Podložky do svěráku - nabídka účasti na koupi

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Josef
Sponzor fora

20. 11. 2009, 10:32

Tou přesností jmenovitého rozměru jsem myslel v řádu setin, tak do desetiny, když se musí přelíznout na BPH. To není na závadu. Alespoň mně to nikdy nevadilo, že podložky nejsou přesně na jmenovitém rozměru, hlavně, že jsou stejné a mám jich dostatek.
Miller
Sponzor fora

20. 11. 2009, 10:33

Odpověd pro "Laco"

Podle obrázku to zdaleka není ta "moje sada", je to klasická halda železa, kde se mění pouze jeden rozměr tyčí a kterou člověk postupně začne používat na všechno možné. Kouzlo té mojí je v právě v tom, že se využijí oba rozměry tyčí k poskládání výsledného rozměru, takže stačí jen pár kousků.
Laco19

20. 11. 2009, 10:46

Miller píše:Odpověd pro "Laco"

Podle obrázku to zdaleka není ta "moje sada", je to klasická halda železa, kde se mění pouze jeden rozměr tyčí a kterou člověk postupně začne používat na všechno možné. Kouzlo té mojí je v právě v tom, že se využijí oba rozměry tyčí k poskládání výsledného rozměru, takže stačí jen pár kousků.
Alebo nastavitelne, 6ks a mas to od 9mm po 57mm http://www.rdgtools.co.uk/acatalog/info_873.html
Josef
Sponzor fora

20. 11. 2009, 10:53

Taky nějakou mám. Výhoda - nasavíš jakou výšu potřebuješ (v daném rozsahu)
Nevýhody - pokud potřebuješ dvojici, nastavuje se obtížně.
- není vhodná pro frézaře, protože frézař doklepává
a tato podložka to neustojí a ujede rozměr.
Miller
Sponzor fora

20. 11. 2009, 10:58

Z tohoto obrázku nejsem moc moudrý, chápu princip posouvání, ale nevím, zda jsou od stejné velikosti ty lišty dvě "paralellel set" by to naznačoval, a také jestli se to nastavuje nějak "podle potřeby", nebo jestli to má nějakou stupnici, podle níž se to nastaví na přesnou míru. A ty šroubky se mi taky nelíbí :lol:

Teď jsem zjistil, že zareagoval "Josef" a má ještě větší argumenty, já to chci právě na frézování!
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 11. 2009, 8:57

Miller píše:To jsi mne překvapil, nevěděl jsem že se to dá běžně sehnat - opravdu je to tahle sestava?
Přesně tenhle set jsem ještě nikde neviděl prodávat, obvyklejší jsou sety kde je stejná tloušťka i délka (třeba 10 x 160) a liší se šířkou, např. 12 až 50, případně sety se všemi rozměry různými ale hruběji odstupňovanými než píšeš (nicméně mi to zatím stačilo plně na všechno). Myslel jsem, že chceš nějaký speciál, jinak bych hned dal tip na http://www.alfany.cz kde jsem pár sad podložek už koupil za podobně přijatelné ceny.
Aleš Procháska
Miller
Sponzor fora

21. 11. 2009, 9:46

Děkuji za tip, pošlu tam e-mail s poptávkou na 1 ev. více sad, kdyby tu měl ještě někdo seriozní zájem a uvidíme.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 11. 2009, 12:19

Přesne jak píše Josef, frézař na dílce mlátí kladivem a to na těch štelovacích podložkách nepřipadá v úvahu protože to bude ujíždět.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2009, 8:44

Miller píše:To jsi mne překvapil, nevěděl jsem že se to dá běžně sehnat - opravdu je to tahle sestava? Můžeš mi dát kontakt?
Cenu prozradit mohu, jen jsem nechtěl ovlivňovat případného zájemce o výrobu, je to cca 2350 za jedinou sadu, při objednávce 5-ti sad bych se dostal už pod tu "tvou" cenu - (při délce podložek 100mm)
:lol: jo já si uvědomil až potom co jsem to napsal,že jsi chtěl vlastně rozdílný i tloušťky tak to se omlouvám,je to jak píše prochazka stejná tloušťka a různé šířky :wink:
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2009, 9:25

magi píše:Frézař na dílce mlátí kladivem
Možná nejsem správnej frézař, ale já doklepávám obrobky zcela výjimečně. A když už, tak výhradně gumovou paličkou. Když je kvalitní svěrák a před upnutím pečlivě očistím obrobek i svěrák od špon a jiného bordelu (vzduch nestačí, je třeba hadr), není třeba kur*it obrobek kladivem.
Petr Spáčil
Miller
Sponzor fora

23. 11. 2009, 10:48

Myslím, že "magi" se jen vyjádřil expresivně, neberu to jako návod k následování. Ve strojírnách, kde jsem před mnoha lety opakovaně brigádničil o prázdninách, doklepával frézař malým kladívkem buď s měděnou nebo mosaznou hlavou, nosil ho v kapse. Ovšem nedělali tam s hliníkem, prakticky jen s ocelí, litinou, mosazí a bronzem a asi to dělal s citem. Tady nám šlo o ty štelovatelné podložky, když nebude dobře dotažená, tak se poklepem může posunout, když se dotáhne pořádně, tak to zase mnohokrát nevydrží a závit se vymačká. Taky jsem už měl špinavý šroubovák párkát v prstu, když mi ujel a není to nic moc :cry:
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2009, 10:55

Krutor píše:
magi píše:Frézař na dílce mlátí kladivem
Možná nejsem správnej frézař, ale já doklepávám obrobky zcela výjimečně. A když už, tak výhradně gumovou paličkou. Když je kvalitní svěrák a před upnutím pečlivě očistím obrobek i svěrák od špon a jiného bordelu (vzduch nestačí, je třeba hadr), není třeba kur*it obrobek kladivem.
No on myslel doklepávat když má jako vyšmajdanej svěrák :wink: a ta vyšmajdaná čelist mu zvedá obrobek což je skoro pravidlo :wink: dělá to i novej.
Já taky nic nedoklepávám :lol: ,není třeba upínám obrobek přes kulatinu
takže se ti nic nezvedá ale dlužno dodat že svěrák používám zcela vyjímečně ,mám radši stůl a upínky,pokud něco potřebuju zaúhlovat a dělám toho víc a vím,že to nebudu brousit tak to dělám přes úhelník a zas přes upínky je to vždy OK svěrák je na nasrání ,ale možná mám k tomu blbej přístup a neumím svěrák používat :lol:
rovnoběžně to udělá kde kdo ale udělat něco kolmo na frézce je věda :wink:
RaS

25. 11. 2009, 2:13

pokud budeš realizovat výrobu a najde se zájemců tolik aby ta sada stála pod těch cca 1700 za kterou se dá koupit ta běžná sada tak bych měl zájem chci tu běžnou sadu koupit ale momentálně ji nemají, pokud by byla výroba zajištěna do konce roku (vyrobené to může být klidně později) dej mi prosím vědět děkuji dal bych tomu přednost.. potom už asi koupím jinde
Miller
Sponzor fora

25. 11. 2009, 2:44

No s tebou jsme dva :-), tak by stačili ještě 3 lidé.
Mám už také nabídku od jednoho místního člena fóra, který upřesňuje svou nabídku a možná by byl také rád, kdyby sad bylo víc - zatím má cenu ještě o dost nižší (!), ale jak říkám, není to konečná nabídka. Když tak ti pošlu pm s informací.
Josef
Sponzor fora

25. 11. 2009, 9:32

Odpovědět

Zpět na „Nákup“