Aeroomni píše: Efektivita o ničem....
A i tady bych byl s párou opatrný při pohledu na ten první odkaz pásáčku s tou jednoduchou něco jako Tesla turbínkou !
K čemu je mi drahá efektivita, na které sedí naftoví šejkové a "energetici"? Ha ?
To už potom to vozítko s turbínou má hnedle jiný kouzlo, když tam hodíš pár polínek, který sebereš někde u cesty.
Kdysi stál benzín pár šupů, kdo by ládoval pod kotel, že ? A zdržoval se ...
Klidně bych jezdil i na dřevoplyn, kdyby to někdo dělal a nebo si kotel i udělal a poliši mě nebuzerovali hůř než za komoušů na každým rohu.
Dřevo nesmrdí - hoří čistě a nechytíš z toho karcinom jako z nafty nebo benzínu.
Potřeba efektivity a výkonů jako prase vychází opět jen z lidské nenažranosti, chamtivosti a megalomanství, co myslíš Ty ?
Sice jsou to hlavní motivační faktory tzv. kapitalismu, ale vše je relativní.
Kdysi jsme počítali jako děcka na prstech 2 rukou kolik přes vesnici projede za den aut a dnes má skoro každý ve familii bourák a ještě na všední den a na víkend jiný.
Přijde Ti to normální ? Mě už ani ne, my jdeme jen z extrému do extrému.
Počkej za pár let ! Vyfasuješ lichý, či sudý číslo jako v číně a běda když páchneš na silnici !
To přijde brzy i sem, pokud lidi nedostanou rozum, tomu věř, žádné x-proudové rychlosilnice to nezachrání ...