Driver pro Plotter Mutoh XP 500
Mad_BOX: V návodu jsem na to zatím nenarazil, ale pokud to tam bude, tak nastuduju. Jenom si nejsem jistý, jestli to bude fungovat s driverem co jsem nainstaloval. Když MUTOH nedostane informaci o barvě/šířce čáry, tak nebude vědět co má čapnout. Ještě se podívám jak je to s tím PLT souborem co generuje SurfCAM, ten barvy řeší a to by mohlo být řešení. Nebo WinLINE, ale přece nedám za ovladač 200USD, tolik jsem nedal ani za ten plotter.
Naposledy upravil(a) QNX dne 25. 9. 2011, 6:08, celkem upraveno 1 x.
Koukal jsem se na ty kody na perech. Je v tom zapsanej pouze typ pera, případně šířka stopy. Barvy to neřeší. Dokáže to podle kodu nastavit přítlak, rychlost, zrychlení ..........a to samé se dá zadat do tabulky i manuálně pro každou pozici v zásobníku. Je to chytré.
Ještě jsem zjistil, že driver pro ROLAND řeší i informace o perech ........... tak to asi půjde pořešit i pro atomatický vícebarevný/šířkový tisk. Musím se na to pořádně mrknout.
Ještě jsem zjistil, že driver pro ROLAND řeší i informace o perech ........... tak to asi půjde pořešit i pro atomatický vícebarevný/šířkový tisk. Musím se na to pořádně mrknout.
Už tisknu i v barvách, je to OK. Jenom nějak nechápu ty jejich formáty. Formátů tam jsou tři prdele, ale např. ani jedna z A3 nemá rozměr normované A3, ale vždycky o něco jiný
Naštěstí to všechno jde nějak nastavit. Také volbu Portrait/Landscape to má na 3 různých místech a ještě k tomu volbu např A3(v) A3(h) ......Trochu chaos, ale stroj maká jako před 20ti lety pod DOSem