Redukce
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Potřebuji znát pár informací.
Jakou máte představu o ceně /ks ?
Píšete kusová výroba kolik ?
Jakou máte představu o ceně /ks ?
Píšete kusová výroba kolik ?
CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
CAD/CAM: SolidWorks 2015, HSMWorks 2016, MasterCam X5, X6, Kovoprog
Tak mě zajímá zatím jestli má model
otestuju prodejce CAMU 

CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
Ty jsi jí někdy měl fyzicky měl v ruce? A čím jí nahradíš? A hlavně PROČ je tam použitá (proč zrovna ta 140)?
Ne, neměl. Z automatovky vždy jen 11 109.
Jak jsem psal - nejsem strojař. Takže si jen sem tam něco ušmrdlám na malém čínském soustruhu. Do frézky ocel nestrčím vůbec.
Takže nevím, co je špatně. Je to drahé? Nebo blbě sehnatelné?
Já jsem tu otázku v žádném případě nemyslel jako prudění, fakt to nevím a zajímá mě to.
Díky za případné rozšíření obzorů.
když chceš poradit tak napiš do čeho to zapadá, jakou to má funkci.. protože jedna věc je stavět součástku do raketoplánu z NASA a druhá věc opravovat hajzlštětku..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Stejně nechápu, proč se raketoplány nedělají stejně kvalitně jako ty hajzštětky.
Štětka se mi ještě nikdy žádná nepokazila, raketoplány už spadly dva. A to tu štětku používám častěji, než byl v akci jakýkoli raketoplán.
Protože se hajzlštětky dělaj v Číně a raketoplány v USA

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
protože celá hajzlštětka stojí 100ku a raketoplán miliardy.. takže pokud je to k hajzlštětce tak se dá předělat smysluplně i to druhé aby to do sebe zapadalo.. ale měnit raketoplán pujde asi hůř..
prostě jestli se nesnaží nahradit nějakej plastovej výlisek z něčeho 1:1 když na tom třeba vůvbec nezáleží.. to je to oč tu běží..
prostě jestli se nesnaží nahradit nějakej plastovej výlisek z něčeho 1:1 když na tom třeba vůvbec nezáleží.. to je to oč tu běží..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
já se moc omlouvám, ale z této diskuze jsem, možná blbě, pochopil, že materiál 11140 je něco extra, já to bral že jde o automatovou ocel tzn. dá se dobře obrábět na automatech
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99%C ... eli#11_140
v ostatních případech nechápu proč se tu řeší nějaké raketoplány
jinak mě se štětka už potento
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99%C ... eli#11_140
v ostatních případech nechápu proč se tu řeší nějaké raketoplány
jinak mě se štětka už potento

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Raketoplán se tu řeší proto, že se kosmická technika bere jako něco, kde má tvar součástky přednost před vyrobitelností a to téměř bez ohledu na náklady. Ten díl který poptáváte je zjevně navržen bez ohledu na vyrobitelnost třískovým obráběním, proto to přirovnání

Aleš Procháska
OK a co je na tom podle Vás teda tak složité pro výrobu?
Nedám za to cokoliv a nikdy jsem to netvrdil.
Nedám za to cokoliv a nikdy jsem to netvrdil.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
K tomu materiálu, nikdy jsem s touhle ocelí nepracoval tak se jen domnívám, že u něj bude obtížnější dosáhnout kvalitní povrch podobně jako s dalšími automatovkami a že díl by byl ve výsledku celý odrbaný. Na tohle bych raději použil jinou ocel, například 12050 (C45), která dělá dobrý povrch při frézování kulovou frézou (a kterou mám ve skladu
). Jinak automatovka znamená ocel vhodnou pro hromadnou výrobu, kde se počítá každý pohyb nástroje. V kusovce se dá dělat skoro z čehokoliv, tam jsou jiné priority.

Aleš Procháska