Mikrokontrolér STM8 a programování v assembleru

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Sancho Panza

29. 4. 2026, 5:01

Pipik píše: 29. 4. 2026, 11:15
Radhard píše: 28. 4. 2026, 12:20 Jako že čip s nesrovnatelně lepšími vlastnostmi např. STM32F030 SOIC-20 za cca. 30Kč je drahej ? :D A Tvůj čas je levnej ?
To skoro vypadá že autor je zvyklý přemýšlet v mnohatisícových kusech, pak už je každá koruna na čipu ušetřená vcelku znát.
No, on ten autor toho webu mj. píše, že kdysi programoval pro EC 8540, takže asi nebude úplně nejmladší, tudíž v pozdním důchodu je mu cena za nějakou časovou jednotku sežranou při programování nejspíš zcela a úplně fuk. Navíc si myslím, že to ani nepsal (ty příklady) zrovna včera (ten jeho web se původně jmenoval úplně jinak a některý věci na něm jsou starší než 2005 :) ) - takže to pojal spíš jako výzvu.
A proto jsem si to s zaujetím přečetl - protože naklikat cokoli moderního v moderním prostředí (kdy to pak je velký jako prase a pomalý jako zadřený šnek) dokáže ledaskdo - a to nejspíš nebyl jeho cíl.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2026, 6:16

Jako on ten asic bude vyuzitelnej v nekterych hodne specifickych ulohach ktere se bezne nedelaji. Kazdopadne ja MCU taky zacinal v asici, jak jsem ochutnal C tak uz se mi zpet nechtelo a ono to pak jeste neni uplne moc rozezrany, to C je relativne nizko. Kazdopadne je to zajimave a assembler je samostatna disciplina a kdyz uz ho nakonec jednou potrebujes na nejakej kousicek kodu neni snadne to udelat protoze to je kompletne o binarnim mysleni. Paklize ho nemas tak ti je to stejnak na prd protoze tu efektivitu low level nevyuzijes. Protoze tam je to o ruznych figlech.

Schvalne kdo z vas pamatuje souteze typu, naprogramuj program pro dost na co nejmene bytu ktery v grafickem rozliseni 320x200 nakresli ceskou vlajku.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“