plastisol- vec, ktera sem vubec nepatri

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
packa

20. 2. 2011, 9:37

plastisolem se i tisknou plastické nápisy na trika a mikiny, jsou to ty vystouplé nápisy.
HonzaCh

20. 2. 2011, 8:59

prichy píše:Ono to je trosku jinak....pokud si necham napr na zakazku vyrobit program tezko se mi bude libit, ze muj program chce koupit konkurence.....takze nejde o to, ze nekdo nechce prodat inzerovane zbozi....to abych ocistil dannou firmu.
To bohužel není dobrý příklad. V zakázkovém softu by byla tvoje práce (zadání [know-how tvých procesů], účast na analýze, testování atd.).

AFAIK se ona firma opravdu dopouští jednání, které by ČOI/ÚHOS/… zajímalo. Ani housku mi v krámě nesmí odmítnout prodat. Kdyby si to nechávali dovážet individálně, bylo by to jiné. Ale s veřejnou nabídkou na webu tě nesmí poslat do Brusele, a nepomohlo by, ani kdyby tu nabídku teď stáhli, už se to profláklo. Jen nesmíš chtít to, co bere Novák, ale specifikovat vlastní parametry.

Konec konců, například média několikrát propírala nešťastné hostinské, kteří odmítli nalít známým opakovaně problémovým osobám (neplatícím, vyvolávajícím konflikty, …), načež se na ně vrhli ochránci lidkých práv s plnými ústy paragrafů (a nejlíp vládní ochrankou za zadkem). Přitom člověk toho hostinského chápe, ale holt má de iure smůlu.

Ale když to nechceš, to je pak těžké.

H.
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2011, 9:30

A mohli by ste tu prosím niekto uviesť zákon, prípadne paragraf, ktorý toto predpisuje?
Zatiaľ sú to s prepáčením len kecy.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
lubos
Sponzor fora

20. 2. 2011, 10:47

Ono je to nakonec jedno, když nebudou chtít prodat tak si změní obchodní podmínky pro odběr tohoto produktu. Řeknou ano prodáme ale musíte mít odběr takový a takový ( zkrátka nesmysl který se nevyplatí odebírat). Možná když by jsem si objednali všichni a nic nám nechtěli dodat tak podat hromadnou žalobu a to by byl pak mazec :D

edit:
jinak jde o nekalou soutěž
Zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník
Hlava V
díl 1
§44
odstavec 1
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2011, 5:43

Nekalá soutěž

§ 44

Základní ustanovení

1) Nekalou soutěží je jednání v hospodářské soutěži, které je v rozporu s dobrými mravy soutěže a je způsobilé přivodit újmu jiným soutěžitelům nebo spotřebitelům. Nekalá soutěž se zakazuje.

2) Nekalou soutěží podle odstavce 1 je zejména:

a) klamavá reklama,

b) klamavé označování zboží a služeb,

c) vyvolávání nebezpečí záměny,

d) parazitování na pověsti podniku, výrobků či služeb jiného soutěžitele,

e) podplácení,

f) zlehčování,

g) srovnávací reklama,

h) porušování obchodního tajemství,

i) ohrožování zdraví spotřebitelů a životního prostředí.

Ja nie som právnik, ale toto mi nepripadá ako tento prípad. To je jedno, môžeme to nechať tak. Čert aby sa vyznal v právnických kľučkách.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Mad_BOXs

21. 2. 2011, 9:02

kalin.oleg píše:
a je způsobilé přivodit újmu jiným soutěžitelům nebo spotřebitelům. Nekalá soutěž se zakazuje.

přivodit újmu..................nemohu koupit nabízené zboží, ...........co je na tom nejasného, prostě mi tím vzniká újma.........

Podobné věci jsme řešili při výrobě jednoůčelových strojů. Zákazník si přímo vyžádal, že žádnou jinou, ani podobnou mašinu nebudeme vyrábět, patřičně si za to připlatil a na stránky webu nešla ani "chlubící se" fotka. Jednou to šéf zkusil porušit a to byl hukot. Někteří zákazníci si třeba vynutili, že se nesmí podobná mašina dodat do stejnýho kraje. Těch příkladů mám hodně.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2011, 10:54

kdyz ti to ale zakazuje predchozi smlouva s nekym jinym tak je to jina nebo se mylim?
stejnetak jako kdyz ti to znemozni male vyrobni kapacity atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Max
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2011, 11:43

prichy píše:
PS: jedina firma co jsem byl schopen najit byla D-plast....bohuzel nejsou schopni dodat :(
Tak zkus poptat v Německu: http://www.vinnolit.com/vinnolit.nsf/id ... Processing" onclick="window.open(this.href);return false;
prichy

22. 2. 2011, 2:44

diky za tip....nevladnu tak nemcinou ale myslim, ze tohle by mohla byt cesta :wink:
Prichy
Max
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2011, 6:15

Nemáš zač. Tak mě napadlo, že bych ten plastisol mohl použít na měděné nebo mosazné trubičky na parní mašiny místo barvy. Ta vrstva je ohebná, tak by to nemuselo praskat při doformování tvaru.
prichy

22. 2. 2011, 6:57

nahrat a ponorit....melo by to zelatinovat pri cca 160 stupnich...... nemas v ty firme nahodou nejaky styky vid :lol: :lol: :lol:
Prichy
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2011, 9:13

zkus trubicky nebarvit ale izolovat motouzem/niti
Max
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2011, 10:01

to prichy: bohužel nemám, ale kdybys potřeboval vytvořit poptávku v angličtině, tak není problém :D

to robokop: přemýšlel jsem tak, že bych potáhnul jen ty tenké, které neizoluji, ale vnukl jsi mě myšlenku, že by to možná šlo i na ty izolované, kdyby se to pěkně omotalo, tak by to mohlo vypadat i opticky dobře, něco jako bowden u brzdy, ale je to jen úvaha 8)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2011, 10:51

i se to tak delavalo zejmena na hasicskych strikackach, lokomotivach lodich a podobne
vetsi parovody meli plechove kryti a mezitim drevo nebo korek
stabilni stroje meli pozdeji izolacni vatu a povrch gipsovej
m0tti

22. 2. 2012, 7:42

prichy píše:zdravim.....byt je to uplne mimo cnc ci obrabeni.....

shanim dodavatele PVC pasty (technicky nazyvane vetsinou Plastisol) .....po "vulkanizaci" by vysledna hmota
mela mit konzistenci jako jemny silikon kuprikladu jako napr. damske vybratory...

vim, ze se zde pohybuji i lidi z lisoven plastu atd... treba nekdo bude vedet.

velmi diky za jakykoliv napad.

PS: jedina firma co jsem byl schopen najit byla D-plast....bohuzel nejsou schopni dodat :(
Mam s d-plasta ale s toho nicc dobreho nevyrobish. V CR neni plastisole na vyrobu pri tloustke vice 2mm, jestli mate zaijm muzu dat trochu tento HAMA od d-plasta

A taky budete mit eshte problemu s pigmentami!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“