Strojní vodováha
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Proč zrovna xylen, nevíš? To by mě zajímalo, pár vodováh mám ale ten kladívkový test jsem ještě neudělal
Koukal jsem do tabulek a nepřijde mi ničím význačný, ani viskozitou, ani povrchovým napětím.

Aleš Procháska
určitě to je xylen jedna padla za vlast smrdí jak benzín je lehce mastný no a po přečtení tohoto jsem vyvětral a umyl si ruky
https://cs.wikipedia.org/wiki/Xylen" onclick="window.open(this.href);return false;
https://cs.wikipedia.org/wiki/Xylen" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
-
Heinrich Gerling, O obráběcích strojích a obrábění, vydal Georg Westermann Verlag 1955, český překlad Adolf Chlebovský SNTL 1960: "Libela je mírně soudkovitá trubička, která až na malý zbytek je vyplněna éterem."
Rádi jsme tě poznali a budeš nám chybětkenybz píše:určitě to je xylen jedna padla za vlast smrdí jak benzín je lehce mastný no a po přečtení tohoto jsem vyvětral a umyl si ruky

Největší nebezpečí je spojeno s expozicí vysokým koncentracím xylenu, která vede k útlumu centrálního nervového systému, bezvědomí, útlumu dechového centra a případně smrti z nedostatku kyslíku pro mozek. Život může ohrozit také srdeční arytmie. Nižší koncentrace jsou taktéž nebezpečné, působí na řadu orgánů v těle. Negativně ovlivňují funkci ledvin, kosterního svalstva a rovnováhu tekutin a elektrolytů. Xylen dráždí dýchací a trávicí ústrojí, může mít negativní účinky na játra. Nejzávažněji je ale ovlivněn nervový systém, již při nízkých koncentracích se prodlužuje reakční čas, zhoršuje se smysl pro rovnováhu.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
píšu z onoho světa by jste nevěřily jak je tu rychlá wifina stálo to za to...
budu se tu muset podívat jestli je tu nějaké šrotiště abych sestrojil generátor a dobil si mobil tak gdybych tu delší dobu nebyl tak pracuju na generátoru

budu se tu muset podívat jestli je tu nějaké šrotiště abych sestrojil generátor a dobil si mobil tak gdybych tu delší dobu nebyl tak pracuju na generátoru
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Toto jsem byl naučen na univerzitě. Tušil jsem, že je to nějaké rozpouštědlo (dnes). Pamatuju si to tak dobře hlavně proto, že jsem u zkoušky bezelstně tvrdil, že je to voda (ačkoliv ta otázka byla návodná, že) a ten interval výměny jsem též nevědel.martasg1 píše:A to jsi se někde dočetl, nebo jedna paní povídala? Já to slyším prvně...
Od té doby si to pamatuju a taky to, že trubice degraduje nerovnoměrně a proto pak po čase začne prokecávat na nějakou stranu a bublinka chodit též nerovnoměrně.
Jestli ono to nebude teplotou tání, teplotou varu a tenzí par. Prostě aby když člověk zapomene v létě vodováhu na sluníčku, tak aby mu bublinka samovolně nepraskla.prochaska píše:Proč zrovna xylen, nevíš? To by mě zajímalo, pár vodováh mám ale ten kladívkový test jsem ještě neudělalKoukal jsem do tabulek a nepřijde mi ničím význačný, ani viskozitou, ani povrchovým napětím.
Případně to může být i tak jak nám to říkal jednou jeden stařičký profesor, prostě tehdá bylo nejlevnější rozpouštědlo to a to, no a přestože nebylo moc vhodné, tak se do těch barev používalo, jinak by ty barvy stály o polovinu víc, no a dalších 30. let jsme se pak soudruhům snažili vysvětlit proč zaměnit to rozpouštědlo za vhodnější.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1