bobik píše:Hmm, tak fakt to není na vrtáky. No možná mi bude stačit udělat fazetku hlavního ostří a podbrus ručně dodělat na druhém kotouči.
Jako né že bych si ručně neuměl nabrousit vrták. Jen je pak o pár mm kratší.

By mě zajímalo, jak v tom budeš upínat ty vrtáky aby to bylo fakt souměrný - jednak to Sempuco je originál s mocnou

sadou 2ks (pr.4 a pr.6) kleštin, ale hlavně upínat vrták za fazety do těhle kleštin je jaksi "trochu" problém.
Navíc mi nějak uniká, jak tam ten vrták budeš polohovat - při čtyřploše potřebuješ ohrubovat, změřit těch 60°, změřit souměrnost, udělat korekci a pak vzít znova, tohle opakovat, dokud to není dobře.
Polopaticky řečeno - buď si k tomu dobastliš (dokoupíš a dobastliš) ten kývací přípravek ala Deckel (nebo U2 ChinaHell) pak to tak nějak ohlodáš, výsledek bude odpovídat přesnosti držáku a nebo to bude jako když špicuješ tužku a nebo brousíš kolík do hrábí

.
Samozřejmě nejlepší řešení by k tomu bylo dodělat plnohodnotné vřeteno s optikou ala třeba Christen, ovšem to nebude (aby to bylo dostatečně přesné v těch dvou polohách - brousicí a měřicí) nic jednoduchého.
Prostě slušná bruska na vrtáky sice vypadá jednoduše, ale opak je pravdou.