SUF16

fotky našich strojů, aneb co máme doma
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

26. 7. 2010, 8:43

Zapojil som ten prudovy chranic a problem to vyriesilo z polovice. Ked zasuniem frekvencny menic do zasuvky, tak krokove motory nezmenia zvuk, pradu si stale rovnako. To je zlepsenie. Posuvy idu pekne aj na maximum.

Problem nastane ako nahle spustim vreteno.
* Ked to mam zapnute na LPT, posuvy idu ale motory stochasticky stracaju signal a nehybu sa a neskutocne to v nich chrupe. Ako ked v lozisku su namiesto guliciek kamienky :twisted: . Asi strata krutiaceho momentu???
*Ked to mam zapnute cez Smooth stepper, tak ako nahle roztocim motor, hoci aj na 5Hz, vyhlasi chybu:

The SmoothStepper has failed to communicate properly for an extended amount of time. Please note whether the green and red LEDs are on or off. Please exit Mach and than cycle power on the SmoothStepper.
If you unplugged the USB cable while Mach was still running, then that is likely cause.

a uz to nerozchodi. Musim zhodit Mach v Task manageri a zo smooth stepperu vytiahnut kabel, pretoze driver ostane nahraty v SS.
Přílohy
zapojenie SUF.bmp
takto to mam zapojene
(1.26 MiB) Staženo 452 x
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2010, 6:52

mas to pekelne zarusene od vretene vsude dej stineny kabely a filtry
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2010, 8:59

No tienene kable mam uplne vsade,az na privod elektriny do prudoveho chranica zo steny a privod elektriny do zdroja.

Moze to pripadne ovplyvnit dlzka kablov???

Cital som tu tiez prispevok o KM a neodporuca sa tam tienenie prepojit na telo motora. Medzi zdrojom a drivermi mam samozrejme tiez tieneny kabel ... ako je to s tienenim tu? Ma sa dotykat tela driveru???

Tiez by ma zaujimalo ake maju byt odstupy medzi drivermi, zdrojom, trafom a oddelovacou doskou. Su nejake odporucene minimalne medzery pre tieto jednotlive komplnenty? Je mi jasne ze asi co najviac, ale je nejaka minimalna hodnota??
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

5. 8. 2010, 8:08

Tak uz to beha, problem bol v tom ze som mal tienenie kabla medzi motorom a frekvencnym menicom len na motore, vznikla tak zemniaca slucka. Stacilo teda spojit tienenie kabla na FM a na elmotore odpojit.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“