Divnej to stát

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Petr Bratřík

15. 12. 2010, 9:33

bobik píše:Děkuji za reakce. Věc se má tak. Koupil jsem zastavěnou plochu a nádvoří - zbořeniště. A jak jsem se dozvěděl, že když zbořeniště dosáhne rázu, že už není vidět první podlaží budovy, tak může dojít k překvalifikaci pozemku na ostatní plochu. Jen základy nestačí. Já myslel, že jak je pozemek jednou definovanej jako stavební, tak to tak zůstane napořád. Nový územní plán začne platit někdy od půlky příštího roku, musím doufat, že se mi do té doby podaří získat stavební povolení. Jestli se mi to nepodaří, tak jsem vyhodil 300 000Kč jen tak do luftu. O tolik odhaduji pokles ceny pozemku. Takže jestli někdo z vás někdy koupí nějaký zbořeniště, okamžitě stavět, nečekat. Jinak se můžete snadno dostat do průseru, jako já.
Nerozumím ti. Co jsi to teda vlastně kupoval – pouze pozemek, nebo pozemek se stavbou? Jak to bylo v době koupě evidované? Měla stavba ještě přidělené číslo popisné nebo ne? Nemá ho náhodou doteď? Pokud náhodou ano, tak tu ale brečíš zbytečně.
Dále – na plot přeci není třeba stavebnho povolení. Tam je pouze oznamovací povinnost, ne?

Já bych si tam místo podplácení kohosi nechal za ty prachy honem dovézt a složit vedle místa kde zamýšlíš stavět, třeba prefabrikovanou garáž (tu můžeš dočasně složit, když na to přijde, třeba v lese, pokud je tvůj, nebo máš souhlas majitele pozemku, protože je mobilní a není pevně spojena s terénem, a bude se ti hodit jako sklad,stejně tam chceš stavět) a oznámil bych, že tam mám nikoli a v žádném případě garáž, ale dejme tomu sklad na dříví nebo bordel atd – pouze oznamovací povinnost.
Je tam ještě nějaká přípojka elektřiny? Pokud ano, tak bych jí samozřejmě nechal připojit, elektoměr smlouva atd, a máš vystaráno s elektrikou.
Hned jak by tam ta garáž z jeřábu upadla, tak bych ohlásil, že si k ní přistavím přístavek, do 30 m plochy pouze oznamovací povinnost (je to sice divný ale tohle jde), jedná se o pozemek ostatní, a navíc je požadován pouze náčrt, nic víc (klidně od ruky, propiskou, na pytlík od mouky).
Dále bych oznámil, že přístavek opět připojím na rozvod elektřiny. A oznámil bych hned vedle další přístavek, opět 30 m plochy, atd. Tohle stihneš za týden s prstem v nose.
Místo dejme tomu 4 přístavků bych si začal ale stavět samozřejmě bydlení, a ohlásil rekonstrukci přístavků, klidně 2x za sebou, zase nějakou čmáranici, pořád to budou mít ohlášené, takže na tebe nemůžou, a pak, až to bude vypadat jako dům už i z dálky, požádal o povolení k rekonstrukci rekonstruovaných přístavků na rodinný domek - tam už budeš potřebovat projekt, a jednoduché stavební povolení.
A nakonec bych prodal tu hnusnou betonovou garáž ...
Hezky se vyhneš spoustě papírování, schvalování, žádostí a běhání od čerta k ďáblu. Stavěl jsem na zelené louce, a není to tak dlouho, co jsem se nastěhoval, takže vím o čem mluvím (obec po mě chtěla doložit mimo jiné nějaký papír od stavebního úřadu aby mi mohla schválit stavbu, ale ten papír mi mohl stavební úřad vydat až na základě schválení stavby od obce, začarovaný kruh).
Brácha vychytrale„rekonstruoval“ stodolu, která tam už asi 15 let nestála, na rodinný domek, a nechtěl po něm prakticky nikdo nic.
Vykašli se na právníky, sežeň si stavaře, někoho, kdo dělá na stavbách stavební dozor a má nějaký ten rok praxe, tihle lidi se vyznaj a poradí, jak s nima vydupat. Jde to, neboj.
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2010, 10:15

