EMC2 moznosti
hard koncak by nemal spoliehat na driver t.j. ziadne enable ani brake .. ten by mal tvrdo sundat stavu dole.
Pokial sa jedna o velky stroj .. s dlhou drahou zastavenia samozrejme v tomto pripade naozaj padne aj stava ktora necha spadnut napr. eldro brzd ..
na zastavenie stroja cez enable alebo brake je vhodne pouzit limit switch ..
t.j. na drahe stroja su zlava doprava:
1. hard koncak lavy
2. limit switch lavy
3. home switch (hoci kde na drahe, pripadne vynechany a limit zviazany s home)
4. limit switch pravy
5 pravy hard koncak.
1,5 vypinaju prud - a musia umoznit prebeh stroja nie ze ich stroj urve pri dobehu. Samozrejme musia zabezpecit spolahlive vypnutie aj keby ich utrhlo (t.j. rozopnu stavu v riadenom obvode k drivrom ale zaroven spustia nejake rele ktore si stav podrzi aj keby uz koncaky prestali existovat). Pritom toto bezpecnostne rele zaroven zas svojimi kontaktami odstavy hlavne napajanie motorov. tym padom opatovny restart je mozny len vypnutim stroja z prudu a opatovnym zapnutim.
2,4 (3) sa spoliehaju se driver (riadiaci system) sa nezblaznil, co nemusi vzdy byt uplne ok, prave na to tam je 1 a 5..
totiz pri krokaci este mozno zastanete pri spaleni koncaku .. ale ak padne do "vhodneho" prierazu tranzistor v mostiku serva ta to sa ostane tocit aj po nahodeni brake ci zablokovani cez enable vstup drivra.
Pokial sa jedna o velky stroj .. s dlhou drahou zastavenia samozrejme v tomto pripade naozaj padne aj stava ktora necha spadnut napr. eldro brzd ..
na zastavenie stroja cez enable alebo brake je vhodne pouzit limit switch ..
t.j. na drahe stroja su zlava doprava:
1. hard koncak lavy
2. limit switch lavy
3. home switch (hoci kde na drahe, pripadne vynechany a limit zviazany s home)
4. limit switch pravy
5 pravy hard koncak.
1,5 vypinaju prud - a musia umoznit prebeh stroja nie ze ich stroj urve pri dobehu. Samozrejme musia zabezpecit spolahlive vypnutie aj keby ich utrhlo (t.j. rozopnu stavu v riadenom obvode k drivrom ale zaroven spustia nejake rele ktore si stav podrzi aj keby uz koncaky prestali existovat). Pritom toto bezpecnostne rele zaroven zas svojimi kontaktami odstavy hlavne napajanie motorov. tym padom opatovny restart je mozny len vypnutim stroja z prudu a opatovnym zapnutim.
2,4 (3) sa spoliehaju se driver (riadiaci system) sa nezblaznil, co nemusi vzdy byt uplne ok, prave na to tam je 1 a 5..
totiz pri krokaci este mozno zastanete pri spaleni koncaku .. ale ak padne do "vhodneho" prierazu tranzistor v mostiku serva ta to sa ostane tocit aj po nahodeni brake ci zablokovani cez enable vstup drivra.
Ahojte.
Asi budem trošku mimo tému, avšak poprosím o radu.
Nejakú dobu používam Ubuntu 6.06 LTS s EMC ( s tým sa oboznamujem, plánujem jeho použitie ). Neviem však uskutočniť prechod na verziu 8. 04 LTS. Prechod podľa návodov je možný - priamy. Mne sa však nedarí použiť Live CD tak, aby som neprišiel o potrebné údaje z predchádzajúcej verzie.
Linux hlbšie nepoznám, neviem čo s tým. Pri bootovaní z CD sa ponúka nová inštalácia v. 8. 04 s formátovaním príslušných oblastí. Iná voľba prechodu tam nie je asi možná. V spáve aktualizácii v spustenom systéme sa neviem dostať na prechod k vyššej verzi cez internet, tak ako píše návod.
