jak začít

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Carl_FM

1. 3. 2018, 5:09

frewill píše:Dnes mi jeden podnikatel povidal, jake by to bylo krasne byt zamestnancem
Jo a vstávat v 4:30 na šichtu do Kolbenky, za minutu pozdního příchodu nadpracovávat celou hodinu, na výplatu polovinu toho co má prodavač v Lídlu, poslouchat šéfovy kecy, dělat přesčasy bez proplacení a nakonec řeknou, zítra už nechoď. Krásný sen, lehko si ho splnit.
MAS FU2A, TOS SM16A
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 3. 2018, 5:56

nekdy bych do toho fakt i sel
jako zamestnanci mi bylo fajn
tech povinnosti bylo par
jasne dana pracovni doba
minimum starosti
jasne dane pracovni povinnosti
spousta socialnich vyhod
a kdyz neco poseres proste jdes jinam

jako podnikatel musis do prace na 16+ hodin
starosti za sebe i za lidi kolem
jednou nohou v kriminale
odpovednost za kazdou blbost kazdyho blbce pod tebou
vzdy musis sehnat prachy na vejplaty a dane, nikdo se te nepta kde a jak
nesmis bejt nemocnej protoze kdo to za tebe udela?
kdyz se ti neco stane a skoncis ve spitale byt na mesic tak uz se z tech dluhu do konce zivota nemusis vyhrabat
vsechno ti napocitaj jeste s prirazkou
kdyz zacinas podnikat davas do toho vsechno a i kus sebe, kdyz se to posere o vsechno prichazis
i o to budouci protoze krach je krach

samozrejme je to jeste o povaze
podnikatele jdou podnikat spis kvuli blbejm nadrizenejm a vetsim moznostem v kariere
zamestnanci nejdou podnikat kvuli rizikum a narocnosti

tohle rozhodnuti si lidi nosej v sobe
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ferrit

1. 3. 2018, 6:11

Zlatá slova - ... do puntíku!
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
chb

1. 3. 2018, 8:05

do podnikání se jde pro "pocit svobody"
skutečnost je draze zaplacený pocit svobody
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
obráběč

1. 3. 2018, 8:29

Když budeš vyrábět svůj finální výrobek tak můžeš mít úspěch ale je obtížné vymyslet něco co nikdo nevyrábí. Když nemáš dobrý nápad tak musíš mít známosti na těch správných místech, oni ti zajistí zakázky. Když nemáš známosti tak si ani neškrtneš, maximálně získáš zakázku kterou nikdo nechce protože je prodělečná, nebo můžeš dělat zakázky lidem ve svém okolí ale to je k ničemu, každý bude chtít vyrobit nějakou kusovku (špek) budeš to dlouho a pracně vyrábět a stejně vyděláš prd protože každej by to chtěl skoro zadarmo.
drakpetr

1. 3. 2018, 10:44

Mex píše:
drakpetr píše:je mi fuk co si myslí okolí...
No pokud je ti jedno jak působíš na okolí (a tedy i na své potenciální zákazníky), tak to budeš s tom podnikání jistě velmi úspěšný.
tak doslova jsem to nemyslel :)
drakpetr

1. 3. 2018, 10:47

Carl_FM píše:
frewill píše:Dnes mi jeden podnikatel povidal, jake by to bylo krasne byt zamestnancem
Jo a vstávat v 4:30 na šichtu do Kolbenky, za minutu pozdního příchodu nadpracovávat celou hodinu, na výplatu polovinu toho co má prodavač v Lídlu, poslouchat šéfovy kecy, dělat přesčasy bez proplacení a nakonec řeknou, zítra už nechoď. Krásný sen, lehko si ho splnit.
přesně tak tak to mám skoro já strhanej jak pes za 14 000Kč dneska k smíchu
drakpetr

1. 3. 2018, 10:50

robokop píše:nekdy bych do toho fakt i sel
jako zamestnanci mi bylo fajn
tech povinnosti bylo par
jasne dana pracovni doba
minimum starosti
jasne dane pracovni povinnosti
spousta socialnich vyhod
a kdyz neco poseres proste jdes jinam

jako podnikatel musis do prace na 16+ hodin
starosti za sebe i za lidi kolem
jednou nohou v kriminale
odpovednost za kazdou blbost kazdyho blbce pod tebou
vzdy musis sehnat prachy na vejplaty a dane, nikdo se te nepta kde a jak
nesmis bejt nemocnej protoze kdo to za tebe udela?
kdyz se ti neco stane a skoncis ve spitale byt na mesic tak uz se z tech dluhu do konce zivota nemusis vyhrabat
vsechno ti napocitaj jeste s prirazkou
kdyz zacinas podnikat davas do toho vsechno a i kus sebe, kdyz se to posere o vsechno prichazis
i o to budouci protoze krach je krach

samozrejme je to jeste o povaze
podnikatele jdou podnikat spis kvuli blbejm nadrizenejm a vetsim moznostem v kariere
zamestnanci nejdou podnikat kvuli rizikum a narocnosti

tohle rozhodnuti si lidi nosej v sobe
to sice jo ale už nechci být ovce a dělat všem kurvu pro všechno :twisted:
drakpetr

1. 3. 2018, 10:53

obráběč píše:Když budeš vyrábět svůj finální výrobek tak můžeš mít úspěch ale je obtížné vymyslet něco co nikdo nevyrábí. Když nemáš dobrý nápad tak musíš mít známosti na těch správných místech, oni ti zajistí zakázky. Když nemáš známosti tak si ani neškrtneš, maximálně získáš zakázku kterou nikdo nechce protože je prodělečná, nebo můžeš dělat zakázky lidem ve svém okolí ale to je k ničemu, každý bude chtít vyrobit nějakou kusovku (špek) budeš to dlouho a pracně vyrábět a stejně vyděláš prd protože každej by to chtěl skoro zadarmo.
máš pravdu špeky dělám soboty sem rád když vydělám 500Kč :? a to ještě 1do měsíce :(
LukasGunther
Kontaktovat uživatele:

1. 3. 2018, 11:22

Opravdu si projdi hodně firem buď zvědavě jaké firmy mají hodně zakázek. Buď klidně i zvědavý a jet s hotovým kusem k zákazníkovi pokud ti to dovolí zaměstnavatel. Získej hodně kontaktu. Kde co dělají a za jakou cenu to poptavaji. A hlavně se opravdu naučit pořádně frezovat být produktivní nemackat jen zelené tlačítko jak osel vymyslet jak to vše půjde udělat líp. Ono když pak půjdeš podnikat bude se ti to hodit. Já furt přemýšlím nad tím, ale přestěhoval jsem se a už nemám prostory na mašinu. Ale vše se jednou podá a ty kontakty a zkušenosti co mám se budou chodit.

Edit:ještě jedna věc mám furt v hlavě jeden nápad na vlastní vyrobky. Jak jsem to jen otestoval na FB že to budu vyrábět. Musel jsem to za den smazat protože tolik poptávek jsem nezažil a opravdu nekecám.
https://www.gladiatools.cz

OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
Carl_FM

1. 3. 2018, 6:06

To je tak, pokud bude člověk pracovat jako zaměstnanec manuálně, třeba u CNC, vydělá si cca ten průměr, dle kraje, řekněme 29tis hrubého, to je při dvou dětech cca 25 čistého. Za tohle bude, jak jsem psal, vstávat o půl páté a jednu az dvě hodiny denně zabije cestou do a z prace. Otázka co spolkne nájem či hypotéka, každopádně na český sen - nová fabia combi nenašetří.
Druhá možnost je, že bude podnikat, ale nebude to přehánět, prostě tolik zakázek měsíčně, aby to po odečtení nákladů dalo cca 30 000Kč mínus 5000 soc. a zdrav. pojištění. Ideálně mít vlastní produkt, k tomu eshop. Nikam se nehnat a být v klidu, finančně na tom bude stejně jak v Kolbence a nemusí šéfovi dělat šaška.
MAS FU2A, TOS SM16A
chb

1. 3. 2018, 7:14

Carl_FM píše:To je tak, pokud bude člověk pracovat jako zaměstnanec manuálně, třeba u CNC, vydělá si cca ten průměr, dle kraje, řekněme 29tis hrubého, to je při dvou dětech cca 25 čistého. Za tohle bude, jak jsem psal, vstávat o půl páté a jednu az dvě hodiny denně zabije cestou do a z prace. Otázka co spolkne nájem či hypotéka, každopádně na český sen - nová fabia combi nenašetří.
Druhá možnost je, že bude podnikat, ale nebude to přehánět, prostě tolik zakázek měsíčně, aby to po odečtení nákladů dalo cca 30 000Kč mínus 5000 soc. a zdrav. pojištění. Ideálně mít vlastní produkt, k tomu eshop. Nikam se nehnat a být v klidu, finančně na tom bude stejně jak v Kolbence a nemusí šéfovi dělat šaška.
bohužel nemáš úplně pravdu
zaměstnanec co má 29 hrubého má placenou dovolenou - řekněme zjednodušeně že tedy má 32 hrubého za dobu co pracuje - a důchod se mu počítá z 29 hrubého a o nic se nemusí v podstatě starat

podnikající to má naopak - v době dovolené, pokud si ji dovolí, nemá příjmy, ale náklady běží dál. (složitěji se počítá že musí nad náklady ještě něco našetřit na koupi nových strojů) Pokud mu zbude těch uvedených 30 - tak na důchod se mu to počítá z 15 tis. A to je sakra rozdíl ... Navíc nese sám veškeré riziko. Zaměstnanec když omarodí tak s dokončením zakázky má starosti jeho šéf. Podnikající když omarodí tak ... na té zakázce také může zkrachovat a přijít o vše.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 3. 2018, 8:06

Z vlastní zkušenosti:
Carl_FM píše:Ideálně mít vlastní produkt, k tomu eshop.
... to mám
Carl_FM píše:Nikam se nehnat a být v klidu
... klid rozhodně nemám :-)
Aleš Procháska
Kratus

1. 3. 2018, 8:51

Pokud má člověk v práci klid a není státní zaměstanec, je něco špatně :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 3. 2018, 9:10

prochaska píše:... klid rozhodně nemám :-)
Přidej si do směsi N2O a svět bude hned hezčí :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“