15. 11. 2017, 6:26
jasně koupím lineáry a šrouby, ložiska systém a udělám z toho zase novou moderní mašinu.. v čem je jako problém?
ano bavíme se o částkách jako za nové malé auto, ale bude s toho stroj co stojí novej 2mega za čtvrtinu, kterou "vytáhnu z kapsy" nemusím brát leasing, strachovat se o práci a na sebe je za rok zaplacenej..
samozřejmě se to nedává srovnávat s konverzí nějaké konvenční mašiny... jak s cenou tak s výslednou užitností..
jenže tenhle stroj už je hovado, velké lineáry, velké šrouby tomu bude odpovídat cena komponent.. zase proboha porovnávejte porovnatelné.. alespoň co se do velikosti stroje týče.. pak ta repase zas tak drahá není a ve finále to vyjde levněji než kurvení a předělávání koncepční mašiny, to je to očem byla řeč..
já zmiňoval menší centrum za 80 co se tady nabízelo.. to už je hodně rozumná cena.. vedení na něj je za cca 25000,- repase šroubů v Kuřimi za dalších 20,- když se to postaví na linuxu s mesou tak cca 40-50 za elektro + serva s driverama cca 50.. dalších co já vím 50 za drobnosti kolem a je to ve finále za 250,- ta samá (rozjezdově) čínská mašina bude stát 700,- Haaska za 1,2 atd.. pořád jsi na pětině ceny..
ono stačí vzít do ruky papír tužku a sepsat si komponenty na tu konverzi té klasiky.. jen šrouby, ložiskové domky, motory, centrální mazací systém a je v tom na tu konverzi minimálně za 50,- a nepočítám frézování těch původních dílů.. nic pořádně nepasuje, málo místa...
já svůj názor nikomu nenutím, stejně má každej svoji hlavu.. ale kolik lidí se do přestavby pustilo a kolik jí ji dodělalo? a když tak s jakým výsledkem? naprostá většina těhle předělávek končí skurvenou mašinou ve šrotu..
ukažte mi někdo skonvertovanou mašinu na rybinách jak lítá třeba jen 10m/min se zrychlením byť jen 0,5G bez mazacího systému.. to že se tady někde hejbe nějaká mašinka na krokáčích s rychlostí 2-3m/min se zrychlením když tak 0,2G to neberu jako konverzi stroje na CNC, sice se to možná samo hejbe ale je to utrpení..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU