pitva dotykove sondy somet a renishaw
tak co si myslíte že bylo uvnitř?
trochu vás musím napnout a teď vůbec přemýšlím jestli ty fotky můžu dát? Abych nepoorušil, nějaký autorský zákon či co.
Jinak zničené to není jen to chce napružit středovou pružinu jo a mechanizmus je jednoduchý a jistě půjde vyrobit v domácích podmínkách nějaká náhražka
trochu vás musím napnout a teď vůbec přemýšlím jestli ty fotky můžu dát? Abych nepoorušil, nějaký autorský zákon či co.
Jinak zničené to není jen to chce napružit středovou pružinu jo a mechanizmus je jednoduchý a jistě půjde vyrobit v domácích podmínkách nějaká náhražka
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Uvnitř je trpajzlik a ten ovládá rukama 3ks (XYZ) tohoto produktu https://www.rasel.cz/www/obrazky/medium/2390.jpgkenybz píše: ↑27. 8. 2018, 8:13 tak co si myslíte že bylo uvnitř?
držák snímacího hrotu je z izolantu.... ze spodní části je vnitřní závit pro dotek
po obvodu jsou tři válcové ocelové kolíky
tyto kolíky zapadají mezi tři páry kuliček
kuličky jsou propojeny v sérii přez pružinové kontakty jen od jednoho kolíku k druhému
kolík v podstatě přerušuje spojení při jakémkoliv pohybu doteku
no a zespodu tlačí na držák pružina a to je celé...
no a protože je pružina unavená nebo nabořená tak to nefungovalo

po obvodu jsou tři válcové ocelové kolíky
tyto kolíky zapadají mezi tři páry kuliček
kuličky jsou propojeny v sérii přez pružinové kontakty jen od jednoho kolíku k druhému
kolík v podstatě přerušuje spojení při jakémkoliv pohybu doteku
no a zespodu tlačí na držák pružina a to je celé...
no a protože je pružina unavená nebo nabořená tak to nefungovalo

kde já to už jen viděl

klasické poměrně jednoduché uspořádání.
Po pravdě, prvotně jsem zkoušel ocelové jehly a ložiskové kuličky a ač jedu v logice 24V tak kontakt nebyl moc spolehlivý. (tedy u mne)
Pak jsem přešel na zlacené kontakty a spokojenost. Možná to mají pokovené trochu jinak, než je běžná ložisková ocel.
Jak mají řešené doladění - vycentrování ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
vypadá to na tu MP7
tuje manuál ten příjmač taky někde mám
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... epeuQMo54M
tuje manuál ten příjmač taky někde mám
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... epeuQMo54M
nebude u te spolehlivosti spis problem pritomnosti ss proudu v obvodu?chb píše: ↑27. 8. 2018, 11:36kde já to už jen vidělviewtopic.php?f=21&t=11146&start=30
klasické poměrně jednoduché uspořádání.
Po pravdě, prvotně jsem zkoušel ocelové jehly a ložiskové kuličky a ač jedu v logice 24V tak kontakt nebyl moc spolehlivý. (tedy u mne)
Pak jsem přešel na zlacené kontakty a spokojenost. Možná to mají pokovené trochu jinak, než je běžná ložisková ocel.
Jak mají řešené doladění - vycentrování ?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je klasika
Nekde jsem mel prubehy zachyceneho signalu z infra vysilace techhle sond vcetne identifikace jednotlivych bitu
Budu to znova a chytat jeste u nove sondy
Nekde jsem mel prubehy zachyceneho signalu z infra vysilace techhle sond vcetne identifikace jednotlivych bitu
Budu to znova a chytat jeste u nove sondy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Co takhle přesunout tohle vlákno do sekce "technologie a měření" a nazvat ho "PITEVNA"? Je to dobej nápad?nebo je to blbej nápad?nebo jakej je to vlastně nápad?
Mohl bych přispět pitvou tisícinového noname pravítka pokud by to někoho zajímalo...
Mohl bych přispět pitvou tisícinového noname pravítka pokud by to někoho zajímalo...
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!