Tohle jsem potřeboval vědět a nakopnout tím správným směrem, díky. Jirka...ferguson píše:Sysel, ale ked si otvori "Soucast" tak tam nie je generator hriadelov. Tento co som ukazoval ja, je v "Sestava".
Potraviny-pouzivaj "Sestava" nie "Svarenec". Tam mas lepsie moznosti, viac generatorov. Pripadne potom ked chces to co si vyrobil nakoneic aj zvarit, tak tam mas moznost "Prevest na svarenec".
Inventor
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Tak musím uznat, že jsem generátor viděl jednou a to u spolužáka na monitoru... Já osobně pracuji v Inventoru 9, příjde mi nejlepší který kdy vyšel, nenáročný a rychlý... Jsem trochu ze staré školy a moc těm automatickým programům nevěřím, i dlouhou dobu jsem psal Gkody ručně
Ale jak psal robokop, chce se to naučit používat celý SW a jelikož teď mám možnost porovnat několik 3D SW tak musím říct že Inventor je nejvíce intuitivní... Třeba takový I-DEAS to je děs, s tím jsem bojoval i já....

Ale jak psal robokop, chce se to naučit používat celý SW a jelikož teď mám možnost porovnat několik 3D SW tak musím říct že Inventor je nejvíce intuitivní... Třeba takový I-DEAS to je děs, s tím jsem bojoval i já....
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Já se zatím mořím verzí Inventor 10 /2005. Moc mi to zatím nejde.
Tak se s tím zase mořím, pomozte okotovat přiložený soubor a převést do 2D.
Prosím o postup jak na to.
Nenechte mě v tom plavat.
Už po druhé se snažím sem poslat ten soubor. Soubor jsem musel zabalit.
Prosím o postup jak na to.

Už po druhé se snažím sem poslat ten soubor. Soubor jsem musel zabalit.
- Přílohy
-
- hridel suportu11.zip
- (31.07 KiB) Staženo 329 x
takze poporade nauce se pouzivat projekty (je to vysvetlene v napovede a dost to pomaha).
2) inventor ma v zakladu tri druhy souboru : soucast, sestava , vykres
myslim ze je jasny k cemu kterej je
3) generatory obecne fungujou tak ze: mas sestavu (mimochodem soubor sestava je jen soupis vazeb a odkazu na dily prakticky tam neni modela atd) a v ni vygenerujes neco, generator nasledne vytvori dalsi sestavu a v ni ulozenou soucast (takze vytvori podslozku a jeden soubor sestavy a jeden soubor soucasti) tu vytvorenou sestavu vlozi do tve sestavy kde si to generoval (coz me privadi k dalsimu problemu kdyz posles jen soubor te hlavni soustavy nedostanes z toho nic)
4) pokud budes chtit upravit to co si vygeneroval upravuj ten soubor co to vygenerovalo (v podslozce)
2) inventor ma v zakladu tri druhy souboru : soucast, sestava , vykres
myslim ze je jasny k cemu kterej je
3) generatory obecne fungujou tak ze: mas sestavu (mimochodem soubor sestava je jen soupis vazeb a odkazu na dily prakticky tam neni modela atd) a v ni vygenerujes neco, generator nasledne vytvori dalsi sestavu a v ni ulozenou soucast (takze vytvori podslozku a jeden soubor sestavy a jeden soubor soucasti) tu vytvorenou sestavu vlozi do tve sestavy kde si to generoval (coz me privadi k dalsimu problemu kdyz posles jen soubor te hlavni soustavy nedostanes z toho nic)
4) pokud budes chtit upravit to co si vygeneroval upravuj ten soubor co to vygenerovalo (v podslozce)
Jinak prace v inventoru neni nic jineho nez pricitani nebo odecitani tvaru (vysunutim, rotaci, tazenim ..), nehledej v tom nic extra sloziteho.
Nacrty to je zase kresleni a vazby sou zase logicke, proste kdyz ma byt neco rovnobezne, tak to ma vazbu rovnobeznosti nic jineho v tom neni.
Sestavy sou zase pohoda tam sou zase vazby jeste jednodusi nez v nacrtu zase bud na sebe vazbis plochy, nebo plocha a osa, osa na osu atd.
Opravdu si projdi napovedu uz je to vcelku dlouho co ji ma inventor skvele zpracovanou jak temata tak tutorialy atd.
Nacrty to je zase kresleni a vazby sou zase logicke, proste kdyz ma byt neco rovnobezne, tak to ma vazbu rovnobeznosti nic jineho v tom neni.
Sestavy sou zase pohoda tam sou zase vazby jeste jednodusi nez v nacrtu zase bud na sebe vazbis plochy, nebo plocha a osa, osa na osu atd.
Opravdu si projdi napovedu uz je to vcelku dlouho co ji ma inventor skvele zpracovanou jak temata tak tutorialy atd.
Já su z toho jelen
Čapnu tužku a papír a dalších 20let budu v kuchyni čmárat do aleluja. 

