Jeste ne moje frezka 2
bobik, jj, to je presne to co jsem chtel slyset.
takze rozmery jsou cca 250 * 450 (minimalni) vyzva:
nemate nekdo podobny kus matrose?
ps. zajima mne cena, je mi jasne, ze kdyz si to necham udelat na miru, necham tam majlant (vas odhad?)
takze rozmery jsou cca 250 * 450 (minimalni) vyzva:
nemate nekdo podobny kus matrose?
ps. zajima mne cena, je mi jasne, ze kdyz si to necham udelat na miru, necham tam majlant (vas odhad?)
Prichy
Možná se ptám hloupě, ale nemůže to být takto: větší broušená deska, na ní osa X (ta delší), na ní Y opačně (vozík na vozík) a na kraj desky Y nastojato Z. Pak by byla kolmost zaručena a na podkladovou desku pracovní stůl, který si ojedeš. Pak by celý stůl byl podložený tou broušenou deskou. Ale je to jenom moje úvaha.
Petras
Petras: ovsem to ma uskali prave nemoznosti roztahnout osu Y .....dale bych musel hybat necim pres 100kg coz vyzada dalsi finance....
ja vim, ze je to ajetarna, jen je to v soucasne dobe nejrychlejsi reseni a hlavne reseni, ktere financne ustojim (jakmile zkratim vozik osy Y uz tam nedostanu osu Y a prijdu o tu puvodni...brousenou kolmost hlavne os x a y ...
no, jeste to zvazim, mozna by to slo nejak vymyslet
ja vim, ze je to ajetarna, jen je to v soucasne dobe nejrychlejsi reseni a hlavne reseni, ktere financne ustojim (jakmile zkratim vozik osy Y uz tam nedostanu osu Y a prijdu o tu puvodni...brousenou kolmost hlavne os x a y ...
no, jeste to zvazim, mozna by to slo nejak vymyslet
Prichy
Jaký způsobem chceš zkrátit ten vozík? Mám za to, že ty vozíky na lineáru jsou téměř na sobě, takže srazit to nejde. Nebo že by stačily jenom dva? Možná jo. Já jsem potřeboval toto vyřešit na pískovací mašině kde tryska cca 10kg byla na rameně cca 500mm vyloženém. Dal jsem na jakl 20-ku kolejnici a prodloužený jeden vozík od HIWINu a zatím to šlape. Ty tam máš alespoň 30-ku. U těch mých vozíku byly momenty Mp cca 480 Nm, tak u těch větších to bude ještě víc. To by mělo stačit.
Petras
petras: jsou tam dvacitky, jeste jsem to nerozebral, takze nevim, pocitam to zkratit a srazit voziky o cca 20-30mm, to by mi stacilo a jeste porad buhou stacit delky mechu....
je to co me trapi nejvic.....jinak nevaham a posadim voziky X a Y na sebe
je to co me trapi nejvic.....jinak nevaham a posadim voziky X a Y na sebe

Prichy
Ještě něco. Když to poskládáš jak to je na fotce, tak tu osu Z využiješ asi z 1/2 a to kdoví jestli. Není to škoda? Co tak přehodit osy Y a Z . Akorát to krátkou Y by jsi musel dát na podobný držák jako je teď na Z-ku , ale asi pevnější a nemusel by jsi řešit to rozšíření Y.
Petras
- Zdenek Valter
Tohle je podle mne dostatečně tuhé:
http://www.c-n-c.cz/download.php?id=4251

Je to z AL profilů L 100x50 tl.5 mm z ALMS Brno

No, to upevnění vřetene by se dalo vylepšit...Zdenek Valter píše:Tohle je podle mne dostatečně tuhé:

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
takze mame doma desku, budu sesazovat (zkusebne) osy......jednou se to bude stehovat a diky hmotnosti se snazim udelat podle puvodniho meho navrhu (alespon uvidime pri zkouskach jak to bude dlabat)
ceka mne navrh drzaku vretene, bude to dost velike vylozeni osa sloupu a osa drzaku pocitm 230mm
pak prijde na radu stul.......bude sroubovany z materialu co mam k dispozici.
ceka mne navrh drzaku vretene, bude to dost velike vylozeni osa sloupu a osa drzaku pocitm 230mm
pak prijde na radu stul.......bude sroubovany z materialu co mam k dispozici.
Prichy
tak pridame foto.
- Přílohy
Prichy