SO 545 píše: ↑27. 4. 2019, 12:43
A este jedna dost znacna vyhoda...Funguje to na systeme podtlaku a sacok sa zmrstuje.
Aka pakaren je nieco nalakovat od spodu asi nemusim pisat...
Tu len vypusitm vzduch zo sacku a lak ide s pistole aj ked je nadobka opacne... parada.
Moje provozky su ako nove ...foto mozem dodat
Už nepokračuj, to musím mít

Zní to fakt dobře. Jen překonat tu prvotní nedůvěru v ten sáček a na to jeho čištění. Ale ten princip je dobrej.
My jsme měli digitály v 3000 všechny, a házely se do myčky standartně. Ale musím taky dodat, že jsou tam vlastně k ničemu. Když občas zdechla baterka, tak jsi to vlastně ani nepotřeboval. Je to zajimavý v tom, že vidíš co tam leze, ale nakonec stejně tu pistoli nenastavuju na čísla ale na pocit. Takže doma baterku už ani neměním. Víčko těsní fakt dobře, na tý mojí drží na jednom šroubku, druhej mám zalomenej

Chtěli jsme to prozkoumat a nešel ani za boha povolit
R a H je o tom, jak se komu dělá. Kolega zase všechno dělá RPčkem a já mám obě.
Ty pistole žerou +/- stejně, akorát se tam liší vnitřní systém toho přerozdělení vzduchu, u HVLP toho vzduchu letí víc "kolem barvy" a u RP ho jde víc do barvy, takže RPčka jsou rychlejší. Poznáš to teoreticky tak, kdy vezmeš H i R, dáš tam stejnou trysku, stejnej vstupní tlak, tak to RPčko vystříkáš podstatně rychleji. (nikdy jsem to ale nezkoušel takto cíleně srovnat a mám v RP i trysku větší) HVLP pistole maj předsnost hlavně na drahý báze, perletě metalízy, protože ty stojí prachy a tam HVLP sice vyfouká plno vzduchu kolem, ale tý barvy tolik nebere, takže máš větší kontrolu a ten materiál šetříš, a stříkneš ho tam přesněji kolik potřebuješ, někdy si i řikám, že to snad ani neubejvá

Ale zase to trvá dýl. U RP využívám tý rychlosti k zalakování, protože když potřebuju zalejt celou střechu, nebo díl kterej sestává i ze zadních panelů, tak nemáš čas se s tím prášit. Lak tak drahej není a nemusís řešit jestli ho vyleješ třeba o čtvrt litru víc. Zase to má trochu nevyhýdu, že když se zapomeneš, tak tam máš kšandy.
Oboje ale můžeš přibližně docílit nastavením, HVLP můžeš na trysce osolit, a RP zavřít. Není to sice to stejný, ale to dávkování tomu můžeš připodobnit. Rozdíl je v tom, že u toho HVLP valíš pořád víc vzduchu kolem, a čím víc vzduchu lítá po místnosti, tím hůř na bordel. Další věc je, jak ta pistole práší v takovým množství. To ale zase ovlivňuje jak moc ředíš. Kolega neředí skoro vůbec, já to mám zase radši řidší. On leje na 2x já na 3x, někdy na 4x.
Takže ve skratce
HVLP - úspora drahýho materiálu, vyšší přenosová účinnost v tom, že jde míň barvy do háje, ale zase honíš víc kompresor, a trvá to dýl.
RP - nedívá se napravo nalevo a lije to ven po kyblech, neplejtvá vzduchem ale barvou a je na tobě, jak to dostaneš do ruky tak, abys to maximálně využil, je to rychlá pistole.
Rozdíl je jestli funguješ v kabině, kde jsou trochu lepší podmínky, nebo v garáži.
Zmrvit to můžeš oběma, a na obou můžeš nakroutit nesmysl.
U obou platí že fungujou perfektně, obě mají výborný výsledky
Ve výsledcích se ždycky odrazí hodiny prostáty na roštu

Nejde teda napsat, kup si HVLP? protože je lepší.
Je to stejná blbost jako napsat neprodáváme SATU, protože máme něco lepšího... ale v čem je to lepší....
A k tý odložený barvě, pokud máš jen bázi, akrylát tak ta vydrží dlouho, nakonec některý pixle se v tým míchačce nevyndaj jak je rok dlouhej. Pokud tam máš něco natuženýho, tak máš druhej den trošku problém

Vytvrdnutí ovlivňuje UV, takže tužidlo je mimo světlo pomalejší (uvnitř pistole), ale i tak ta reakce dojde. Asi to mysleli na ty báze, otázka je, proč je skladovat..
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...