Kontola kolmosti os

walter

1. 5. 2007, 6:00

Ono už asi nejde o současný stroj, Ten používám na dřevo a povrch dopracuji dláty. Je to způsob jak odstranit velké spousty materialu a nemuset ho dlabat. Předobrobení mi pomahá i držet obrysy. Navíc je to Hoby a neživí mě to.
Chci se ale pustit do kamene. I tam +- 0,5 mm žádná míra, ale vrtuli už nechci.
Rád se podívám na to, jak se to má dělat a těším se na foto a filmečky.
prichy

10. 6. 2007, 7:58

tak jsem zkusil kolmost svoji masinky....nutno rici, ze jsem pouzil uhelnik tridy dve....dokazal jsem to tak na 0.03 ale jak moc vazne brat toto hodnotu nevim.

Kazdopadne jsem zvedavej, jak mi budou sedet dve zrdcadlove frezovane veci. 0.1 byl pozadavek, doufam,ze se podarilo.
Přílohy
kolmost.JPG
Prichy
Josef
Sponzor fora

11. 6. 2007, 9:23

To jde ověřit velmi jednoduše, otoč ten úhelník zrcadlově a přeměř to znovu. Pokud je údaj stejný, je úhelník dobrý a můžeš tomu věřit. Pokud ne, tak je to třeba spočítat a korigovat úchylku.
prichy

11. 6. 2007, 9:58

uhelnik je "prohnuty" zhruba v polovine...takoveto presnosti mi prozatim staci.......kez by se povedlo sehnat kulickove srouby, pak bych honil setinky.

snazim se na tom, co je, udelat maximum....pro budoucnost je prestavba nevyhnutelna.

u tridy presnosti 2 udavaji prave tech 0,03 jako max uchylku....kdyz budu mit na formyckach presahy max 0,12, je to okem sotva postrehnutelne

Mimochodem, kazdy vyrobek co je lisovan dnes beru do ruky a koukam, kudy a jak to tam vstrikli....studuju prelisky apod. Mnohdy je to mnohem horsi, nez moje vysledky......netusim, na jakejch vehyklech to cinani delaji.....kolikrat des bes
Prichy
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2008, 2:34

Mluvilo se tu o granitové desce, právě jsem si jednu koupil od http://www.sometcz.com/ - mají je zrovna v akci, za 6300 Kč je deska 630x400 v nejvyšší přesnosti (s rezervou 00 podle DIN), pěkně vyrobená, dokonale vystárlá (po odlití ji nechali 500 miliónů let jen tak ležet), i s kalibračním protokolem. Ta cena je včetně dopravy. Tak kdybyste měl někdo zálusk, ještě tam nějaké mají :-)
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“