EMC/Linux (BDI)
Mne nie. Pozeral som fora ako rozbehat nejako rozumne radeona a tiez to nevyzeralo moc ruzovo. Takze som si dal poslednu verziu ubuntu a uz do nej dostat len EMC a Varicad, Vsetko ostatne co potrebujem tam uz mam. Pretoze by som to mal rad ako primarne PC a nie ako jednoucelak hodeny kdesi pri masine. Na to je uz kupeny druhy stroj, len este neviem ci bude stacit procesor na realtime. Ale v EMC sa to podla manualu da otestovat.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
s tou rucni instalaci to neni uplne jednoduche
maji tam spoustu chyb co se tyce kompatibility verzi
jde o vyvojove zdrojaky
v tomhle pripade je opravdu lepsi vsechno mit binarni a jeste je tam problem s verzemi
idealni je ta BDI instalace
maji tam spoustu chyb co se tyce kompatibility verzi
jde o vyvojove zdrojaky
v tomhle pripade je opravdu lepsi vsechno mit binarni a jeste je tam problem s verzemi
idealni je ta BDI instalace
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Som si vsimol, ze je to cele nejake posexovane. Upustil som od kompilacie a skusil som tam nainstalovat binarky. Nizsie verzie emc mi hlasia ze instalacia nemoze pokracovat pretoze nie je mozne instalovat gcc-4.0 (co je pravda nemozem to nakopat do systemu ani samostatne a neviem preco, ide iba 4.2 alebo nizie ako 4.0) Vyssie verzie EMC vyhlasia ze doslo k chybe (ani boh nevie akej) a instalacia nemoze pokracovat. Je fakt ze vo verzii 6.06 je gcc-4.0 nainstalovane a v novsej 7.xx nie je.
Takze resume podla mna je ze EMC je celkom dobry program, ktory sa podarilo autorom nejkym sposobom konecne napasovat do nejakej distribucie linuxu (6.06) a prenositelnost na inu verziu sa prudko priblizuje takmer k nule (pokial nie som magor co sa v linuxoch hrabe profesionalne niekolko rokov). Dalsia podpora asi zaspala, pretoze binarky pojdu instalovat zase lasi en pod 6.06. Instalacny skript na ich stranke sa odkazuje niekam do prdele na adresar ktory uz ani neexistuje. Tak nech sa chlapci od linuxu dalej tlapkaju po leciach aki su dobri (asi sa nakazili od mrkvosoftu). Za posledne 3 dni som preinstalovaval linuxy asi 10 krat (mandrake, mandriva, kububtu,xubuntu, este sa mi valaju doma nejake LBA, knoppixy,suse atd tak mozem pokracovat). Zacinam byt prednasrany ako v casoch win95 na mojej procesorovej platforme cyrix.
Takze resume podla mna je ze EMC je celkom dobry program, ktory sa podarilo autorom nejkym sposobom konecne napasovat do nejakej distribucie linuxu (6.06) a prenositelnost na inu verziu sa prudko priblizuje takmer k nule (pokial nie som magor co sa v linuxoch hrabe profesionalne niekolko rokov). Dalsia podpora asi zaspala, pretoze binarky pojdu instalovat zase lasi en pod 6.06. Instalacny skript na ich stranke sa odkazuje niekam do prdele na adresar ktory uz ani neexistuje. Tak nech sa chlapci od linuxu dalej tlapkaju po leciach aki su dobri (asi sa nakazili od mrkvosoftu). Za posledne 3 dni som preinstalovaval linuxy asi 10 krat (mandrake, mandriva, kububtu,xubuntu, este sa mi valaju doma nejake LBA, knoppixy,suse atd tak mozem pokracovat). Zacinam byt prednasrany ako v casoch win95 na mojej procesorovej platforme cyrix.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jde to nainstalovat rucne za odpoledne ale znamena to potrebu hlubsi znalosti systemu
opravdu to nelze doporucit nikomu kdo se v linuxu nepohybuje jako doma
jedine reseni pro vas bude to BDI
pro rucni instalaci to chce par let zkusenosti s linuxem
co se tech kompileru tyce je to dost pakarna ktera ovlivnila mnoho programu
jde o to ze nektere verze kompileru nejsou mezi sebou kompatibilni
to si vyzadala evoluce a vzhledem k tomu ze EMC je uzce napojeny na realtime jadro linuxu je nezbytne dodrzet verzi kompileru
celkove to proste neni prace pro nekoho kdo neni vyvojar EMC
pro uzivatele je instalace BDI
instalace driveru graficke karty by mela byt mnohem jednodussi nez instalace EMC do jineho systemu
krom jineho BDI je distribuce postavena tak aby automaticky detekovala grafickou kartu
mozna by bylo nejjednodusi vymenit grafickou kartu a hned to pojede
proste se to s tim radeonem asi nemusi snaset
opravdu to nelze doporucit nikomu kdo se v linuxu nepohybuje jako doma
jedine reseni pro vas bude to BDI
pro rucni instalaci to chce par let zkusenosti s linuxem
co se tech kompileru tyce je to dost pakarna ktera ovlivnila mnoho programu
jde o to ze nektere verze kompileru nejsou mezi sebou kompatibilni
to si vyzadala evoluce a vzhledem k tomu ze EMC je uzce napojeny na realtime jadro linuxu je nezbytne dodrzet verzi kompileru
celkove to proste neni prace pro nekoho kdo neni vyvojar EMC
pro uzivatele je instalace BDI
instalace driveru graficke karty by mela byt mnohem jednodussi nez instalace EMC do jineho systemu
krom jineho BDI je distribuce postavena tak aby automaticky detekovala grafickou kartu
mozna by bylo nejjednodusi vymenit grafickou kartu a hned to pojede
proste se to s tim radeonem asi nemusi snaset
Jasan. Uz som to vzdal a frcim na bdi distribucii, takze momentalne nenainstalujem ani skype a ani varicad a mam kopu dalsich problemov so sytemom, ale snad sa to nejako podari dat dohromady.
