vypadek
No, mám taky pocit, že to chvílema drhne.
Např. předevčírem odpoledne (~16. hod.) jsem nebyl štond sem něco napsat, bylo to zcela mrtvé (včetně homepage), musel jsem to nechat nadoma (FF3.6, IE8)
Ale žádná tragédie, tady (mi) nejde o život.
H.
Např. předevčírem odpoledne (~16. hod.) jsem nebyl štond sem něco napsat, bylo to zcela mrtvé (včetně homepage), musel jsem to nechat nadoma (FF3.6, IE8)
Ale žádná tragédie, tady (mi) nejde o život.
H.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
me to ted obcas blblo ale pingnul jsem si na seznam a taky to bylo spatnu takze to pripisuju chybam u meho providera
server se tvari celkem OK ale nemam ho zcela ve sve moci proto to ted instaluju na novej server ale bude to chvili trvat
navic to spojim pravdepodobne s upgradem phpbb takze se muzem tesit na novou verzi fora
samozrejme na tom serveru neni jen toto forum takze to chvili zabere nez e vsechno odladi a vyzkousi
pak to teprv prepnu
server se tvari celkem OK ale nemam ho zcela ve sve moci proto to ted instaluju na novej server ale bude to chvili trvat
navic to spojim pravdepodobne s upgradem phpbb takze se muzem tesit na novou verzi fora
samozrejme na tom serveru neni jen toto forum takze to chvili zabere nez e vsechno odladi a vyzkousi
pak to teprv prepnu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jenom bych se přimlouval o zachování vzhledu fóra. Na jiném, mém oblíbeném, serveru taky updatovali a nedá se tam vybrat žádný přehledný skin. 
Radek

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten na 100% zachovaný nebude - a s tím se budeš muset smířit. Ale garantuji ti, že si rychle zvykneš.rawen píše:Jenom bych se přimlouval o zachování vzhledu fóra. Na jiném, mém oblíbeném, serveru taky updatovali a nedá se tam vybrat žádný přehledný skin.
Radek
Jde totiž o to, že phpBB3 je kompletně předělaná nová aplikace nekompatibilní s kódem phpBB2. To znamená, že co je pro phpBB2 (templaty, mody ....) nejde použít pro phpBB3. Dále šablonovací systém phpBB3 je většinou založen na moderním beztabulkovém layoutu odpovídajícím současným standardům (xhtml validní ....).
navíc phpBB3 má oproti dvojce spoustu nových vychytávek (lepší správa uživatelů, soukromé zprávy, přílohy, fotky...) a spoustu užitečných modifikací. Např pro toto fórum by se velmi hodila inzerce (například takto by to vypadalo: http://www.sferabubeniku.info/buysell/ )
Osobně doporučuji na phpBB3 velmi rychle přejít, protože dvojka je z hlediska bezpečnosti děravá jak cedník .... - a podpora pro ni byla ukončena před dvěma roky !!!
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
A kedy asi sa môžme tešiť na „nove“ fórum (týždeň, mesiac...dva, tri...)? Nieže by som chcel nejako tlačiť, ale keď si otvorím vo firefoxe chybovú konzolu (ctrl + shift + j ), tak je to tam plne iba http://www.c-n-c.cz/...
A navyše som si pozeral čo je nove v phpBB3 a vyzerá to dobre.
Ešte by som sa prihováral za “prečistenie” fóra (ale komu sa chce a kto ma na to čas, že?)
Inak samozrejme ďakujem za čas a stáli záujem o vylepšenie a spravovanie tohto fóra

Ešte by som sa prihováral za “prečistenie” fóra (ale komu sa chce a kto ma na to čas, že?)
Inak samozrejme ďakujem za čas a stáli záujem o vylepšenie a spravovanie tohto fóra

- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli už je po upgradu, ale poslední dobou se mi zdá fórum velmi pomalé. Na načtení vlákna čekám někdy i desítky sekund. Nevypozoroval jsem žádou závislost typu ráno/přes_den/večer nebo všední_den/víkend. Ani to nesouvisí s množství příspěvků nebo příloh ve vlákně.
Jsem sám kdo má tyto problémy?
Ale prosím adminy, aby to nebrali jako stížnost, jen se ujišťuju, jestli není chyba jen na mém přijímači. Jsem rád, že zde fórum je, a děkuji jeho tvůrcům za to, že ho na své náklady a ve svém volném čase provozují.
Jsem sám kdo má tyto problémy?
Ale prosím adminy, aby to nebrali jako stížnost, jen se ujišťuju, jestli není chyba jen na mém přijímači. Jsem rád, že zde fórum je, a děkuji jeho tvůrcům za to, že ho na své náklady a ve svém volném čase provozují.
Petr Spáčil
Někdy to fakt trvá i několik desítek sekund. Taky pozoruju tyto problémy už více jak měsíc (možná dva, ale poslední dobou se to zhoršuje).
Tomáš
Tomáš
Ja som myslel, že to robí iba mne a môj PC , niekedy stránku nenačíta ani za 30 sekúnd , ale vidím , že chyba je asi inde. 

Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
je to tim jak je zasrany a neudrzovany ten server na kterem to je
bohuzel nad nim uz nemam kontrolu
momentalne jsem zainvestoval hardware a minuly tyden zkusebne prelil forum na novy stroj, zda se ze to vsechno pujde hladce preklopit
zbyva mi tam prelit jeden dalsi rozsahlejsi web ale to bude v dalsich etapach
podle toho jak se v tydnu utrhnu tak bych to forum mel do konce pristiho tydne peklopit na novy hw a tudiz pocitejte s nekolikahodinovym vypadkem nez to probehne naostro (to abych zarucil konzistenci prispevku)
s prehozenim na novy server probehne i upgrade aplikace fora
pocitejte tedy s novym ovladanim atd...
idealne tedy do konce tydne vse pobezi svizne a v novem kabate
co je trosku nemile ale verim ze se to da prezit je fakt ze budu muset trosku pritvrdit reklamy, tj. abych pokryl investici do hardware, pripojeni atd... budu muset zacit brat reklamu a reklamni bannery vazne a to alespon tak aby to vratilo tu investici v casovem horizontu nez zas bude potreba dalsi upgrade
za problemy s rychlosti se tedy omlouvam ale nemohu je ovlivnit
bohuzel nad nim uz nemam kontrolu
momentalne jsem zainvestoval hardware a minuly tyden zkusebne prelil forum na novy stroj, zda se ze to vsechno pujde hladce preklopit
zbyva mi tam prelit jeden dalsi rozsahlejsi web ale to bude v dalsich etapach
podle toho jak se v tydnu utrhnu tak bych to forum mel do konce pristiho tydne peklopit na novy hw a tudiz pocitejte s nekolikahodinovym vypadkem nez to probehne naostro (to abych zarucil konzistenci prispevku)
s prehozenim na novy server probehne i upgrade aplikace fora
pocitejte tedy s novym ovladanim atd...
idealne tedy do konce tydne vse pobezi svizne a v novem kabate
co je trosku nemile ale verim ze se to da prezit je fakt ze budu muset trosku pritvrdit reklamy, tj. abych pokryl investici do hardware, pripojeni atd... budu muset zacit brat reklamu a reklamni bannery vazne a to alespon tak aby to vratilo tu investici v casovem horizontu nez zas bude potreba dalsi upgrade
za problemy s rychlosti se tedy omlouvam ale nemohu je ovlivnit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop: Neuvažuješ o možnosti dobrovolného ( a částečného ) sponzoringu portálu samotnými uživateli ? Na jiných hobby portálech je to dost běžná věc. Já bych osobně přispěl, mně tedy fórum hodně dalo .... 
Pokud se to již zde probíralo, tak mi to uteklo .....