To je pravda, kamarád takhle jako rekonstruoval na koupališti zděný WC a na konec z toho byla chata jak sviňa :lol:
capumpor

17. 12. 2010, 11:11

Vzor 58 stojí jen 5950 korun :lol: . Bohužel je to jednoranka a je jen na ZP.
Sběratel strojů :-)
bobik

17. 12. 2010, 4:56

No, člověk může mít pochopení, že někdo ve zkratu něco takového použije, ale já to rozodně nebudu.
To použití obecní vývěsky je svinstvo. Oni o tobě bez tebe něco rozhodnou, daj to na vývěsku, ty si to máš hlídat a reagovat námitkou. Když nereaguješ, tak to berou, jako že souhlasíš. Stejná blbost je ta hláška, že neznalost zákona neomlouvá. Zákonů máme tolik a jsou tak nepřehledné, že není v lidských silách se v nich orientovat, natož je znát. Stát je jako windows. Časem se zasírá bordelem. Chtělo by to přeformátovat a nainstalovat novej čistej systém. Každejch deset let.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2010, 5:58

Ale jak udělat ten reset beze zbraní? :D
Aleš Procháska
Ferrit

17. 12. 2010, 6:28

To je jedno jak, ale reset je nutný! No teď to zavřou.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2010, 8:14

uz se tesim az mi tu zaklepou z BIS a budou chtit abych tohle vlakno smazal :shock:
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2010, 8:37

Buď rád, taková StB by ti nařídila, abys smazal tohle slovo, sem připsal větu a tenhle odstavec nahradil zde tímto soudruhu, jistě víte, jak je to důležité :-)
Aleš Procháska
peter1

17. 12. 2010, 8:43

..ale veď sme len ludia prečo by sme si neurobili zle..
sustruh sv18 ,vrtačka
Ferrit

17. 12. 2010, 9:02

No to je ta správná odpověď. Vyjádřená myšlenka je nejsilnější zbraň. Tak proto.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
Josef
Sponzor fora

18. 12. 2010, 12:48

S tím resetem ale velmi opatrně, nerad bych se řídil právem "šarija", či jak se to píše....
bobik

18. 12. 2010, 1:41

Já to myslel tak jako že systém bude stejný, ale očištěný od balastu. Proto stát přirovnávám k windows. Ty když se zpomalujou, tak vezmu ghosta a ze zálohy je za 10minut kompletně obnovím. Pak nainstaluju jen to, co skutečně používám. Škoda že něco takového nejde udělat u státu.
Jinak k těm arabákům. Já to jejich náboženství vidím jako že vyhovuje jen půlce obyvatelstva, konkrétně chlapům, kterým druhá část populace slouží jako levná pracovní síla pro domácí práce. Snad až budou levně dostupný domácí roboti, tak už to mlácení hlavou pětkrát denně o zem nebude tak výhodný.
bobik

11. 4. 2012, 6:40

Nevíte co je to "obecní zeleň"? Já se tak soustředil aby z mého stavebního pozemku neuděleli ten biokoridor, že jsem si nevšiml, že z mé zahrady udělali obecní zeleň. Zaboha na internetu nemůžu najít, co to je. Jsem na to přišel, až když jsem šel žádat o územní souhlas na stavbu zahradního domku. Čuměl jsem jak vůl, když mi úřednice stavebního úřadu řekla, že mi tam žádnou stavbu povolit nemůžou ani když se jedná o zahradní domek bez základů a do 25m2. Zese se mnou vyjebali. :cry: Jsem pro zrušení stavebních úřadů. Kdo je pro? :D
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

11. 4. 2012, 7:03

obecní zeleň zákon myslím nezná ,pouze veřejnou zeleň . Na soukromém pozemku nemůžeš mít veřejnou zeleň.
Jinak k problematice stavění. Lobysti v tomhle státě vymohli stavebního auditora kterej supluje stavební úřad (aby mohli vznikat ze dne na den sklady ,fabriky ,liedli apod.) A tohodle člověka může samozřejmě zaměstnat i soukromá osoba.Na RD to vychází cca 50-100tisíc . Ale postará se zcela o vše.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 4. 2012, 7:18

ja bych mohl vypravet jak semnou tenhle stat vyjebal :(
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“