Strojnické tabulky on-line

Vše co chcete s komunitou sdílet a netýká se to konkrétního modelu stroje
Odpovědět
Mex

2. 10. 2019, 10:56

Díky za odpověď.

Já se registruju všude s platnou adresou, minimálně posledních 10 let (dřív k tomu spamu skutečně docházelo).
Problémy se spamem z legálních zdrojů jsem nikdy neměl. Pokud mi nějaká firma psala víc než je zdrávo, tak jsem požádal o vyřazení z databáze, vždy to zatím zabralo. Ty ostatní firmy mi někdy pošlou pozvánku na nějaký veletrh nebo tak, takže nic obtěžujícího. Navíc ti lepší už se naučili, že musí do mailů dát něco co zaujme, takže občas i se zájmem nahlédnu. Třeba vyloženě rád mám strip "Roboťáci", který v mailech rozesílá Fanuc.

Každopádně mě správa mailu (samozřejmě mimo to, na co musím nebo chci reagovat) stojí denně zhruba stejně času jako zavazování tkaniček u bot. Takže příliš nepodstatné na to, abych kvůli tomu měl potřebu někomu lhát.

Ke strojnickým tabulkám: zaregistroval jsem se, ale registrační mail zatím (už hodně dlouho) nedorazil. Robot už má pro dnešek asi padla.
Kratus

2. 10. 2019, 10:57

Taky mi ještě nepřišel
STROJIRENSTVI.CZ

2. 10. 2019, 11:07

Už jsem mimo počítač, zítra váš účet aktivujeme. Omlouvám se za komplikace, asi u 5 % registrací selhává doručení na straně adresáta z důvodu, který náš admin během čtvrtka ošetří.
Kratus píše: 2. 10. 2019, 10:57 Taky mi ještě nepřišel
t256

2. 10. 2019, 11:09

Jak uz jsem uvedl, ja verim ze to dalo velke mnozstvi prace, o tom neni vubec sporu. Ale pokud nechcete maily ziskane pri registraci nijak vyuzivat, tak proc s tim navstevniky webu vubec otravovat. Prijde mi to takove ve stylu "nam to to zabralo hodne casu, tak at to sebere trochu casu i ostatnim. Co na tom ze uplne zbytecne protoze my z toho vubec nic nemame." Proste to postrada logiku. Ale zase je to momentalne v mode :-)
prcek

3. 10. 2019, 5:56

Mex píše: 2. 10. 2019, 10:12 Já to nechci nijak zpochybňovat nebo kritizovat, je to každého věc. Ale zajímá mě to.

Jaký má význam zadávat českému subjektu, od kterého něco chci, falešný mail a další údaje?
Je to ze strachu ze zneužití (jak?), nebo z obav ze spamu?
(prispevek paranoidniho IT-aka) Ze zasady. Bezpecnost dat na webech neni dokonala, kdyz ti pak z jednoho webu leakne databaze uzivatelu a zacne chodit spam mas plnou schranku, kterou pouzivas i pro jine ucely. Dalsi veci je, ze pocitace nezapominaji. Takze nechces, aby komentar, ktery jsi napsal pred X lety a momentalne je z nejakeho duvodu zavadovy, se dal snadno spojit s tvoji identitou jinde. Kdekdo se snazi vytvorit profil uzivatele (v lepsim pripade jen kvuli cileni reklamy) a souvisejici ucty na ruznych mistech tomu pomahaji. Konec koncu jsem takto dohledaval kontakty na nektere spoluzaky. (samozrejme, pokud na sebe napraskas i barvu spodniho pradla na facebook, nema cenu delat obstrukce kvuli nejake registraci)
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
t256

3. 10. 2019, 6:46

Pokud by chteli rozesilat spam, pochopil bych to spis nez kdyz je ta registrace jen tak z pleziru a k nicemu. Kazdy se necim zivit musi a stranky urcite nejsou zadarmo. Asi mne tu bude spousta lidi kritizovat za rejpani, ale toto je jedna z mala moznosti kdy se mohu autoru webu zeptat jaky maji konkretni duvod pro tenhle registracni mor. Zatim se mi potvrzuje ma domnenka ze vubec zadny :-) Tim Vas v zadnem pripade nechci odradit od teto bohulibe cinnosti, berte to jen jako zpetnou vazbu od uzivatelu co by se dalo vylepsit, mozna se pak stanete jednou z prvnich vlastovek ktera zacne ten dnes tolik modni ale uplne zbytecny registracni mor ignorovat.
Zminene programy na spravu hesel jsou cire blaznovstvi. Funguji dobre, jen do te doby dokud nezmeni majitele nebo je nekdo nehackne a pak neodeslou vsechna hesla nekam na internet :-) Jak se uz nekolikrat stalo. Ja tech registraci mam opravdu stovky, neustale mi nektere rusi ze jsem se dlouho neprihlasil, musim menit hesla protoze presli na jiny system, zmenili obchodni podminky, legislativu a milion dalsich duvodu. Proste to jen prudi.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2019, 6:57

a co treba moznost ukradnuti webu strojnickych tabulek?
kdyz ti nejakej robot zacne stahovat web kouknes pod jakou registraci z jake IP z jakeho mailu, dal se da dohledat kde se registroval z jake IP a jaky pouzil predchozi mail
najednou mas vic dukazu a retezec voditek, kdyz zjistis ze se ti nekde objevila kopie tveho dila
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
STROJIRENSTVI.CZ