Občas mi systém pracuje, zdá sa nekorektne. I tu niekde je možná zrada.
Viem, že z krátkeho popisu je ťažké určíť chybu. Tiež sa ospravedlňujem, ak sa to tu už riešilo. Nenašiel som. Možno je možný zásadný krok pri inštalácii o ktorom neviem.
Ďakujem,pozdravujem všetkých !
Asi budem trošku mimo tému, avšak poprosím o radu.
Nejakú dobu používam Ubuntu 6.06 LTS s EMC ( s tým sa oboznamujem, plánujem jeho použitie ). Neviem však uskutočniť prechod na verziu 8. 04 LTS. Prechod podľa návodov je možný - priamy. Mne sa však nedarí použiť Live CD tak, aby som neprišiel o potrebné údaje z predchádzajúcej verzie.
Linux hlbšie nepoznám, neviem čo s tým. Pri bootovaní z CD sa ponúka nová inštalácia v. 8. 04 s formátovaním príslušných oblastí. Iná voľba prechodu tam nie je asi možná. V spáve aktualizácii v spustenom systéme sa neviem dostať na prechod k vyššej verzi cez internet, tak ako píše návod.
Občas mi systém pracuje, zdá sa nekorektne. I tu niekde je možná zrada.
Viem, že z krátkeho popisu je ťažké určíť chybu. Tiež sa ospravedlňujem, ak sa to tu už riešilo. Nenašiel som. Možno je možný zásadný krok pri inštalácii o ktorom neviem.
Ďakujem,pozdravujem všetkých !
Všechny tyto věci jsou v příslušném adresáři tvého home adresáře.papao píše:Ešte by som potreboval exportovt údaje z poštového klienta a záložky z internetového prehliadača.
Například pokud používáš firefox, tak kompletní profil který používáš najdeš v /home/_tvuj_login_name_/.mozilla/firefox. Pokud tento adresář zazálohuješ a po instalaci opět nakopíruješ do svého home, tak si firefox svůj profil opět najde a použije. Záložky ale můžeš exportovat i pomocí menu firefoxu Záložky - Knihovna stránek ... - vlevé části okna vybereš "Všechny záložky" a nahoře v menu Importovat a zálohovat - Zálohovat ... (při opětovném importu Obnovit).
Poštovního klienta nevím jakého používáš, ale též bude mít někde v home nějaký svůj adresář začínající tečkou (stejně jako většina programů). Adresáře a soubory s tečkou před jménem jsou v linuxu automatticky brané jako skryté, takže si jejich zobrazení musíš povolit, nebo je vypíšeš třeba pomocí "ls -la" z příkazové řádky.
Ešte malý poznatok, možno vhodný pre používateľov Ubuntu s EMC, ktorí budú experimentovať s inštaláciou tak ako ja.
Použil som zálohu podľa doporučenia vyššie. Proces inštalácie však ponúkol použil voľbu nanuálneho delenia disku, využiť vytvorené oddiely z predchádzajúcej inštalácie bez formátovania.
V predchádzajúcich pokusoch som inštaláciu ukončil v ponuke automatického delenia disku a formátovania z obavy o stratu údajov.
Po vytvorení zálohy potrebných adresárov už bolo experimentovanie pokojnejšie.
Inštalácia prebehla korektne, všetko funguje tak ako má. Teraz už zostáva iba osvojiť si novú verziu EMC.
Ahojte !
Použil som zálohu podľa doporučenia vyššie. Proces inštalácie však ponúkol použil voľbu nanuálneho delenia disku, využiť vytvorené oddiely z predchádzajúcej inštalácie bez formátovania.
V predchádzajúcich pokusoch som inštaláciu ukončil v ponuke automatického delenia disku a formátovania z obavy o stratu údajov.
Po vytvorení zálohy potrebných adresárov už bolo experimentovanie pokojnejšie.
Inštalácia prebehla korektne, všetko funguje tak ako má. Teraz už zostáva iba osvojiť si novú verziu EMC.
Ahojte !