Kulisa převodů

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2009, 7:14

Já bych to nechal vypálit laserem normálně z 5 mm plechu - přesnost dostatečná, a bude to stát pár desetikorun. Nejtěžší bude najít firmu, které se do takové drobnosti bude chtít.
Zdenek Valter

20. 2. 2009, 10:30

Krutor píše:Já bych to nechal vypálit laserem normálně z 5 mm plechu - přesnost dostatečná, a bude to stát pár desetikorun. Nejtěžší bude najít firmu, které se do takové drobnosti bude chtít.
Neboj ;-), Už se našli ;-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2009, 9:57

.
Naposledy upravil(a) tumlik dne 21. 7. 2018, 11:49, celkem upraveno 1 x.
Zdenek Valter

21. 2. 2009, 11:08

tumlik píše:
Zdenek Valter píše:
vlada2 píše:Proc potrebujes novou? Kontaktuj uzivatele Tumlik, ten presne takovehle veci dela a tusim ji i nabizel na aukru. Bral jsem od nej dvakrat a naprosta spokojenost. Mimochodem, proc chces zvetsovat tu tloustku?
Nejde o tloušťku tu jsem naměřil na původní kulise (5,5) myslím že 5 by také stačila. Potřebuju jinou kulisu protože bych rád upravil převody a měl tak možnost dělat mnohem jemnější závit než je nabízených 0, 4 !!!
Je tu ale jedno úskalí a to zda nebude osová vzdálenost krajních kol převodvky větší než zamýšlené převody, pak by ta kulisa byla zbytečná a musel bych to řešit jinak.
I s tou kulisou co máš se dá udělat stoupání 0,06mm i menší :wink: v případě že máš stoupání posuvového šroubu 1,5mm!!!! případně palcový ekvivalent ,mám doma na modelařinu mimo jiné i soustružek Rotwerk EDM 300DS to je to samý a v návodu je taky jen 0,4mm!!!!!

Neobejdeš se ovšem bez větších :lol: a menších ozubených kol :!: typicky 16z a 100z takže potom A=16 ,B=80,C=20,D=100 a máš posuv 0,06mm mám i kolo 120z to tam vleze také :!: a můžu soustružit s posuvem 0,02/ot.........ne ne neupsal jsem se jsou to setiny :wink:
i když budeš mít tu kulisu větší tak stejnak budeš potřebovat ty kola no a na co potom dělat novou kulisu když to jde jen s těmi koly :?:

A to se bavím o výměnných kolech s modulem 1 :!: dejme tomu že bych chtěl použít modul tříčtvrtinový(0,7 příp. 0,75) a nebo poloviční (0,5) tak se dostanu na tisícinový posuvy jen u změny kupříkladu kol C a D :lol: :lol: pokud bych udělal všechny kola v tom polovičním modulu tak :?: :roll:

good luck
No já to promýšlím, ta kulisa byl jen nápad, apokud by se svědčil tak výroba by nebyla komplikovaná.
Dneska mne napadly i ty kola.
Problém je stávající kulisa neumožní na kolech AB při A 20z menší kolo B než 60z a CD nelze dát 20z a 60z.

Stoupání jsem změřil na 60 otáček urazil support 90 mm takže jak píšeš je to 1,5 mm. Například poměr 20 50 a 20 60 [(AB a CD) pro stoupání 0,2] tedy ze stávajících zubů se tam nevejde. Je krátký, proto jsem uvažoval i možnost dát na novou kulisu i mezikolo tak aby převody dosáhly.

Je fakt, že při dalších kolech například se zuby 75, 90, 100 a 120 by se variabiilita převodů značně zvýšila otázka zda se tam vejdou. Ve volných chvílích to zkusím dát do CADu.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2009, 11:54

.
Naposledy upravil(a) tumlik dne 21. 7. 2018, 11:50, celkem upraveno 2 x.
Zdenek Valter

21. 2. 2009, 12:38

tumlik píše:je krátká protože zezadu zavazí ta matice kterou utahuješ hřídelku na které se točí kola BC a matice naráží na to pouzdro v kterým se točí hřídelka s kolem A možná ti pomůže ten obrázek co jsem ti načrtl udělej to utahování obráceně,ale zezadu tu drážku musíš zkosit aby ti ten frzenk :lol: měl do čeho sednout ,ideální je frézka ale šikovný ruce a pilník to zvládnou taky :wink: no a pokud to tak uděláš jak jsem to nakreslil tak tam už můžeš ten šroub navrtat zepředu zhruba do půlky potom příčně,příčně také tu hřídelku a máš mazací drážku jak víno a pouzdro na hřídelce se ti nezadře :lol: což je poměrně obvyklá závada u těchto udělátek
1-šroub
2-hřídelka
3-kulisa

kola se stejnými průměry jen levé má 100z/m0,8 a pravé 80z/m1
Pravdu díš. Díky za inspiraci !!!
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“