Technologie aut
Umí to spolehlivě i přes kilčo....Pavelono píše:Jakou rychlostí jezdí ty formule?

- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak zrovna formule, ale stejné měřítko cestovní auta se říkalo 60-80km/h... K tomu si připočteš váhu +-10kg tak je to celkem slušná zbraň
Kdysi jsem byl svědkem velkého štěstí malého klučiny (7-8let), který přišel se svou maminkou se podívat a maminka s ním se postavila do zatáčky na konci cílové rovinky... Samozřejmě do míst, které byly ohraničeny, jenže prolezli křovím kde páska nebyla, když jsme si jich jako pořadatelé uprostřed finále všimli, tak jsme je okamžitě vyrazili pryč, načež asi 5 minut poté se dvě auta na rovince v plné rychlosti ťukly, mám pocit že upadly baterky a jedno auto v plné výchylce serva na plyn a kolama rovně pokračovalo dál, následoval nájezd na vnitřní obrubník zatáčky a let vzduchem.... Kluk který od tama odešel se podruhé narodil, model prolítl místem kde stál jak nic, a zastavil se až o betonovou zeď mnohem dále....

Kdysi jsem byl svědkem velkého štěstí malého klučiny (7-8let), který přišel se svou maminkou se podívat a maminka s ním se postavila do zatáčky na konci cílové rovinky... Samozřejmě do míst, které byly ohraničeny, jenže prolezli křovím kde páska nebyla, když jsme si jich jako pořadatelé uprostřed finále všimli, tak jsme je okamžitě vyrazili pryč, načež asi 5 minut poté se dvě auta na rovince v plné rychlosti ťukly, mám pocit že upadly baterky a jedno auto v plné výchylce serva na plyn a kolama rovně pokračovalo dál, následoval nájezd na vnitřní obrubník zatáčky a let vzduchem.... Kluk který od tama odešel se podruhé narodil, model prolítl místem kde stál jak nic, a zastavil se až o betonovou zeď mnohem dále....

5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
na youtubu sou videa kde s tim jezdí po dálnici - z normálního auta kde řidič řídí , vedle sedí spolujezdec a v normálním běžném provozu před sebou řítí takový autíčko vysílačkou - čistý blázni když si člověk uvědomí, kolik zdrojů rušení je okolo silnice a že velký auto je Faradayova klec..
-
No helina, to je věc. Po 30 letech lítání se vším možným i nemožným jsem se na to nechal předloni na podzim taky ukecat. Byl jsem ve Znojmě a když jsem viděl Z. Dráždila, jak lehounce to zvládá, tak jsem si řekl, že to přeci musím zvládnout taky. Koupil jsem T-Rexe - elektru v domění, že tak do měsíce budu lítat. Před vánocema jsem už trošku vystřízlivěl a koupil simulátor, kvůli velké spotřebě náhradních dílů, zejména omlácených rotorových listů a náhradních převodů do serv. Do jara jsem denně trénoval na simu a loni na jaře vyrazil na letiště, kde mě to zkušenější kamarádi seřídili a zalétli. No, dneska už v pohodě udělám osmičku a helina občas už letí i tam kam bych chtěl já. Vřele doporučuji. Za ty prachy, co mě to stálo, už bych měl možná i CNCčko. V modelařině jsem zažil dobu, kdy se vše stavělo pouze podle plánů, stavebnic moc nebylo, zejména na RC, serva se tahaly z NSR a radia jsme si stavěli sami, ale nic mě nepřišlo tak draho, jako ten úlet s helinou.
přesně tak, přikládám pár obrázků co vše je potřeba a k náhledu na cenu
Když jsem se učil, časově to nešlo, platil jsem si půl roku mechanika který mi připravoval helinu na lítání. Chodil jsem lítat denně ráno v 8, když přišel v 9 do práce helina už byla na mraky, večer sem pak roznes i tu druhou. Takže to byl nejvytíženější člověk ve firmě. 18 let, vyučenej zedník ze Slovenka kterýho vlastní brácha vyhodil z místa pomocníka v kuchyni ze svojí VLASTNÍ restaurace protože "zk*ur*vil co moh. Přitom to byl uplně normální slušnej kluk, kterému stačilo věnovat jen trochu času a vysvětlit mu co se po něm chce a nikdy nebyl problém, padalo se jen na moje ruce
Kupodivu po ráně člověk nadšenec nesmutní ale víc ho zajímá proč to spadlo viz http://heliservis.cz/html/havarie.html