Dvouduché digitální odměřování AS5311
To bych chtěl vidět, jak bys ty rozestupy na 1/3 z 25 um nastavoval a hlavně zafixoval tak, aby se to vibracema nehnulo. Ono už nalepení toho pásku s takovouhle přesností nebude žádná legrace ()zejména souosost s pohybem snímače.
0,488um je pro výstup PWM, inkrementální výstup je 1,95um tzn pólový pár (2mm) děleno 1024 (256xA impulz 256xB impulz = 4hrany krát 256).
Takže pro nás je použitelné asi 1,95um, PWM je pro hobby asi složitější.
vlado
- luckym
- Kontaktovat uživatele:
Nejak tomu nerozumiem co myslis pod pojmom PWM v tomto pripade?vladosk píše:0,488um je pro výstup PWM, inkrementální výstup je 1,95um tzn pólový pár (2mm) dìleno 1024 (256xA impulz 256xB impulz = 4hrany krát 256).
Takže pro nás je použitelné asi 1,95um, PWM je pro hobby asi složitìjší.
Preco by mal byt problem citat obe hrany obidvoch kanalov naraz?
- luckym
- Kontaktovat uživatele:
dik za info. Ja som pytal nejaku firmu v brne a chceli okolo 200EUR za meter.... toto vyzera lepsiemontz píše:Tak koukam, ze drive zminovana firma Spezial Electronic nabizi uz i pasku s poly 1mm, tj. k AS5311. Muzeme teda merit s rozlisenim 0,5umluckym píše:na to treba pasku z rozstupom 2mm (sirka polu 1mm) ale neviem kde ju zohnat...

PWM (pulsne sirkova modulace) v tomto pripade znamena, ze na tomto vystupu jsou impulsy, jejichz sirka odpovida pozici v ramci jednoho dvojpolu (tj. 2mm) s rozlisenim celkem 4096 pozic (2mm/4096=0,488um).luckym píše:Nejak tomu nerozumiem co myslis pod pojmom PWM v tomto pripade?vladosk píše:0,488um je pro výstup PWM, inkrementální výstup je 1,95um tzn pólový pár (2mm) děleno 1024 (256xA impulz 256xB impulz = 4hrany krát 256).
Preco by mal byt problem citat obe hrany obidvoch kanalov naraz?
Podobne je to se seriovym vystupem, kde je k dispozici stejna informace o poloze v ramci kazdych 2mm. Neni zadnym problemem z techto dat dostat pouzitelny udaj o poloze - na to staci ten nejjednodussi procesor a jednoduchy program, ktery bude cist data z AS5311 a zobrazovat je na displeji nebo z nich treba udelat inkrementalni vystupy a umoznit pripojeni jiz existujiciho zobrazovace.
- luckym
- Kontaktovat uživatele:
ok, uz mi je jasne co si pisal, prave som si pozrel DS, ma to aj pwm vystup, ja som mal namysli quadrature output...montz píše:luckym píše:vladosk píše:0,488um je pro výstup PWM, inkrementální výstup je 1,95um tzn pólový pár (2mm) dìleno 1024 (256xA impulz 256xB impulz = 4hrany krát 256).
Takže pro nás je použitelné asi 1,95um, PWM je pro hobby asi složitìjší.
Tady je zrovna použitej výstup AB, takže v případě AS5311 1,95um
Plánuju to připojit na UHU anebo HUDOGNIK (Arisov-pájač| DC servo mám oba, ještě chci koupit to odměřování.
vlado
Ano, jde pouzit bez problemu - k pasce jde dokoupit za par korun (je to jako prislusenstvi) nerezovou kryci pasku, ktera magn. pasku chrani.audina píše:Myslite že ta paska je vhodna aj na klasicku univerzalnu frezku kde všade strieka chladiaca kapalina a lietaju žerave špony? Alebo voliť radšej iny druh odmeriavania?
Jen je potreba zajistit, aby se mezi senzor a pasku nedostaly spony, to se resi kartackama, ktery stiraji pasku, kdyz pres ni prejizdi senzor.
Dnes mi dorazila paska a snimac. Najprv som si myslel, ze mi snimac zabudli poslat, az ked po dokladnej obhliadke listu som zistil, ze tam je a ma rozmer 6x6mm!!! To mi akosi uslo. Toto uz nie je pre mna. Vedel by mi s tym niekto pomoct? Najlepsie z okolia.
Dik
Dik