Nová polymerbetonová frézka
CAWEDOG: jenže pokud chceš dosáhnout dobré vlastnosti polymerbetonu, tak nemůže být plněný prachem. .......... na polymerbeton tady je spešl téma.
- vypln se vysousi vzdy, pokud pozadujes malou tepelnou vodivost a nizkou tepelnou roztaznost /coz je pro tento ucel naprosto zasadni vec !QNX píše:1) odmašťovat kamenivo není třeba, žádná mastnota tam není.
2) vysoušet kamenivo je nutné pouze v případě použití PUR pojiva. Janak postačí normální suché kamenivo.
3) Odlévání/neodlévání .......... to je jenom slovíčkaření, ale teče to fakt blbě.
4) moje zkušenost je ta, že ani po naplnění litinovou drtí to třískově obrábět nejde. Vždycky se nějaké zrníčko vydrolí a to pak vylomí břit nástroje. životnost nástroje je 0,0prd.
- odmasteni se provadi pro dokonale spojeni pojiva s vyplni - rozhodne doporucuji odmastit - pouzit se da napr. trichlorethylen ...
- polymer malta ma mnohem vetsi procento pryskyrice a ma i (horsi) nektere mechanicke vlastnosti, vetsi tepelnou roztaznozst, vetsi % smrsteni ...
.xxx.: možná pro nějaký kosmický program, ale běžně se to opravdu nedělá. No, ale pokud nemáš co dělat, tak můžeš každé zrníčko plniva i zdrsnit jemným brusným papírem 
Jen tak pro zajímavost .......... kde se na plnivu vezme ta mastnota? Toho plniva se lidská ruka nedotkne.

Jen tak pro zajímavost .......... kde se na plnivu vezme ta mastnota? Toho plniva se lidská ruka nedotkne.
Myslim ze tady resite malickosti.
Ja sem vzdy pouzil suchy sutraky a pisek a nikdy nebyl problem.
Ja sem vzdy pouzil suchy sutraky a pisek a nikdy nebyl problem.
Třeba .xxx. používá písek co si nakope na zahradě? Tam by to sušení bylo opravdu nutné. Pokud tam občas vypustí i olej z auta, tak musí důkladně odmašťovat. To potom, jo, bacha na to!
Já používal suché, tříděné, pytlované kamenivo a a to nebolo potřeba sušit ani odmašťovat.
Já používal suché, tříděné, pytlované kamenivo a a to nebolo potřeba sušit ani odmašťovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
patricne ten zaklad stroje zvetsim, proc mi ram kdyz to muze byt cely blok ze
chci z plymer betonem co nejdrive zacit prvni skusim experimentocat pokud by nekdo mel zajem rad asistenta uvitam smesi koupim paletu az zjistim kde a co ..

Jan Danda: Hmotnost není problém. Hustota je menší než u železa, ale zase jsou mnohem větší tloušťky stěn. Ve výsledku může být hmotnost i větší.
Většinou se to nedělá plné ani z polymerbetonu, ale jsou tam žebra, nebo zalité kapsy (třeba kostka polysterenu)
Většinou se to nedělá plné ani z polymerbetonu, ale jsou tam žebra, nebo zalité kapsy (třeba kostka polysterenu)
mimochodem už tady na fóru vznikla nějáká polymerbetonová mašina? takové pokusné kostky, eventuelně vylité trupy litinových strojů neberu.
Vím že o tom je i další vlákno, nicméně nikde jsem nenašel jednoznačnou odpověď na otázky které asi nebudou zajímat jenom mě.
jak (čím konkrétně) se tedy obrobí finální plochy třeba pro lineáry, ložiska? někdo říká že se to odleje nahotovo, někdo to pak obrábí otázkou je jak? dokážu si představit že spodek formy kde má být lineár zaliju do přesně obrobeného negativu formy, a výsledek by asi pak mohl kopírovat tu rovinu a asi by mohlo být i rovný nedokážu si to ale představit s ložiskem,třeba nějáký otvor 100H7.
jak na závity? zalívat všude ocelové závitové vložky a nebo je tam pak dodatečně vyříznout?
děkuji za konkrétní odpovědi
Vím že o tom je i další vlákno, nicméně nikde jsem nenašel jednoznačnou odpověď na otázky které asi nebudou zajímat jenom mě.
jak (čím konkrétně) se tedy obrobí finální plochy třeba pro lineáry, ložiska? někdo říká že se to odleje nahotovo, někdo to pak obrábí otázkou je jak? dokážu si představit že spodek formy kde má být lineár zaliju do přesně obrobeného negativu formy, a výsledek by asi pak mohl kopírovat tu rovinu a asi by mohlo být i rovný nedokážu si to ale představit s ložiskem,třeba nějáký otvor 100H7.
jak na závity? zalívat všude ocelové závitové vložky a nebo je tam pak dodatečně vyříznout?
děkuji za konkrétní odpovědi
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS: stroj jsem neudělal, jenom ty kostky ........ ale zalévají se tam různé ocelové vložky a podložky. Obrábí se ocel, polymerbeton zůstává neobrobený.
a co pak třeba pracovní plocha frézy? ta by podle toho musela být ocelová..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu