Identifikace soustruhu

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 10. 2017, 9:39

testone píše:
tumlik píše:
kenybz píše: .........snad každý chlap chce mít soustruh či bagr :)
......nebo obojí :D .... mám takové tušení, že mluvíš o mě a mojí nové dvoutunové japonské hračce :lol:
pochlub se...
prosím prosím
no je to takový dětský bagr, má to něco přes dvě tuny ale sílu to má neskutečnou :D když potřebuju jenom někde něco přeházet, tak s tím kopou děcka, docela se s tím malá zabaví, naposledy se svým kámošem zaházela během čtyř hodin starý mokrý třicetikubíkový sklep a já jsem si mohl dělat jinou práci, mají z toho respekt, tak dělají opatrně, nechal jsem je tam, došel, a bylo hotovo já pak si s tím dělám přesnější práci. Koupil jsem z jara pozemek i s barákem, bylo to docela zanedbané, po zralé úvaze jsem došel k názoru, že bez menšího bagru se neobejdu, když si dneska představím, co bych musel udělat rukama, tak se mě z toho zvedá žaludek :roll: , vykopání sklepa, odkopání baráku, nový rondel, terasa se sklepem, základy pro halu, přípojky vody, plynu odpadů, základy plotů, stromky, škubání pařezů....
je to 4roky staré, asi 5 bagrů mě uteklo před nosem, chtěl jsem takeuchi, což je všeobecně mezi bagrákama rols royce mezi bagrama, nebo hitachi nebo kubotu, prostě čistokrevného japonce, ti mezi minibagrama tak nějak vedou, ono je to stejně na jedno brdo, ty motory tam montují stejně jenom tři výrobci, yanmar, kubota a perkins, tohle je v sektoru dvoutun s roztahovacím podvozkem, nejtěžší mrcha :wink:
20170929_114325.jpg
20171011_123508.jpg
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
testone
Sponzor fora

18. 10. 2017, 10:12

já chci takyyyyy
Co to stálo jestli to není tajný?
díky
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
kenybz

18. 10. 2017, 10:32

zdar čoveče na tebe jsem si vzpoměl to je fakt ale nebylo to myšleno konkrétně na tebe...
no prostě každé děcko hlavně kluci má nejraději buď to popelářské auto, nebo bagr to ostatní je až o dost dál..
no a víc to bylo myšleno na jednoho konstruktéra /i povoláním/ a ten si postavil kopu strojů s mechanizací
a gdyž jsem mu šel ladit hydrauliku bo po telefonu se nepodařilo všechno tak pak seděl na tom podkopu a výraz přesně jak malý kluk že sa to konečně hýbe tak jak má a né při spuštění výložníku nekontrolovatelná rychlost a bác
říká mě poď si to zkusit no nakonec jsem teda šel a zahýbal si páčkama se mňů to teda tak emotivní nebylo mě bral v detství uplně jiný stroj haha
každopádně dostat to do ruky to ovládání bagříku chvilku trvá dejme tomu 20 hodin pak už se páčky nepletou
pomocník velký jako každý stroj a proto byly vymyšlené :)
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
qwer

19. 10. 2017, 7:03

Bagrík parádný, myslím, že ti dcérka zrovnáva plochu pod novú výrobnú halu :D Dúfam že ťa nechytne stavbárčina, a strojárstvo odsuneš na druhú koľaj :wink:
Mlynek

19. 10. 2017, 12:50

elbarto píše:Postup je u podobnych hajter stale stejny: ... naivita, hledani, koupe, vystrizliveni, kruta realita srotu, hlednai dalsiho jelimana ... Na Bazosi se opakuji obcas stejne stroje.
Ono především záleží, k čemu takový stroj má sloužit. Na točení dřeva by mohl klidně vyhovovat. A jak by byly krásné dřevěné nohy k nějakému stolku nebo vytočená noha lampy k televizi atd.... :wink: :D
Není diskuze jako diskuse
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“