Teslova nevím, ale asi ne :) )

A zde je ten stirling robocopův :
http://www.youtube.com/watch?v=OTQ4cFn5sXs a tady taky http://www.youtube.com/watch?v=nq6iCO9K ... re=related :) :wink:
pájač

17. 3. 2009, 9:36

Začiatkom deväťdesiatych rokov sme robili lisované kovové paraboly s priemerom 60 a 90 cm na satelitný príjem . Na 60cm som si bežne v ohnisku pripaloval cigaretu . 90-ka by to vajce určite usmažila . :lol:
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
TimeCop

17. 3. 2009, 9:52

pájač píše:Začiatkom deväťdesiatych rokov sme robili lisované kovové paraboly s priemerom 60 a 90 cm na satelitný príjem . Na 60cm som si bežne v ohnisku pripaloval cigaretu . 90-ka by to vajce určite usmažila . :lol:
100% ně, je to stejná optika jako při průchodu optickou čočkou -světlo se ale neláme podle tvaru povrchu skla - na rozhraní prostředí, ale odráží se z5 do ohniska.
Kdybys měl nějakou mega-čočku, bude to to samé.
U té optiky má potom Newtonovo zrcadlo jednu podstatnou výhodu. Nevyleštíš na ní barevnou vadu, ani kdyby jsi se rozkrájel. :lol:
TimeCop

17. 3. 2009, 11:02

Aeroomni píše: Efektivita o ničem....
A i tady bych byl s párou opatrný při pohledu na ten první odkaz pásáčku s tou jednoduchou něco jako Tesla turbínkou !
K čemu je mi drahá efektivita, na které sedí naftoví šejkové a "energetici"? Ha ?
To už potom to vozítko s turbínou má hnedle jiný kouzlo, když tam hodíš pár polínek, který sebereš někde u cesty.
Kdysi stál benzín pár šupů, kdo by ládoval pod kotel, že ? A zdržoval se ...
Klidně bych jezdil i na dřevoplyn, kdyby to někdo dělal a nebo si kotel i udělal a poliši mě nebuzerovali hůř než za komoušů na každým rohu.

Dřevo nesmrdí - hoří čistě a nechytíš z toho karcinom jako z nafty nebo benzínu.
Potřeba efektivity a výkonů jako prase vychází opět jen z lidské nenažranosti, chamtivosti a megalomanství, co myslíš Ty ?
Sice jsou to hlavní motivační faktory tzv. kapitalismu, ale vše je relativní.
Kdysi jsme počítali jako děcka na prstech 2 rukou kolik přes vesnici projede za den aut a dnes má skoro každý ve familii bourák a ještě na všední den a na víkend jiný.
Přijde Ti to normální ? Mě už ani ne, my jdeme jen z extrému do extrému.
Počkej za pár let ! Vyfasuješ lichý, či sudý číslo jako v číně a běda když páchneš na silnici !
To přijde brzy i sem, pokud lidi nedostanou rozum, tomu věř, žádné x-proudové rychlosilnice to nezachrání ... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“