Made in PRC
Moderátor: sysel
Tak zrovna s Alitivarama bych si dovolil nesouhlasit je to společný vývoj SE a Toshiby, je možný že některý komponety jsou původem z PRC, ale finální montáž je vždy mimo, obvykle FR, AT, AU. Navíc výrobky SE jsou oblíbené u čínských plagiátorů např. stykače Chint jsou přesný kopie LC1D, LC1F.Pavel R píše:Ono je to tak, že i když se snažíš vyhnout zboží čínské provenience. Spousta renomovaných výrobců vyrábí tak, že na činské zboží nalepí jen své logo. Z CNC oboru - třeba měniče Altivar - jsou made in PRC, když otevřeš centrální mazání renomované fy VOGEL /SKF zíráš na nálepku Yang Ć Motor. V dřevoobráběcí branži vím o velmi renomovaném výrobci CNC, který dováží z Číny celá centra (bez řídícího systému) a prodává je coby svou výrobu. Je to fakt na blití
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já bych Čínu nepodceňoval. Zlepšit se ve výrobě něčeho není otázka stovek let. Viz třeba česká auta před 20 lety a dnes. Japonské průmyslové výrobky v padesátých letech a dnes. Když chce někdo něco z plastu a chce aby to bylo fakt dobré, dá to dělat na Taiwan. Při tom před třiceti lety tam byl problém sehnat někoho tak technicky vzdělaného aby byl schopen obsluhovat lis. Takže Čína má před sebou možná už jen pár posledních let podceňování. Tím hůř pro líné a zmlsané Evropany 

Aleš Procháska
Minulý měsíc jsem zrovna měnil zákazníkovi Altivar 71, a přitom jsem mu líčil, jak používáme kvalitní komponenty a pod. Zákazník chvilku kouká na krabici od měniče - ukázal prstem na nápis: Made in PRC a povíhá Hmm, vidím. V tu chvíli bych se nejraději v prdeli viděl.... Takže já si jsem JISTÝ že jsou šíňanský - bohuželZx1974 píše:
Tak zrovna s Alitivarama bych si dovolil nesouhlasit je to společný vývoj SE a Toshiby, je možný že některý komponety jsou původem z PRC, ale finální montáž je vždy mimo, obvykle FR, AT, AU. Navíc výrobky SE jsou oblíbené u čínských plagiátorů např. stykače Chint jsou přesný kopie LC1D, LC1F.

Ono z te Ciny muzou padat i kvalitni veci, jenze to chce duslednou kontrolu toho, co Cinan dela, idealne na miste, nejlepe nekym kdo umi cinsky. Kontrolovat, co objednavaji, co osazuji, atd...
Ne objednat kontejner neceho a pak se divit...
Za takovych podminek se i z Ciny da vyrazit kvalitni zbozi, a i kdyz uz cena neni srovnatelna s jejich standardni produkci, je to porad levnejsi nez vyroba v zapadnim svete. Bohuzel to malokdo dela...
Ne objednat kontejner neceho a pak se divit...
Za takovych podminek se i z Ciny da vyrazit kvalitni zbozi, a i kdyz uz cena neni srovnatelna s jejich standardni produkci, je to porad levnejsi nez vyroba v zapadnim svete. Bohuzel to malokdo dela...