Ja tie blaznive zavislosti na balickoch fak jaksi nechapem.... Ubuntu je mozno ako lego, len ja ho asi neviem spravne skladat....
Idem sa vratit do detskych cias...
Ja tie blaznive zavislosti na balickoch fak jaksi nechapem.... Ubuntu je mozno ako lego, len ja ho asi neviem spravne skladat....
Idem sa vratit do detskych cias...
Hej??? Tak by som chcel skype ktore sa z voleja neda nainstalovat z balika urceneho ci uz pre ubuntu, alebo debian, dalej by som chcel aby ten kram dokazal namontovat moj sata disk a raid pole na ide a netvrdil zbesilo ze nemoze disky namontovat pretoze nie su vymenitelne (kurva to je logika!!!), A aby si xserver nerobil co chce a aby nejaka akcia ktoru som zadal sa budto dokoncila alebo nie, ale ze mi bude stale system ukazovat ze pracuje a pritom zabludil niekam do prdele a bude sa tak tvarit aj tyzden mi na radosti neprida.Ako primarny operacny system mi to pripada nepouzitelne. Som zvedavy ako este zvladne Flash disky, bluetooth, wifi tlac atd. Mandriva sa chovala kultivovane, stary mandrake tiez xubuntu po tom ako som v biose zakazal adaptivny overclocking sa ukludnil tiez. Tato verzia 6.06 je ako klbko hadov, zle sa to kroti. Vyuzitelene len pre EMC a nic ine. Zatial....
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no ja nevim, tady bude asi problem ze od toho chces veci jako od windows ale tohle windows neni
paklize nebudes pouzivat prikazovou radku tak tenhle system moc poslouchat nebude
ja tohle napriklad pisu z debianu
ze zacatku jsem musel spoustu veci nastavit rucne az pote to bylo pouzitelne pro Xwindows
paklize nebudes pouzivat prikazovou radku tak tenhle system moc poslouchat nebude
ja tohle napriklad pisu z debianu
ze zacatku jsem musel spoustu veci nastavit rucne az pote to bylo pouzitelne pro Xwindows
No v celku mas pravdu. Ale uz davno viem ze to este dlho take nebude a mozno ani nikdy... Widle su widle. Ale uz sa to akosi da.... Uz mam rozbehane vsetko okrem rozumneho pripajania diskov a pripojenia tlaciarne a PDA. No ja som zatial iba totalny amater. Ale to sa zmeni. Ja som na linuxe iba tak cca tyzden. Ale vyzera to tak ze primarny operacny system sa stane mandriva a toto ubuntu bude sekundarny a treti si vsetci urcite domyslia. Inak linux skryva obrovske moznosti v modularite a nastaveniach, len ich vsetky zvladat. Ach jo...
Pisal si debian? A aky? Aj ubuntu je debian. Ako dlho na tom frcis?
Pisal si debian? A aky? Aj ubuntu je debian. Ako dlho na tom frcis?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja delam na linuxu zhruba od roku 97
plne to pouzivam asi od roku 2000 kdy jsem presel ciste na linux a windows jsem uplne smazal
debian jako cistokrevny debian
ty nejspolehlivejsi linuxy se prilis neopiraji o xwindows a vsechna nastaveni jsou skryta v konfigurakach a prikazove radce
skoro bych tvrdil ze existuje pravidlo napric vsemi systemy
a to ze postupnym zjednodusovanim prez klikaci rozhrani az k software ktery se tvari natolik samoztatny ze skoro nepotrebuje uzivatele (ms office) si clovek vytvari problemy ktere nemaji reseni (tedy rozhrani zjednodusi tak ze pomoci nej nelze diagnostikovat a opravovat chyby s kterymi nekdo nepocital)
plne to pouzivam asi od roku 2000 kdy jsem presel ciste na linux a windows jsem uplne smazal
debian jako cistokrevny debian
ty nejspolehlivejsi linuxy se prilis neopiraji o xwindows a vsechna nastaveni jsou skryta v konfigurakach a prikazove radce
skoro bych tvrdil ze existuje pravidlo napric vsemi systemy
a to ze postupnym zjednodusovanim prez klikaci rozhrani az k software ktery se tvari natolik samoztatny ze skoro nepotrebuje uzivatele (ms office) si clovek vytvari problemy ktere nemaji reseni (tedy rozhrani zjednodusi tak ze pomoci nej nelze diagnostikovat a opravovat chyby s kterymi nekdo nepocital)
A aka masina je dostatocna na normalne pouzivanie EMC2?. Ja som si dovliekol DELL optiplex gx100, da sa tam gigovy celeron, 384-512 MB ram a nejaky hdd. Problem bude s grafikou. Vzhladom na to ze ma len dva PCI sloty a pridom do jedneho z nich pojde minimalne druhy LPT. Uvazoval som Voodo grafiku, pretoze je vraj potrebna na plnohodnotne vyuzitie EMC akceleracia a integrovana grafika sa nedoporucuje aj ked neviem preco. Aky je vas nazor?
