tady je drobeček
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
sranda je, když se s váma tenhle drobeček začne hádata vy jste si jistí, že ho programujete dobře
Já teď nedávno zjistil, proč mi nejde udělat zápich v díře se zaoblenou hranou, když mám nůž o pruměru 4mm a zapich ma být 5mm široký a 0,5hlubokýý
)))
Mašina je programovaná v absolutních hodnotách a proto geometrie tohoto zápichu neumožňuje jeho vytočení. Seřizovač musí opustit blud absolutní přesnosti a použít toleranční pole součásti k výrobě tohoto zápichu. Mašina je moc chytrá a ví, že se nejde rozjet z nulového bodu a proto v parametrech má minimální nájezdovou dráhu, většinou je to něco mezi 0,001-0,01 to by jí mělo stačit k provedení úkolu. Pak si ještě hlídá rozměr nástroje v korekcích, 4mm široký nůž není možno strčit do zápichu šířky 4mm. Platí zde totéž co v případě geometrie dráhy a nájezdu do dráhy.
Alespoň takové závěry jsem udělal při dvacetileté praxi programování různých CNC strojů.
Alespoň takové závěry jsem udělal při dvacetileté praxi programování různých CNC strojů.
on píše 4mm nůž a 5mm zápich...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
páááč to ještě neumim nacpat do stroje,,, neovládám programování v isu,,, zatim používám jen pevné cykly, což na fagoru je docela fajn a jednoduchá věc,,,robokop píše:proc to nejde?
Naposledy oživil pindasek v 31. 3. 2011, 3:02