Enginier není to poprvý cos včechny přesvědčil že to máš v hlavě nadmíru a prakticky srovnaný
- na cenu původního stroje soustruhu už jsem dávno zapoměl
- všechny ostatní stroje byly vyrobeny ze zisku z výrobku soutruhu a prvního dřevěného CNC takže jejich cena byla odepsána již v průběhu stavby.
- nástoje na soustruh je čistá nula protože radeko se zdá nekonečný:)
btw dík tady všem co mě k tomu navedli:)
- nástroje na frézku zatím netuším co vydržej ale jedna 6mm HSS frézka na dural tu stojí 4 Eura a když udělá 10 turbín, taky ji nebudu počítat.
Jinek pozor! Nemáme tady topení nebo klímu-odsávání ! Nezdá se to, ale v CZ je to moha domácích výrobců je to značná položka kterou je nutno započítat do výroby! Otevřeně přiznávám, že kdycbych měl ještě topit a nemoh chodit nahej, tak veselo by mi nebylo:)
S tim několikanásobnym upínánim si mě podcenil

HIHI Právě sem to domaloval a doprogramoval tak, že se to dá udělat z NEPRESNYHO polotovaru puku na JEDNO upnutí na frázce sakum prásk. Už aby bylo ráno a du to zkusit! A trefils to přesně, v zájmu blikajících ICQ správ to bude na jeden zátah a turbo z toho vypadne kdyby čert na koze jezdil. Prostě a sprostě sem celej větrák nechal a vše okolo namaloval jako jednu kapsu co vydlabu na jednu čáru

Takže to bude na jednou upnutí na jeden klik myší s jistotou vyvážení pokud nezklame materilál !! Ale to nepředpokládám, protože je to titěrný..