Myši
Stará pastička na myši
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
Polesovsky
Pokud plati Jílkova 1537/124,
Necham Ti na vratnici v krabicce od drzaku Pramet. Za chvilu jdu do Pastousky na obed
-
Polesovsky
Provoz pry uzavren . Tak jsem to nechal na klice v chodbe. Snad si to vyzvednes.Polesovsky píše: ↑8. 12. 2025, 9:41Pokud plati Jílkova 1537/124,
Necham Ti na vratnici v krabicce od drzaku Pramet. Za chvilu jdu do Pastousky na obed
J8 tohle netvdíml, mám rád přesně tyhle - pořízený něco okolo sametový revoluce to jsou zbíjačky jak prase - myš jen čuchne k ořechu jen tak lehce na něj dýchne a bum a už má obojek z pastičky (natahuju jen já - všichni se bojí že jim to cvakne prsty
ale ty nový tam by mohl na ní ohlodávat ratlík kost a necvakne....ladím dávám nakraj aby hned cvakla a stejně nic.
Na co lovíte? Já na oříšky, ale musím je ovázat okolo pastičky nití páč umě asi zafungovala myší evoluce a ty potvory první co žkoušejí vytrhnout ořech dovrchu
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem postupně zkoušel chleba, sýr a špek. Zabral až ten špek
Ale pastička byla docela citlivá, asi od nějakého jiného Číňana, který náhodou věděl co že to vlastně vyrábí.
Aleš Procháska
-
soustružník
Zrovna pastička je ukázkou toho jak se dá zkazit tak jednoduchá věc. Vždy byl plíšek držící návnadu a závoru kyvný uvnitř účka zaraženého do dřeva. Pak nějaká chytrá hlava vymyslela inovaci v podobě úzkého účka procházejícího dvěma dírkami v plíšku. Plíšek se mele jak koze ocas a natahovat past je za trest. Chytám na sýr nebo salám, dávám malý kousek, který pořádně zatlačím do plíšku aby ho myška musela dobývat. Nevýhoda je, ze pokud se myš rychle nechytí musí se častěji měnit než větší návnada.
No ono asi záleží, z jakýho jsou myši kraje a jak jsou vychovaný. U nás v Krkonoších byl a je chudej kraj a myši maj nejraději zapalovačem opálenej kousek chleba. Je potřeba ho přivázat nitěj a pastičku je dobrý přiklepnou řebikem na prkýnko, aby se myš nemusela hledat třeba za skříněj.
Jinak jednou jsem doma nemoh najít pastičku, když jsem měl ve sklepě nakousaný brambory. Tak sem vzal kočku, zavřel ji do sklepa a šel zatopit v kotli. Když jsem si šel za 15 minut pro pivo, tak jsem otevřel dveře a kočka se jen volizovala a před sebou měla na zemi mikimausův žlučník.
Ty starý pastičky měli mechanismus ze silnějšího plechu a líp slícovanej, stačilo kejchnout a sklapla. Ty dnešní je potřeba všelijak přiohejbat, dotlouct skobičku apod., ale fungujou pak taky obstojně.
Jinak jednou jsem doma nemoh najít pastičku, když jsem měl ve sklepě nakousaný brambory. Tak sem vzal kočku, zavřel ji do sklepa a šel zatopit v kotli. Když jsem si šel za 15 minut pro pivo, tak jsem otevřel dveře a kočka se jen volizovala a před sebou měla na zemi mikimausův žlučník.
Ty starý pastičky měli mechanismus ze silnějšího plechu a líp slícovanej, stačilo kejchnout a sklapla. Ty dnešní je potřeba všelijak přiohejbat, dotlouct skobičku apod., ale fungujou pak taky obstojně.