Lis na ovoce

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

audina

27. 9. 2009, 9:36

kiko01 píše:mozno by stacil aj ten vankus co sa pouziva v autobusoch sa odpruzenie sedadla vodica...
na nakladakoch su takto odpružene aj napravy
QNX
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 7:49

vyprošťovací vak je "placatý polštář". V sedačkách a na nápravách jsou zase gumové vlnovce ..... ani jeden z těchto druhů neodpovídá tomu co jsem posílal v odkazu. Možná by to šlo také použít, ale ji to něco jiného. Rubena dělá i ty válcové vaky na ucpávání trubek, ale tam nevím o kolik se dokážou roztáhnout.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 8:00

:lol: a kde jsi to slyšel a viděl že vyprošťovací vak je placatej polštář :lol:
Placatý polštář je jenom ten vysokotlaký ,vyvine obrovský tlak při malém zdvihu ,já psal,že tobě by se hodil ten nízkotlaký ten naopak vyvine menší tlak ale při obrovském rozpětí nebo zdvihu :wink:

ucpávky se dělají na různý průměry od-do např. 30cm se roztáhne asi na dvojnásobek .je na tom napsaný do kolika Mpa to můžeš tlačit
ty uspávky jsou bezva když máš nějaký pravidelný průměr kterej potřebuješ ucpat nebo vytlačit a ty nízkotlaký vaky jsou dobrý když máš něco nepravidelnýho nekruhovýho ,třeba čtveratá kanálová vpusť nebo s tím otočíš auto zpátky na kola :wink: ,výhoda je právě v tom že to někam vypuštěný nacpeš :wink:
ta kanálová ucpávka by byla pro tebe ale vhodnější,problém je v tom,že u těch čel je pevnější a nejvíc se roztahuje uprostřed takže dělá takovou vlnu
vak

27. 9. 2009, 10:17

Tak tady jsou nějaké fotky. Je to fakt jednoduché. Omlouvám se za kvalitu, bylo to foceno v dost stísněném prostoru.
Přílohy
lis.jpg
lis1.jpg
rawen
Sponzor fora

28. 9. 2009, 11:31

Děkuju za fotky.
Můžu se ještě zeptat, jaký konkrétní hever (nosnost a zdvih) tam je? Našel jsem něco takového: http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... 25-mm.html s tím, že tam jsou různé nosnosti.
Ještě sehnat někoho, kdo mi posvařuje ten rám, protože trafosfářečkou se mi to fakt dělat nechce. :)

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
vak

29. 9. 2009, 7:47

Myslím že je tam přesně takový hever asi 2t, ale ještě na to kouknu. Celé je to vařené trafosvářečkou a šlo to docela rychle :wink:
Když budeš chtít ještě nějaké fotky, dej vědět. Vytlačil bych to ven a nafotil.
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2009, 8:33

Mňa by zaujímalo, či by tie hevry sli spriahnuť asi tak tri dohromady - potrebujem lisovať väčšie plochy. keby som "pumpoval" tromi piestami súčasne, bol by zdvih rovnaký? Neskúšali ste to niekto?
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Fizol

29. 9. 2009, 8:37

kalin.oleg píše:Mňa by zaujímalo, či by tie hevry sli spriahnuť asi tak tri dohromady - potrebujem lisovať väčšie plochy. keby som "pumpoval" tromi piestami súčasne, bol by zdvih rovnaký? Neskúšali ste to niekto?
Ano, mal by byt.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“