Vysokotlaky tlumic

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Radek
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 6:13

Mam stejny problem, original nadlehceni pruzinou a pakou doslouzilo pri prvnim pusteni frezy (asi vada materialu) a reklamovat se mi to nechce - pouzite reseni nadlehceni doslova prekazi. Stare provedeni melo nadlehceni plynovou pruzinou a existuji i konverzni kity http://www.littlemachineshop.com/produc ... -269978449 takze pujdu cestou jak to delaji jini - odezva v konferenci mini-mill je pozitivni. Kit se mi tahat z Ameriky nechce, tak jsem se zacal schanet po necem v EU, popr. v CR. Dostupne by mely byt plynove pisty (popr. i kombinace s pruzinou) od assocspring zastupovanymi u nas firmou www.cecho.cz. Skus dotaz na ne - pruziny@cecho.cz. Jsem zvedav jak dopadnes - ja mam preci jen pozadavky o dost skromnejsi a spis vidim u sebe problem dodaci mnozstvi / termin / cena, nez technicke problemy.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 8:49

ty pruziny v cr tusim nekdo vyrabji na miru
alespon jsem to z jejich webu tak pochopil
reknete si na kolik kilo ma byt a ona bude
vubec bych neresil nejakou nelinearitu
jestli to z 30ti kiloveho vretena udela 3 kilove tak to uz musi byt pro ten motor sranda
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 9:13

J, presne tak , uz sem nasel 3 firmy co delaji pruziny na miru.
Poptam to a pak sem dam ceny.

RADEK

robokop píše:ty pruziny v cr tusim nekdo vyrabji na miru
alespon jsem to z jejich webu tak pochopil
reknete si na kolik kilo ma byt a ona bude
vubec bych neresil nejakou nelinearitu
jestli to z 30ti kiloveho vretena udela 3 kilove tak to uz musi byt pro ten motor sranda
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 9:22

http://www.prevod.cz/index.php?str=210&raz=1

Prevod jednotek, (treba kg na N) kdyby to nekoho vice zajimalo.

RADEK
automatizace/konstrukce
Josef
Sponzor fora

29. 9. 2007, 2:33

Jak se ti zlepší linearita, když tam dáš 3 sériově? Mám dojem, že fyziku nejde ochcat.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 4:16

Josef píše:Jak se ti zlepší linearita, když tam dáš 3 sériově? Mám dojem, že fyziku nejde ochcat.
Draha kazdeho celeho pistu je nelinearni 30 procent
Pokud vyuziju pouze 1/3 drahy kazdeho pistu , tak budu mit nelinearitu 10 procent.
Co je na tom ???
Pokud bych jich dal seriove treba 20-cet a vyuzil pouze tretinu jejich drahy , tak by byla nelinearita zase 10procent.

RADEK
automatizace/konstrukce
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 4:31

kdepak jsi vzal tu nelinearitu 30ti procent drahy pistu?
nelinearita je po cele draze pistu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 4:38

robokop píše:kdepak jsi vzal tu nelinearitu 30ti procent drahy pistu?
nelinearita je po cele draze pistu
Nekde v PDF-ku sem to vycetl.

Je to jak u kterych ., treba STABILUS dela pruziny podle prani. Kdy se da v presne definovanem miste pruzina pritvdit a nebo uvolnit. A take delaji pruziny kde je minimalni nelinearita.
Pro 40 KG co chci nadlehcit to asi nebudu opravdu dal resit , proste to koupim a udelam.

RADEK
automatizace/konstrukce
Josef
Sponzor fora

29. 9. 2007, 7:12

Když už něco čteš, tak si přečti o sílách ve vinutých prižinách a zjistíš, že nelinearita tahu či tlaku spočívá v lineárním nárustu síly od nuly (pružina bez předpětí). Je vlastně jedno, zda mám v tandemu 3 pružiny o délce 100 mm, nebo jednu o délce 300 mm. Nevím, co chceš řešit. To nesmíš dělit počtem pružin.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 7:31

Josef píše:Když už něco čteš, tak si přečti o sílách ve vinutých prižinách a zjistíš, že nelinearita tahu či tlaku spočívá v lineárním nárustu síly od nuly (pružina bez předpětí). Je vlastně jedno, zda mám v tandemu 3 pružiny o délce 100 mm, nebo jednu o délce 300 mm. Nevím, co chceš řešit. To nesmíš dělit počtem pružin.
Neresime nahodou PLYNOVE pruziny ???????????
A samozrejme se to ani u techto neda delit jejich poctem.
Je to primo umerne pouzite delce drahy.
A take se nebavim o sile od nuly.
pruzina ktera tlaci silou 100N a ma nelinearitu 10 procent , tlaci ve stlacenem stavu 110N-tny.
100N=10.1972KG
110N=11.2169KG

http://www.betz.cz/automatizace/plynove_pruziny.html

RADEK
automatizace/konstrukce
Josef
Sponzor fora

29. 9. 2007, 8:45

No, ale to vychází úplně nastejno jaká je to pružina. Akorát u těch plynových je rozdíl v silách tam a zpět. Protože to má tlumení. Fyzika je sviňa.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2007, 8:58

Josef píše:No, ale to vychází úplně nastejno jaká je to pružina. Akorát u těch plynových je rozdíl v silách tam a zpět. Protože to má tlumení. Fyzika je sviňa.
Ok, vzdavam to.
Myslim ze precist par dokumentaci k tem pruzinam by take nezaskodilo.

RADEK
automatizace/konstrukce
Monteg

6. 11. 2007, 3:03

Jaroslav

6. 11. 2007, 7:48

Musí být nadlehčovadlo nutně čistě mechanické? Nevím, kolik máte v konstrukci místa ale pokud chcete opravdu lineární nadlehčovadlo, použijte naviják na hřídeli stejnosměrného motoru. Směr otáčení (nebo spíše zapínání a vypínání) motoru můžete řídit signálem DIR. Pokud motor budete napájet ze zdroje proudu, jehož velikost nastavíte tak, aby ss motor bez pomoci krokového zátěž "neutáhl" , je pravděpodobné, že to fungovat bude. Konstantní proud = konstantní moment.Je to řešení použitelné pro hobby zařízení, pro více stejných kusů se asi vyplatí dořešit pružiny.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2007, 7:57

To je hodne zajimave reseni, ale me prijdee jednodussi a spolehlivejsi tam dat ty plynovky.
A tady (dal mi tip nekdo z netu)
http://www.marek.biz/index.php?stranka=1421&lang=cz
maji i zajimave ceny. Kvalitnejsi jsou ovsem od stabilusu to je jasne , ovsem cena tu je nekolikrat zajimavejsi.

RADEK
Jaroslav píše:Musí být nadlehčovadlo nutně čistě mechanické? Nevím, kolik máte v konstrukci místa ale pokud chcete opravdu lineární nadlehčovadlo, použijte naviják na hřídeli stejnosměrného motoru. Směr otáčení (nebo spíše zapínání a vypínání) motoru můžete řídit signálem DIR. Pokud motor budete napájet ze zdroje proudu, jehož velikost nastavíte tak, aby ss motor bez pomoci krokového zátěž "neutáhl" , je pravděpodobné, že to fungovat bude. Konstantní proud = konstantní moment.Je to řešení použitelné pro hobby zařízení, pro více stejných kusů se asi vyplatí dořešit pružiny.
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „Nákup“