28. 2. 2019, 11:56
Jenže v praxi nemáš na nějaký měnění drátu čas, a ani ho nemáš, postavíš větru do cesty plechovku a zvedneš průtok. Na stoupačku a nad hlavou přehodíš hubici zvedneš průtok a jedeš. Není to o tom že ho razantně zvyšuješ oproti tomu teoretickýmu výpočtu, ale zvyšuješ ho když si ho na ty dílně stáhneš z 8mi třeba na 6. Tam jsou ty úspory. Pokud to nedělá bordel, tak je zbytečný toho tam valit víc než je nutný.
To že je elda odolnější vůči nepřipravenýmu mám vypozorovaný, protože třeba na rezu líp chytá oblouk, líp ho drží, a tím že je pomalejší, tak tu lázeň dýl udržím na místě a má to čas se vyplavit. To že máš strusku ve sváru je špatným vedením, většinou rychle.
U COčka, aspoň teda u mýho mám s nepřipraveným trochu problém, protože elektronika se snaží oblouk řídit podle zpětný vazby a když ji to kope, tak je to nestabilní. A držet dýl při mým nastavení je díra durch, mám ho vysolený vejš a sílu materiálu kompenzuju posuvem hořáku.
A to je přesně to čím chytřejší (profi) svářečka, tím ji ty podmínky musím udělat. Hloupý odbočce je to jedno, ta tam pere co nakrouťíš. Mám dvě 300A Cočka vedle sebe, jedno řízený a jedno odbočkový.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...