kde sehnat hřídel s ISO 30
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo, kontakt kdyžtak dej ,poptám se jestli by neměl něco,spíše chci ISO 30. Ta hřidel co je na fotce to je přesně to co potřebuji. Ještě se zeptám ,k čemu slouží dole ten velkej závit 

Snad už bude brzo ATC
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
Ten závit slouží k matici, kterou se utahuje kužel. Já jsem to vyřešil tak, že jsem nechal vyhloubit díru 16mm( původní díra je asi 10mm) skrz vřeteno
na utahovámí šroubem.
Kontakt e.glaser@seznam.cz
Ještě jedno vřeteno se prodává na Ebay je to Fanuc iso 30. Cena 400dolarů, ale je s ložiskama
a matkama. Ten prodejce je spolehlivý.
Nemo
na utahovámí šroubem.
Kontakt e.glaser@seznam.cz
Ještě jedno vřeteno se prodává na Ebay je to Fanuc iso 30. Cena 400dolarů, ale je s ložiskama
a matkama. Ten prodejce je spolehlivý.
Nemo
Není vedení jako vedení.
Ahoj,kovohemil píše:Jo, kontakt kdyžtak dej ,poptám se jestli by neměl něco,spíše chci ISO 30. Ta hřidel co je na fotce to je přesně to co potřebuji. Ještě se zeptám ,k čemu slouží dole ten velkej závit
Tak vyhoď nějaký výkres a dej na to tolerance a kóty

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
jedna vec je vyrobit takoveto vreteno a druha vec je tu automatickou vymenu.. vite nekdo jak na to? kde sebrat pruziny atd..?Ferda píše:Ahoj,kovohemil píše:Jo, kontakt kdyžtak dej ,poptám se jestli by neměl něco,spíše chci ISO 30. Ta hřidel co je na fotce to je přesně to co potřebuji. Ještě se zeptám ,k čemu slouží dole ten velkej závit
Tak vyhoď nějaký výkres a dej na to tolerance a kótyJe to vřeteno
kolik to bude točit
Když tady čtu ty ceny tak to by snad někdo spíchnul. Tumlíku co ty na to. Je taky nejakej materiál zušlechtěný na 1000Mpa a to by akci taky zlevnilo. Možná by to stačilo
Vřeteno jako koupil Nemo by neměl být problém.
Ten Fanuc to je slušná práce. Nemám zkušenosti s tím broušením ložisek -párováním, ale vím kde se zeptat. Setinu a nějakou tu tisícinku bych snad taky uměl, vyvažovačku ale nemám, jen kontakt, ale to by bylo mastný.
Měl jsem nedávno v ruce upínací táhlo z nějakýho podobnýho zařízení (automatická výměna truhlářskýho CNC) a tam měli pružinu řešenou cca 100kusy pružných miskových podložek (tuším že se to nazývá axiální pružina) což je normalizovanej vcelku dostupnej díl.RaS píše:jedna vec je vyrobit takoveto vreteno a druha vec je tu automatickou vymenu.. vite nekdo jak na to? kde sebrat pruziny atd..?Ferda píše:Ahoj,kovohemil píše:Jo, kontakt kdyžtak dej ,poptám se jestli by neměl něco,spíše chci ISO 30. Ta hřidel co je na fotce to je přesně to co potřebuji. Ještě se zeptám ,k čemu slouží dole ten velkej závit
Tak vyhoď nějaký výkres a dej na to tolerance a kótyJe to vřeteno
kolik to bude točit
Když tady čtu ty ceny tak to by snad někdo spíchnul. Tumlíku co ty na to. Je taky nejakej materiál zušlechtěný na 1000Mpa a to by akci taky zlevnilo. Možná by to stačilo
Vřeteno jako koupil Nemo by neměl být problém.
Ten Fanuc to je slušná práce. Nemám zkušenosti s tím broušením ložisek -párováním, ale vím kde se zeptat. Setinu a nějakou tu tisícinku bych snad taky uměl, vyvažovačku ale nemám, jen kontakt, ale to by bylo mastný.
a vřeteno HSD se ti nehodí? pokud ne, tak z něj použít pouze rotor? Má to automatickou výměnu a když se vymlátěj ložiska, tak se vyhodí komplet celej rotor ... nějak to předělat na jiná ložiska, nebo sehnat ty stejné, ale nové ........ možná by to stálo za zeptání.
Ahoj,
Na upínání se používají talířové pružiny zde jich mají dostatek:
http://www.pruziny.ic.cz/ , V katalogu je myslím i silová charakteristika z působy skládání!
Na upínání se používají talířové pružiny zde jich mají dostatek:
http://www.pruziny.ic.cz/ , V katalogu je myslím i silová charakteristika z působy skládání!
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
no vytocit to zacementovat a prebrousit pripadne i vyvazit ackoliv si myslim ze to nema smysl pro tyto otacky neni problem, spocitat pruziny navrhnout zpusob uchyceni nakreslit vykresy vymyslet nejaky system zatahovani a vytahovani toho sroubu je vec druha podstatne slozitejsi.... pokud to nekdo bude resit na zakazku jako cele tak si to pravdepodobne necha i jako celek zaplatit..a takove vreteno pak asi nebude cenove zajimave, pokud se to udela po jednotlivych polozkach pripadne by nekolik zajemcu udelalo kazdej kus nekolikrat pro ty ostatni mohlo by to byt asi podstatne zajimavejsik píše:ech .. ked uz niekto ma moznost tocit taky hriadel, zuslachtit to cemetovanim, brusit tak pruzina uz nebude problem .. Ono to treba zobrat ako komplet vreteno na zakazku ..
ale musi to delat nekdo kdo vi co dela a vi jak veci fungujou, na 3000ot/min roztocene vreteno uz me vyletelo dvakrat chybou konstrukce a neni to zadna sranda a taky to delal clovek kterej "vi co dela" akorad to bylo uplne cele spatne..
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ale musi to delat nekdo kdo vi co dela a vi jak veci fungujou, na 3000ot/min roztocene vreteno uz me vyletelo dvakrat chybou konstrukce a neni to zadna sranda a taky to delal clovek kterej "vi co dela" akorad to bylo uplne cele spatne..
Možná by si nás mohl seznámit co se tam pos..lo ,abychom se to mu vyvarovali

