Průhyb znám, dělal jsem si simulaci v Fusion360. je to ale takové nic neříkající číslo když neznám hranici
Cjuz píše: ↑28. 12. 2023, 10:44
Cedulka "mimo provoz" taky nikoho od toho že to zdvíhací zařízení je neomluví.
Kdybych pověsil cedulku a řekl že je zařízení mimo provoz z důvodů čekání na revizi tak nevidím důvod proč by jim to mělo vadit
Cjuz píše: ↑28. 12. 2023, 10:44
Prostě normy mluví jasně a je jedno jestli to je dílna pro 2 nebo 200 lidí
To je ale pěkně debilní, tak aď mi ti chytří úředníci zaplatí jeřáb za 300tis. Mi, jako malému živnostníkovi který tak tak přežije z výplaty, nedá nikdo ani korunu dotaci jako je to u velkých firem a různých daňových podvodníků, tak nevidím prakticky důvod mít stejné podmínky a splňovat stejné nařízení.
Další věcí je že to je diskriminace tohoto oboru kovoobrábění. Zatím co instalatér, zedník, elektrikář na montážích atd. si vystačí s nářadím v hodnotě tisícikorun, vše bez papírů a mají stejnou hodinovku jako já. Já musím mít dílnu za miliony, stroje za miliony, nářadí za statisíce a ještě aby toho nebylo málo tak ti čur... úředníci budou provokovat s provozovnou, revizemi atd.
Omlouvám se za offtopic ale tento systém v tomto státě mě neskutečně štve a zdržuje od pořádné práce.
kenybz píše: ↑29. 12. 2023, 7:17
u toho balcanu jde dat hák s kladkou a máš 2x větší nosnost a poloviční rychlost zdvihu.
ano, mám to poznačené v tom videu, bez kladky 250kg s kladkou 500kg
kenybz píše: ↑29. 12. 2023, 7:17
U tech balcancarů bych určitě udělal tu zkoušku nosnosti cca 650kg a vyzkoušel jak funguje brzda. Brzda je kuželová a je přímo na hnacím motoru.
Ta brzda už mi trochu povolovala jak jsem zvedal těžší věci, tak jsem to měl rozebrané a ano je tam kůželový rotor proti kúželovému talíři brzdy. Myslím že to takto mají jen ty slabší kočky do 1000kg a pak už je brzda samostatná.
zajímá mě jak to je s momentem toho motoru? jsou obě rychlosti stavěné na +- zdvih těch 500kg a pak se motor "zadusí"? jde mi o to kdybych zvedal nějaký díl z 6 tunového CNC soustruhu a zapomněl jsem povolit nějaký šroubek tak aby ten kladkostroj nepřetížil konstrukci jeřábu třeba tunou