Dekuji za rady tak dnes jsem zase trochu pokročil přírubu mám sundanou, i universalku jsem ze zadu otevřel a odhnojil dal jsem do ní olej bez čelistí chodí nádherně problém je když tam dávám čelisti jsou univerzální oboustrané a pak to jde ztuha zítra nafotím a podařilo se mi vylisovat vřeteno všechno je zamaštěné za to století co je na světě a v rámu je ještě hromada špon
ted to vše očistit odmastit a dát ho trochu k světu
Poznáte typ soustruhu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj si stav rezervoarku ve vreteniku. V kazdem loziskovem domecku je vespod mala dira. Vycisti to. Filc vyrez na velikost otvoru v lozisku, aby malo trcel dovnitr, ale ne moc. Vetsi cast by mela byt namocena v oleji v rezervoarku.
A kdyz uz mas vreteno venku, tak si ho dej na prizmaticke podlozky a zmer na nekolika mistech. Jestli ho nemas nekde "ovalne".
A kdyz uz mas vreteno venku, tak si ho dej na prizmaticke podlozky a zmer na nekolika mistech. Jestli ho nemas nekde "ovalne".
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
V nedávné době jsem koupil podobný soustruh, ale asi starší model. Manželka zesnulého majitele mi říkala o stáří víc jak 100 let. Na jedné z fotografií je štítek výrobce.
Pára má stále svou sílu a kouzlo jednoduchosti
Já nevidím tu páru
. Jestli jsi teda nemyslel,jak se pářilo z ,,podlahy" pod tím soustruhem..
Aha,už vidím.Zapínala se tím zapínačem na vřeteníku. Zajímalo by mě: to se musí vyhodit úplně včechno,nebo se z toho dá ještě něco nějak využít?

Aha,už vidím.Zapínala se tím zapínačem na vřeteníku. Zajímalo by mě: to se musí vyhodit úplně včechno,nebo se z toho dá ještě něco nějak využít?
Proč jsi tolik negativní ?
Jestli nejsou prasklé důležité součástky nebo lože tak poběží dál. Zdání klame. Už jsi někdy měl příležitost vidět takhle starý stroj z blízka.
Myšlenka s párou? Jsem přesvědčen, že stroje vyrobené v době páry jsou jednoduché a dlouhodobě funkční s běžnou údržbou (mazání). Zkrátka obdivuji jakékoliv parní zařízení a jsem velký fanoušek. Rád bych jeden vlastnil.
Jestli nejsou prasklé důležité součástky nebo lože tak poběží dál. Zdání klame. Už jsi někdy měl příležitost vidět takhle starý stroj z blízka.
Myšlenka s párou? Jsem přesvědčen, že stroje vyrobené v době páry jsou jednoduché a dlouhodobě funkční s běžnou údržbou (mazání). Zkrátka obdivuji jakékoliv parní zařízení a jsem velký fanoušek. Rád bych jeden vlastnil.
Tady jeden máš, je určitě z te foby vzhledem k stropni transmisiH. Josef píše: ↑22. 3. 2022, 10:40 Proč jsi tolik negativní ?
Myšlenka s párou? Jsem přesvědčen, že stroje vyrobené v době páry jsou jednoduché a dlouhodobě funkční s běžnou údržbou (mazání). Zkrátka obdivuji jakékoliv parní zařízení a jsem velký fanoušek. Rád bych jeden vlastnil.![]()
https://aukro.cz/kovoobrabeci-soustruh-7007361126
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
No,taky výhra,ale aspoň nevypadá,že by na něj pršelo.Charon píše: ↑22. 3. 2022, 9:45Tady jeden máš, je určitě z te foby vzhledem k stropni transmisiH. Josef píše: ↑22. 3. 2022, 10:40 Proč jsi tolik negativní ?
Myšlenka s párou? Jsem přesvědčen, že stroje vyrobené v době páry jsou jednoduché a dlouhodobě funkční s běžnou údržbou (mazání). Zkrátka obdivuji jakékoliv parní zařízení a jsem velký fanoušek. Rád bych jeden vlastnil.![]()
Vždyť jsem to říkal,století páryH. Josef píše: ↑22. 3. 2022, 10:40 Proč jsi tolik negativní ?

Když už zajímavej stroj,tak hoblovku na kuželová kola,systém Bilgram. To je takovej zajímavej stroj,dodnes jsem nepochopil kolik v tom celkem musí být těch skřítků,aby to celé rozpohybovali..
Chtěl ho, může ho mítdavid.1 píše: ↑23. 3. 2022, 9:42No,taky výhra,ale aspoň nevypadá,že by na něj pršelo.Charon píše: ↑22. 3. 2022, 9:45Tady jeden máš, je určitě z te foby vzhledem k stropni transmisiH. Josef píše: ↑22. 3. 2022, 10:40 Proč jsi tolik negativní ?

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Nojo svatá pravda, já prostě sebemrskačství nemusím,ale když je někdo zvyklej chodit do postele v latexu , s pouty a partnerku oslovovat ,,má paní",pak chápu,že takovej mimostruh je přesně to,co mu ještě chybí ke štěstíCharon píše: ↑23. 3. 2022, 1:18Chtěl ho, může ho mítdavid.1 píše: ↑23. 3. 2022, 9:42No,taky výhra,ale aspoň nevypadá,že by na něj pršelo.Charon píše: ↑22. 3. 2022, 9:45
Tady jeden máš, je určitě z te foby vzhledem k stropni transmisi
https://aukro.cz/kovoobrabeci-soustruh-7007361126Kdo chce kam, pomožme mu tam
![]()

Hoši Hoši, jste jak malé děti. Poukazovat na své choutky nebo být škodolibý. Proč? Každý máme nějakou chybu a myslím si, že na tento portál patří jiné zajímavější poznatky.
Zkuste si ještě jednou přečíst moje texty a zjistíte, že v odstavci s párou píšu o parním stroji (zařízení).
Srandu mám rád.
Jen škoda, že sem taháte porovnávání Vašich pinďourů .

Zkuste si ještě jednou přečíst moje texty a zjistíte, že v odstavci s párou píšu o parním stroji (zařízení).
Srandu mám rád.
Jen škoda, že sem taháte porovnávání Vašich pinďourů .