Taková malá domácí dílna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

QNX
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2010, 12:41

Gustavson: No právě, jsou to moc pěkný zákrsky. To se tady moc často nepotká. Žádnej velkej stroj už kupovat nechci, ale pár šikovnejch zákrsků bych do dílny ještě nacpal ....... tak zarovnanej strojema, jako na tom videu, nejsem (ale je fakt, že pro bordel není kam šlápnout :oops:
Z 99% stejně dělám malé věci a to 1% bych si někam odnesl. Proč tady nemáme tak pěkné malé stroje?
el_fuego333

16. 6. 2010, 10:20

Vymenim dielnu s podobnym vybavenim za manzelku.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
RaS

16. 6. 2010, 10:24

nechci ti brat iluze, ale za manzelky se vetsinou jeste neco pridava :lol:
Josef
Sponzor fora

16. 6. 2010, 12:45

Já tomu rozumím tak, že se chce zbavit dílny a chce babu, aby to nemusel dělat teoreticky...
Nebo ne?
Gustavson

16. 6. 2010, 4:31

QNX píše:Gustavson: No právě, jsou to moc pěkný zákrsky. To se tady moc často nepotká. Žádnej velkej stroj už kupovat nechci, ale pár šikovnejch zákrsků bych do dílny ještě nacpal ....... tak zarovnanej strojema, jako na tom videu, nejsem (ale je fakt, že pro bordel není kam šlápnout :oops:
Z 99% stejně dělám malé věci a to 1% bych si někam odnesl. Proč tady nemáme tak pěkné malé stroje?
Já už se nemůžu doma hnout tak stavim novou dílnu.Bude 6,5x15m.A tam už se něco vejde :lol: Je to finančně velice náročný ale výsledek snad bude stát za to.Budu dělat rozvod vzduchu a elektriky ke každemu stroji a dám to všechno pod beton aby se nezakopávalo o kabely a hadice.Budu tam mít ústřední topení takže v zimě pohoda.
Bobes

16. 6. 2010, 7:31

Ja uz mam hotovu hrubu stavbu domceku a v nom budem mat dve dielnicky: 7.6x4.8m pre spracovanie kovov a vedla nej 4x2.6m pre elektroniku.
Přílohy
stavba_v_0_120.png
Gustavson

16. 6. 2010, 8:19

No já dělám dílnu te stodoly.To máš lepší než něco předělávat.Dneska už vim že bych to shodil a začal dělat od novoty a nic neopravoval.
QNX
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2010, 8:23

Já už na dílnu obsadil dvě místnosti cca 8x8m a ještě chci stavět kovárnu ........ Zjistil jsem, že dokážu bordelem zaplnit neomezeně velký prostor :lol:
Gustavson

16. 6. 2010, 8:56

QNX:To jsme na tom asi stějně :lol:
Fakt kovárnu? Já blbec jsem prodal takovou pěknou výheň s fungl novou "kundou" a teď by se mi hodila.Ta výheň.Stovku kovadlinu mám a takovej vrak Ajaxe,tak si nějakou výheň zas asi koupim protože kovárny mizej a skoro nikdo to už nedělá.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2010, 9:46

Gustavson píše:Já už se nemůžu doma hnout tak stavim novou dílnu.Bude 6,5x15m.A tam už se něco vejde :lol: Je to finančně velice náročný ale výsledek snad bude stát za to.Budu dělat rozvod vzduchu a elektriky ke každemu stroji a dám to všechno pod beton aby se nezakopávalo o kabely a hadice.Budu tam mít ústřední topení takže v zimě pohoda.
To se máš :-) Já mám dílnu 7x8 metrů a skoro tam není k hnutí. A kdybych chtěl kus přistavět tak mi paní ze stavebního úřadu asi uřízne hlavu a přibije ji na úřední desku :-)
Aleš Procháska
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2010, 10:11

prochaska píše:
Gustavson píše:Já už se nemůžu doma hnout tak stavim novou dílnu.Bude 6,5x15m.A tam už se něco vejde :lol: Je to finančně velice náročný ale výsledek snad bude stát za to.Budu dělat rozvod vzduchu a elektriky ke každemu stroji a dám to všechno pod beton aby se nezakopávalo o kabely a hadice.Budu tam mít ústřední topení takže v zimě pohoda.
To se máš :-) Já mám dílnu 7x8 metrů a skoro tam není k hnutí. A kdybych chtěl kus přistavět tak mi paní ze stavebního úřadu asi uřízne hlavu a přibije ji na úřední desku :-)
Pokud je to přistavění do tvého pozemku "pár metříků" tak bych si s paní nelámal hlavu :lol:

gustavson:6,5x15 je slušný ,s tou elektrikou v betonu a rozvodama to řeším momentálně,ale nakonec jsem natáhl v podlaze jen centrální odsávání,po několikadením koumání jsem elektriku a vzduch v betonu zavrhl protože si nejsem přesně jistej co kde a kam přesunu a ustavím.Navíc jsem kompletně podsklepil a tak vlezu jenom pod mašinu navrtám a je to :lol:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Gustavson

17. 6. 2010, 6:18

No to je právě problém když jdeš stěhovat.Ale já to vykoumal.Udělám si takovou síť malejch šachet v podlaze třeba 30x30cm a tam mi bude čumět elektrika a vzduch.A ať se hnu kam chci všude bude poblíž rozvod.Sice to bude stát nějakou pětku navíc ale brečet kvůli tomu nebudu. :lol:
audina

17. 6. 2010, 6:58

Ta elektrika v podlahe ako to funguje? Ked niečo robim špony lietaju všade do okola a najviac je ich na zemi sem tam mi zažiari niektora predlžovačka ak sa špony dostanu do nej :D .
STRIGON ME-250
PBT 305
QNX
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2010, 9:33

Já mám elektriku tahanou ve stěnách a na každý stěně několik zásuvek. Ke stroji to táhnu krátkým kabelem ......... nikde nic nepřekáží a je to OK. Podlaha zůstala hladká, takže na paleťáku, nebo na kulatinkách si sám přestěhuju i stroj, který má přes 2 tuny.

Gustavson: Jenom takovou malou kovárničku. Výheň, kovadlina, buchar, kdyby se tam vešel ještě cca 50t hydraulickej lis, tak bych byl spokojenej. Buchar do baráku dát nechci, tak pro něj musím postavit domeček kousek stranou.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2010, 10:02

tumlik píše:
prochaska píše:kdybych chtěl kus přistavět tak mi paní ze stavebního úřadu asi uřízne hlavu a přibije ji na úřední desku :-)
Pokud je to přistavění do tvého pozemku "pár metříků" tak bych si s paní nelámal hlavu :lol:
Nojo, jenže oni mi u kolaudace pořád říkali, že je to klidová zóna, a máte takhle velkou dílnu (nevím kde přišli na to, že je velká), nechcete tady mít nějakou provozovnu, že ne? To bychom vám stejně ani nikdy nepovolili. A já paní ujišťuju, že ne, že opravdu ne, že jenom malá hobby dílna, nechal jsem jí při tom, že něco jako letecký modelář, když v tom zvonek, za vraty náklaďák, jeřáb a kam prý tu SN50 mají složit... :-)
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“