Snad už bude brzo ATC
myslím si že při ctění základních strojařských zákonů se to nikomu nestane, utrhl se šroub držící ISO40kovej unašeč, jenom proto že prostě držel na jeden až dvou závitech dalo se to čekat, chtěl jsem to předělat ale utrhlo se mě to hrozně rychle za cca 3-4hodiny provozu ačkoli výrobce tvrdil že v tom není žádný problém že mu to naběhalo desítky hodin v pohodě, vřeteno bylo v normě DIN2080 (ruční výměna, ty dlouhé stopky) a výrobce koupil upínač v normě DIN69871 (automatická výměna krátké stopky)a upravil ho tak nešťastně podle mě z kousků šroubů a matic co dům dal a nastavil to tak aby to šlo do toho vřetene, dva kusy nastaveného unašeče držel závit dlouhý cca 13mm a bohužel to celé bylo tak krátké že ve vlastním vřetenu to drželo na cca 3mm, byl jsem blbec že sem to tam dával a věřil tomu že to může fungovat, chvilku to fungovalo..kovohemil píše:ale musi to delat nekdo kdo vi co dela a vi jak veci fungujou, na 3000ot/min roztocene vreteno uz me vyletelo dvakrat chybou konstrukce a neni to zadna sranda a taky to delal clovek kterej "vi co dela" akorad to bylo uplne cele spatne..
druhý kolaps byl když se povolila matice vřetene to ale nevyletí

Ackoli me kolega taktne nejmenoval,musim se priznat,ze tohle vreteno je muj produkt. Evidentne jsem nezvazil skutecnost,ze zajisteni vretene u pomalobezne delicky je na vreteneo nedostatecne a nechal jen matici s cervikem. Sice jsem s vretenem nafrezoval min 20 hod hlavne zelezo a litinu, ale zkontrolovat matici me nikdy nenapadlo.
Bohuzel se obcas ukaze,ze strojarske vzdelani se zkusenostmi nahrazuje pomalu. Navic pokud clovek predelava tovarni stroj ma v mnoha vecech svazane ruce puvodni konstrukci a musi casto delat kompromisy mezi potrebnym a moznym.
Chapu,ze je nekdo rozcarovany,kdyz se na stroji resi problemy,ale kazdy muj stroj je v podstate prototyp a tezko se lze nejakemu problemu vyhnout. Musel bych stroje testovat tydny,aby se odchytalo uplne vsechno.
Fakt je,ze kdyz cloveku unikne nejaka fatalni blbost,tak to dost zaboli, protoze odpovednosti za svoji praci se nelze vyhnout a pokud by doslo treba ke zraneni,tak by to nebyla zadna sranda.
Taky uz jsem se rozhodl snizit produkci na polovicku a nechat si na stroje dost casu na poradne otestovani.
Bohuzel se obcas ukaze,ze strojarske vzdelani se zkusenostmi nahrazuje pomalu. Navic pokud clovek predelava tovarni stroj ma v mnoha vecech svazane ruce puvodni konstrukci a musi casto delat kompromisy mezi potrebnym a moznym.
Chapu,ze je nekdo rozcarovany,kdyz se na stroji resi problemy,ale kazdy muj stroj je v podstate prototyp a tezko se lze nejakemu problemu vyhnout. Musel bych stroje testovat tydny,aby se odchytalo uplne vsechno.
Fakt je,ze kdyz cloveku unikne nejaka fatalni blbost,tak to dost zaboli, protoze odpovednosti za svoji praci se nelze vyhnout a pokud by doslo treba ke zraneni,tak by to nebyla zadna sranda.
Taky uz jsem se rozhodl snizit produkci na polovicku a nechat si na stroje dost casu na poradne otestovani.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
S tím stebou plně souhlasím ,dělám taky stroje (ne cnc) Nejhorší na tom je ,že dříve se mašinka dělala x měsíců neli let a bylo u toho spousta vývojářů atd. ale mi se díky penězům na tom vyčleněných musíme trefit na první pokus ,pak už se začne tratit a vývoj bohužel zákazník platit nebude.
Snad už bude brzo ATC