5kw by bylo ůplné maximum nejspíš vezmu něco s 3kw, otáčky jsem taky přehnal podle toho co jsem hledal, tak mi asi (určitě) bude stačit 18 000 ot/minrobokop napsal:
5kw a 30 000
jak to budes chladit, hadam ze masina neni delana na takovy gejziry ktery tam budes mit
200 tis. na to určitě nemám. Rozpočet nemám ještě jasně stanoven, napřed hledám co, kde, a za kolik a poté uvidímRaS napsal:
nevím tedy jaké vřeteno od ELTE jsi si vybral, ale počítej s částkou od cca 50ti vejš.. já poptával jedno vřeteno a chtěli 120 řekl jsem si že tudy cesta nevede..
mimochodem jaký na to máš tedy rozpočet když se ti zdá 200000moc?
dobrý nápad jenže je tu takový detail, který jsem nezmínil, a to, že ten svislý vřeteník nemám, mám jen vodorovné vřeteno, které nejspíš nepoužiju,jinak děkuji za nápadbobik napsal:
Tak mi napadlo, že bys mohl provozovat vřetena dvě. To původní a k němu plesknout 1-2kW vysokootáčkové vřeteno pootočené o 90°. Když bys chtěl použít to vysokootáčkové vřeteno, pootočíš hlavu o 90°a zajedeš s ní o kus dovnitř.
Našel jsem už nějaké serva, myslíte, že by se tyto servomotry daly připojit k mesa kartě, kterou jsem psal na začátku? :http://raveo.cz/servomotor-ecospeed nejspíš tyto: 110B32-0700-D08JD-AA