3. 10. 2019, 7:59

Promiňte, ale vůbec nemáte pravdu, že je ta registrace neopodstatněná. Snažil jsem se vám už nějaké důvody pro ni naznačit. Pro nás je Strojirenstvi.cz především komunitní web - služba pro jasně definovanou komunitu strojařů. Z vašeho pohledu ta registrace plní nyní účel jen proto, abyste se dostal k uzamčenému obsahu, jako jsou strojnické tabulky, ale její funkčnost jde mnohem dál. Pokud ve strojírenství například podnikáte, můžete si přes tu svoji registraci vytvořit firemní profil. V něm vám pak zas ta samá registrace umožní na Strojirenstvi.cz publikovat vaše aktuality, nabídky práce a do budoucna i další obsah. Během podzimu spustíme modul pro soukromou inzerci - strojírenský bazar - která opět bude dostupná pouze přes registraci. Takže když to vezmu kolem a kolem, ten web chci dělat pro komunitu skutečných lidí, kteří mají nějaké společné zájmy.

A ano, máte výhodu, že nejsem Mark Zuckerberg (fakt ne :))) a že se mi narozdíl od něj můžete dovolat nebo mi napsat e-mail. Snad jsem vaši představu o smyslu registrace aspoň trochu narovnal.

P.S. Jo a od pondělí tady spustíme soutěž o stolní 3D tiskárnu a hádejte, co k tomu budete potřebovat? Aktivovaný účet na Strojirenstvi.cz :-) ještě vám ta registrace připadá k ničemu?
t256 píše: 3. 10. 2019, 6:46 Pokud by chteli rozesilat spam, pochopil bych to spis nez k...
t256

3. 10. 2019, 9:36

Ale jo, pokud budu chtit vyuzivat sluzby typu bazar nebo soutez u kterych ma registrace smysl, tam to naprosto chapu a je to v poradku. S tim nemam zadny problem. Co ale nechapu je, nutnost se registrovat jen pro to pasivni prohlizeni obsahu. To mi nedava zadny smysl. Pokud bych chtel ten web snad ukrast nebo neco takoveho, zadna registrace mi v tom nezabrani. Proste se prihlasim pres TOR a nikdo nezjisti nic.
Britt

3. 10. 2019, 9:43

Tak jsem se chtěl zaregistrovat, ale nepřišel mi potvrzovací email. Kde je chyba?
Grad

3. 10. 2019, 9:50

t256 píše: 3. 10. 2019, 9:36 Ale jo, pokud budu chtit vyuzivat sluzby typu bazar nebo soutez u kterych ma registrace smysl, tam to naprosto chapu a je to v poradku. S tim nemam zadny problem. Co ale nechapu je, nutnost se registrovat jen pro to pasivni prohlizeni obsahu. To mi nedava zadny smysl. Pokud bych chtel ten web snad ukrast nebo neco takoveho, zadna registrace mi v tom nezabrani. Proste se prihlasim pres TOR a nikdo nezjisti nic.
:D Tak to je přesný popis situace.
Zbývá jen dodat, to prosím berte obecně a né nějak ve zlém, že pokud chce sebelepší ale neznámy záměr přitáhnout pozornost, tak dnes tento druh "marketingu" mu rozhodně ve zvýšení návštěvnosti, natož publicitě či dokonce rutinnému používání nijak moc nepomůže, spíše naopak...
STROJIRENSTVI.CZ

3. 10. 2019, 9:58

Chyba je v nastavení DNS záznamu domény, ze které je posílán aktivační e-mail. Už byla ráno opravena, ale nějakou dobu trvá, než se to projeví. Z důvodu té chyby některé servery odmítnou doručit aktivační e-mail a vrátí nám ho zpět (jde o malé procento případů, ale je to nepříjemné). Všem, komu se to stane, provedeme aktivaci v nejbližší možné době manuálně a budeme je informovat. Omlouvám se za komplikace.
Britt píše: 3. 10. 2019, 9:43 Tak jsem se chtěl zaregistrovat, ale nepřišel mi potvrzovací email. Kde je chyba?
STROJIRENSTVI.CZ

3. 10. 2019, 10:11

Já s vámi rád vedu tyto diskuse a beru vaše názory v potaz. Děkuji.
Grad píše: 3. 10. 2019, 9:50
t256 píše: 3. 10. 2019, 9:36 Ale jo, pokud budu chtit vyuzivat sluzby typu bazar nebo soutez...
:D Tak to je přesný popis situace.
Zbývá jen dodat, to prosím berte obecně a né nějak ve zlém...
filla
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2019, 10:20

robokop píše: 3. 10. 2019, 6:57 a co treba moznost ukradnuti webu strojnickych tabulek?
kdyz ti nejakej robot zacne stahovat web kouknes pod jakou registraci z jake IP z jakeho mailu, dal se da dohledat kde se registroval z jake IP a jaky pouzil predchozi mail
najednou mas vic dukazu a retezec voditek, kdyz zjistis ze se ti nekde objevila kopie tveho dila
a pak si to pojedes do ciny vysoudit :)
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
reta

3. 10. 2019, 12:29

Tak jsem se zaregistroval a hned jsem chtěl tabulky vyzkoušet a jsem z toho jelen.
Závit M20 tedy podle tabulek 20mm mi nějak nesedí.
Potřebuji návod jak z tabulky dostat průměr vrtáku pro závit M20.
závit.jpg
Odpovědět

Zpět na „Technická literatura“