To bude pořád to samé, pouze páčku vyměnily za knoflík se stupnicí. Zrovna dnes jsem to měl v ruce.tumlik píše: ↑29. 11. 2020, 7:57v té době kdy jsem to kupoval, tak bomar dělal v těch pilách do 300mm jen spouštění páčkou přímo na válci, kdy ses k tomu musel naklonit a rychlost spouštění "pocitově" upravit tou páčkou, gonda a pilous už dělali u těchto menších pil ovládání stylu otočný knoflík se stupnicí na předním panelu, takže jsem k tomu mohl postavit bráchu a říct mu, nařež 1000ks na dvojku a věděl jsem, že to ten pás dáb3nd3r píše: ↑29. 11. 2020, 6:56Mohl by jsi prosim Tumliku rovezt co jsi myslel tim zastaralym systenem spousteni ramene? O koupi pasovky take uvazuju a mam zrovna vyhlidnuteho jednoho bomara, tak abych zbytecne nekoupil spatne.tumlik píše: ↑28. 11. 2020, 8:23 já když jsem kupoval pilu, tak jsem bomara zavrhl kvůli tehdy tomu jejich nemožně zastaralému systému spouštění ramene, takže jsem se rozhodoval mezi pilousem a pegasem, ten pegas se mě líbil hlavě kvůli tomu jejich ručnímu ovládání na páce ramene(nevím jestli v tom tvém výběru je taky), které pilous neměl, to se mě zdálo jako docela dobrá vychytávka třeba když řežeš plastový salámky s povolenou hydraulikou ramene, tak to jen držíš a spouštíš a materiál děláš druhou rukou, nakonec jsem vzal pilouse, protože byl "hned" rychlosti jsou tam dvě, používám tu menší roky, frekvenčák určitě jde dodělat, ale nevím k čemu by se to hodilo![]()
Prijde mi, ze vsichni pozuzivaji obdobny system, ale asi se pletu![]()
navíc s tím šibuješ poměrně často, protože to musíš rychle spustit a až nad materiálem dát do správné polohy a to naklánění dozadu je dost na pytel když nemáš dobrý záda
![]()
možná už to teď dělají jinak, už to moc nesleduju
...tak nedělají, ale aspoň už to není páčka![]()
Mě se nelíbí že teť dávají ty šnekové převodovky.