Este jedna vec, ako je to v emc s parportami? Viem ze ich dokaze obsluhovat 8 a daju sa nastavovat ako vstupy alebo vystupy, ale nie som si isty ci som to dobre pochopil, najskor treba zistit podla prikazu kde je namapovany prislusny port a potom ho pouzit, ze. U Isa to bolo jednoduche, tam sa to naswitchovalo podla tabulky na LPT1-3 a bolo vystarane aj bez zistovania. Ako je to teda u PnP PCI paralelnych portov? Robia sa aj dosky ktore maju na sebe viac paralelenych portov? Alebo zostava iba pouzit IO dosky napr Axiom adt...
Dalej ked by som trebars teoreticky narval 8 portov ndo PC, dokaze to vobec system preruseni a adresacie obsluzit?
Este jedna vec, ako je to v emc s parportami? Viem ze ich dokaze obsluhovat 8 a daju sa nastavovat ako vstupy alebo vystupy, ale nie som si isty ci som to dobre pochopil, najskor treba zistit podla prikazu kde je namapovany prislusny port a potom ho pouzit, ze. U Isa to bolo jednoduche, tam sa to naswitchovalo podla tabulky na LPT1-3 a bolo vystarane aj bez zistovania. Ako je to teda u PnP PCI paralelnych portov? Robia sa aj dosky ktore maju na sebe viac paralelenych portov? Alebo zostava iba pouzit IO dosky napr Axiom adt...
Dalej ked by som trebars teoreticky narval 8 portov ndo PC, dokaze to vobec system preruseni a adresacie obsluzit?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na tu grafiku se vyprdni pojede to i na integrovane
co se tyce tech portu
proste je tam dej a potom si najdi v proc nebo dmesg kde na jakejch portech visej a jaky maji preruseni
na realtime veci pouzij porty jejichz preruseni neni s nicim sdilene
na ostatni veci muzes pouzit ty ostatni
co se tyce tech portu
proste je tam dej a potom si najdi v proc nebo dmesg kde na jakejch portech visej a jaky maji preruseni
na realtime veci pouzij porty jejichz preruseni neni s nicim sdilene
na ostatni veci muzes pouzit ty ostatni
Hmm...nechci ti do tvé lamentace moc zasahovat, ale kdyby jsi povolil tzv. nesvobodné ovladače karta by se ti našla téměř se 100% jistotou samavap píše:Instalace UBUNTU nebo KUBUNTU linuxu je skutecne velmi jednoducha, skoro jako u windows, jedina slozitejsi vec je instalace ovladace graficke karty, ktery musi byt nainstalovat pokud chcete u EMC2 pozivat rozhrani Axis zalozene a openGL.

K"nevýhodám" absence LPT na noteboocích,bych řekla jen to,že se tím uspořímarian píše:ano, emc, resp. emc2 vypada velmi zaujimavo, velmi bohata konfiguracia a moznosti Trochu nevyhoda je, ze na novsich notebookoch nie je paralelny port, takze ked budem mat viac casu skusim viac pohladat na internete, prip. podiskutujem s tvorcami o pripojeni cez USB.
Ma niekto s emc/emc2 skusenost? Ja som zatial len cital dokumentacie.
velmi omezené rozměrové možnosti ntb.Existují v zásadě dvě řešení :
takzvaná Dockstation,kde všechny možné chybějící porty jsou(COM1,COM2,LPT,PS2 -dvakrát,Svideo,optical,FireWire atd.)
nebo jednotlivé kabely s USB A-konektorem a příslušným druhým kde je
uvnitř konektoru "procesor" řešící převod.Používat můžete takových kabelů
více najednou třeba i s USB hubíkem .LPTéček si pořídíte kolik chcete....
Snad by Vám to mohlo pomoci...Ještě si neodpustím,LINUX se usídlil
v mém kompu po týdnu nepříjemné koexistence sWXP natrvalo po zjištení,
že EMC2 mi to vyřeší...což takhle česká lokalizace,a již žádné placené softy,nebo cracky...takové úsilí by mělo smysl.
Pavlaxy.
Naposledy upravil(a) pavlaxy dne 4. 2. 2008, 6:39, celkem upraveno 1 x.