Pokud se to již zde probíralo, tak mi to uteklo .....
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
2: robokop:
Až budeš převádět fórum na phpBB3, potkáš se s dvěma problémy- s tím prvním pravděpodobně a s tím druhým určitě.
první problém: Je možné že ve stávající databázi budou nekonzistence - např narušené příspěvky v nějakém vlákně, nebo bordel v indexech. Pokud totiž párkrát fórum spadlo, je to hodně pravděpodobné. Doporučoval bych na stávající fórum nainstalovat DB Maintenanci, a tou celou databázi opravit a zkontrolovat. Je to perfektní nástroj a ušetří ti spoustu problémů - pokud budeš chtít, tak ti ten mod pošlu, protože na podpoře už ho nedohledáš.
Dále se ti může stát, že ti převod několikrát spadne kvůli duplicitním údajům v tabulce phpbb_users - v takovém případě musíš přepsat user_id ve staré tabulce tak, aby nebylo duplicitní. Ale pozor - pokud má nějaké příspěvky a chceš mu je zachovat, tak musíš měnit user_id i u příspěvků. Doufám, že se s tím nepotkáš, je to pěkná pakárna Upozorňuju tě na to, aby jsi nebyl překvapen a doufám, že tě to nepotká - já jsem se s tím při portaci několika desítek fór potkal jen ve dvou případech - a předcházely tomu problémy se serverem.
druhý problém: - přílohy.
v phpBB2 je to mod, v phpBB3 už součást systému. Převod ti sice převede databázi a nastavení příloh, ale už ti nepřevede umístění samotných souborů - ty musíš do správných adresářů nahrát "ručně" Dále budeš mít problém s obrázky - pokud totiž nastavíš základní náhled obrázku, který se objeví v příspěvku, budeš muset u všech obrázků vygenerovat náhledy a nahrát je do správného adresáře v přílohách. To musíš udělat v nějakém graf. editoru, který umí dávky (např photofiltre)
Bohužel tomuto se nevyhneš, protože jsi udělal základní chybu - na fóru jsi neomezil velikost nahrávaných obrázků, takže pokud ti sem nějaký umělec narval obrázek v rozlišení 4000x4000 px, tak se ti v příspěvku zobrazí v plné velikosti.
Pro správnou funkci příloh (obrázky) pak musíš mít na serveru nainstalovanou GD knihovnu, nebo ImageMick (předpokládám, že to tam máš - pokud ne, tak doinstaluj !!!!!!!!! )
V případě, že by jsi potřeboval při převodu s něčím pomoct, tak mi dej vědět.
Až budeš převádět fórum na phpBB3, potkáš se s dvěma problémy- s tím prvním pravděpodobně a s tím druhým určitě.
první problém: Je možné že ve stávající databázi budou nekonzistence - např narušené příspěvky v nějakém vlákně, nebo bordel v indexech. Pokud totiž párkrát fórum spadlo, je to hodně pravděpodobné. Doporučoval bych na stávající fórum nainstalovat DB Maintenanci, a tou celou databázi opravit a zkontrolovat. Je to perfektní nástroj a ušetří ti spoustu problémů - pokud budeš chtít, tak ti ten mod pošlu, protože na podpoře už ho nedohledáš.
Dále se ti může stát, že ti převod několikrát spadne kvůli duplicitním údajům v tabulce phpbb_users - v takovém případě musíš přepsat user_id ve staré tabulce tak, aby nebylo duplicitní. Ale pozor - pokud má nějaké příspěvky a chceš mu je zachovat, tak musíš měnit user_id i u příspěvků. Doufám, že se s tím nepotkáš, je to pěkná pakárna Upozorňuju tě na to, aby jsi nebyl překvapen a doufám, že tě to nepotká - já jsem se s tím při portaci několika desítek fór potkal jen ve dvou případech - a předcházely tomu problémy se serverem.
druhý problém: - přílohy.
v phpBB2 je to mod, v phpBB3 už součást systému. Převod ti sice převede databázi a nastavení příloh, ale už ti nepřevede umístění samotných souborů - ty musíš do správných adresářů nahrát "ručně" Dále budeš mít problém s obrázky - pokud totiž nastavíš základní náhled obrázku, který se objeví v příspěvku, budeš muset u všech obrázků vygenerovat náhledy a nahrát je do správného adresáře v přílohách. To musíš udělat v nějakém graf. editoru, který umí dávky (např photofiltre)
Bohužel tomuto se nevyhneš, protože jsi udělal základní chybu - na fóru jsi neomezil velikost nahrávaných obrázků, takže pokud ti sem nějaký umělec narval obrázek v rozlišení 4000x4000 px, tak se ti v příspěvku zobrazí v plné velikosti.
Pro správnou funkci příloh (obrázky) pak musíš mít na serveru nainstalovanou GD knihovnu, nebo ImageMick (předpokládám, že to tam máš - pokud ne, tak doinstaluj !!!!!!!!! )
V případě, že by jsi potřeboval při převodu s něčím pomoct, tak mi dej vědět.