Nápovědu v práci pročítám až mi jde hlava kolem.Mambo píše:Jinak prace v inventoru neni nic jineho nez pricitani nebo odecitani tvaru (vysunutim, rotaci, tazenim ..), nehledej v tom nic extra sloziteho.

Ber to jako hrani s modelinou ... pridavas a ubiras to je vse. Dost se to da prirovnat k vyrobe v souboru soucasti vyrobis soucastku v sestve ji smontujes s dalsima. Nevim jak ten inventor mas jestli rekneme pro studijni ucely doporucu stahnout nejnovejsi studentskou verzi (v zasade zadny warez ani nic nelegalniho oficialni stranka autodesku http://students8.autodesk.com/ ), stejne az se naucis prejdes na novejsi (ma trosku upravene rozhrani tak je dobre si na to zvyknout pekne odzacatku i kdyz je mozny ze ho zase zmeni
), ma to ma to nove aktualni tutorialy (perfektne zpracovane ! i se souborama).
EDIT : dost se da vykoukat z postupu jak se co kresli uz z hotovych souboru. V priloze je zakladni napoveda pro novou verzi rozdilne prostredi nevadi jen se presunuly ikony jde o zakaldni principy tvorby tak na to mrkni

EDIT : dost se da vykoukat z postupu jak se co kresli uz z hotovych souboru. V priloze je zakladni napoveda pro novou verzi rozdilne prostredi nevadi jen se presunuly ikony jde o zakaldni principy tvorby tak na to mrkni
- Přílohy
-
- ADMTutorial_14_0.zip
- (631.33 KiB) Staženo 224 x
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nekdy je docela dobre pouzit postup jako pri vyrobe
tedy tocis soucastku na soustruhu
prvni vec je polotovat
vyrobis tedy valec o nejvetsim prumeru a delce soucasti
na jednom konci mas ubranej prumer
zacnes tedy na cele a nakreslis tam kruznici o tom prumeru a pak ji odeberes do urcite hloubky z vnejsku
pulka tohoto ubrani prumeru bude mit zavit vyrobis zavit
vysledkem techto postupu pak je ze se to da nasledne dobre modifikovat vazby nejsou tak silene aby se to nedalo regenerovat napriklad pri zmene rozmeru
tedy tocis soucastku na soustruhu
prvni vec je polotovat
vyrobis tedy valec o nejvetsim prumeru a delce soucasti
na jednom konci mas ubranej prumer
zacnes tedy na cele a nakreslis tam kruznici o tom prumeru a pak ji odeberes do urcite hloubky z vnejsku
pulka tohoto ubrani prumeru bude mit zavit vyrobis zavit
vysledkem techto postupu pak je ze se to da nasledne dobre modifikovat vazby nejsou tak silene aby se to nedalo regenerovat napriklad pri zmene rozmeru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pro zacatecnika mozna, ale pak kdyz dokazes nakreslit ten profil na jeden zatah a spravne okotovat je to mnohem rychlejsi a i ty upravy jsou pak i lepsi. Ja osobne nakreslim tvar bez zaobleni srazeni atd a orotuji a nakonec zavity, srazeni, zaobleni a podoben prvky.